Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2011-08-22
Mys³owice: Dostawa przypraw
Numer og³oszenia: 253158 - 2011; data zamieszczenia: 22.08.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt ¦ledczy , ul. Szymanowskiego 6, 41-400 Mys³owice, woj. ¶l±skie, tel. 032 3183400, faks 032 3183399.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: areszt.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa przypraw.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Barszcz bia³y w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 2. Czosnek granulowany w ilo¶ci 80,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 3. Li¶æ laurowy w ilo¶ci 30,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 4. Majeranek w ilo¶ci 30,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 5. Musztarda w ilo¶ci 400,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 0,2 do 1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty dostawy. 6. Ocet spirytusowy w ilo¶ci 600,00 l, pakowany w opakowania jednostkowe 0,5l, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 7. Papryka mielona s³odka w ilo¶ci 50,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 8. Pieprz czarny mielony w ilo¶ci 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 9. Przyprawa do bigosu w ilo¶ci 60,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 10. Przyprawa do fasoli w ilo¶ci 80,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 11. Przyprawa do gulaszu w ilo¶ci 100,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 0,5kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 12. Przyprawa do zup w p³ynie w ilo¶ci 1200,00 l, pakowana w opakowania jednostkowe 1,00 l, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 13. Przyprawa warzywna do zup i sosów w ilo¶ci 1200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe 1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 14. Sos cygañski w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 15. Sos grzybowy w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 16. Sos my¶liwski w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 17. Sos pieczeniowy w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 18. Sos pieczarkowy w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 19. Sos koperkowy w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 20. Sos wêgierski w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 21. Sos pomidorowy w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 22. Sos do sa³atek w ilo¶ci 100,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe do 0,1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 23. Bulion wo³owy w ilo¶ci 250,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 0,5 do 1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 24. Bulion drobiowy w ilo¶ci 250,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 0,5 do 1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 25. Sól jadalna jodowana w ilo¶ci 1200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe do 1 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy 26. Ziele angielskie w ilo¶ci 30,00 kg, pakowane w opakowania jednostkowe 0,1kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 27. Zupa grzybowa w ilo¶ci 200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 28. Zupa pieczarkowa w ilo¶ci 200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 29. Zupa porowa w ilo¶ci 200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 30. Zupa pomidorowa w ilo¶ci 200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 31. Zupa ogonowa w ilo¶ci 200,00 kg, pakowana w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 32. Barszcz czerwony w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 33. ¯urek instant w ilo¶ci 200,00 kg, pakowany w opakowania jednostkowe od 1 do 5 kg, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy. 34. Herbata ekspresowa w ilo¶ci 350000 szt, o wadze jednostkowej 1,5g, pakowana w opakowania jednostkowe od 20 do 100 szt, minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia 6 miesiêcy od daty dostawy..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.89.14.00 - Zupy 15.87.12.60 - Sosy 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.24.00 - Sól 15.87.23.00 - Zio³a .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: brak
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
zamawi±j±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
zamawi±j±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
zamawi±j±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
zamawi±j±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
zamawi±j±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Formularz ofertowy 2. Formularz cenowy 3. Wykaz osób do kontaktów z Zamawiaj±cym 4. O¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu z art. 22 ust. 1 Prawa zamówieñ publicznych. 5. O¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postêpowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 Prawa zamówieñ publicznych 6. Projekt umowy
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Areszt ¦ledczy w Mys³owicach
ul. Szymanowskiego 6
41-400 Mys³owice
Biuro Kierownika Dzia³u Kwatermistrzowskiego.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 02.09.2011 godzina 09:00, miejsce: Areszt ¦ledczy w Mys³owicach ul. Szymanowskiego 6 41-400 Mys³owice Sektretariast lub przes³aæ poczt±.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z MYS£OWIC
- Termomodernizacja oraz przebudowa budynku mieszkalnego wielorodzinnego po³o¿onego w Mys³owicach przy ul. Bytomskiej 27a
- Zawarcie umowy dla Oddzia³u KWK Mys³owice -Weso³a na ¶wiadczenie us³ug w zakresie wykonania przegl±dów stanu technicznego po³±czonych z próbami szczelno¶ci, a tak¿e wykonywanie napraw ewentualnych nieszczelno¶ci w wewnêtrznych instalacjach gazowych w obiektach kubaturowych w rejonach objêtych wp³ywami eksploatacji górniczej, równie¿ po zaistnia³ych wstrz±sach.
wiêcej: przetargi w Mys³owicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy produktów spo¿ywczych na potrzeby Zak³adu Karnego w Barczewie
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych do Zespo³u Szkó³ Samorz±dowych w Su³kowicach-Bolêcinie
- Sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych (2 czê¶ci) do A¦ w Czêstochowie.
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych
- dostawa wyrobów gotowych.
wiêcej: Musztarda »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.