eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrakówDostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-02-18

Kraków: Dostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 25404 - 2011; data zamieszczenia: 18.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Mleko i jego przetwory Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Mleko świeże 2 % l 5 340 świeże, o zawartości tłuszczu 2%, pakowane jednostkowo w opakowania max. o pojemności 15 l 2 Kefir kg 500 o zawartości tłuszczu 2%, opakowanie jednostkowe 400 lub 450 lub 500 g 3 Jogurt naturalny kg 140 świeży, bez dodatków smakowych, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 500 g 4 Śmietana 18% l 1860 świeża, o zawartości tłuszczu 18%, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 500 - 5000 g 5 Twaróg półtłusty kg 740 forma lub krajanka 6 Serek homogenizowany kg 1 120 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 7 Ser topiony kg 720 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 8 Ser typu FROMAGE kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 80 - 100 g 9 Serek śmietankowy kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 10 Ser żółty kg 490 nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!! Grupa II - Tłuszcze roślinne Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g 3 Olej uniwersalny l 480 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.40.00-3, 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Ilość dni utrzymania stałej ceny ofertowej ( nie wiecej niż 366 dni) - 10

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.03.2011 godzina 14:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 31.03.2011.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko świeże 2 % l 5 340 świeże, o zawartości tłuszczu 2%, pakowane jednostkowo w opakowania max. o pojemności 15 l 2 Kefir kg 500 o zawartości tłuszczu 2%, opakowanie jednostkowe 400 lub 450 lub 500 g 3 Jogurt naturalny kg 140 świeży, bez dodatków smakowych, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 500 g 4 Śmietana 18% l 1860 świeża, o zawartości tłuszczu 18%, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 500 - 5000 g 5 Twaróg półtłusty kg 740 forma lub krajanka 6 Serek homogenizowany kg 1 120 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 7 Ser topiony kg 720 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 8 Ser typu FROMAGE kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 80 - 100 g 9 Serek śmietankowy kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 10 Ser żółty kg 490 nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!!.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Ilość dni utrzymania stałej ceny ofertowej (nie więcej niż 366 dni) - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g 3 Olej uniwersalny l 480 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Ilość dni utrzymania stałej ceny ofertowej (nie wiecej niż 366 dni) - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.