Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-28
Łódź: Dostawy mięsa drobiowego, wędlin drobiowych oraz wyrobów garmażeryjnych gotowych z mięsa drobiowego dla Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej w okręgu łódzkim
Numer ogłoszenia: 256497 - 2013; data zamieszczenia: 28.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi , ul. Smutna 21, 91-729 Łódź, woj. łódzkie, tel. 42 67 50 020, faks 42 67 50 002.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa drobiowego, wędlin drobiowych oraz wyrobów garmażeryjnych gotowych z mięsa drobiowego dla Jednostek Organizacyjnych Służby Więziennej w okręgu łódzkim.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia został podzielony na 3 (trzy) części: CZĘŚĆ I - Wędliny drobiowe (Pakowane - próżniowo, także w przypadku wędlin i etykietowane na każdej partii z naniesioną informacją dotyczącą: numeru partii,polskiej normy,składu (z % ujęciem wsadu mięsnego i pozostałymi zastosowanymi dodatkami spożywczymi),daty przydatności do spożycia oraz wagi danej partii. Przy każdej dostawie należy dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny - HDI dla mięsa i przetworów mięsnych) Parówki drobiowe, PN-A-86526:1995, 4750 kg Serdelki drobiowe, PN-A-86526:1995, 11100 kg Kiełbasa śląska drobiowa, PN-A-86526:1995, 5400 kg Kiełbasa śniadaniowa drobiowa, PN-A-86526:1995, 5800 kg Kiełbasa kanapkowa drobiowa, PN-A-86526:1995, 7800 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa, PN-A-86526:1995, 5600 kg Kiełbasa żywiecka drobiowa, PN-A-86526:1995, 4370 kg Mortadela drobiowa, PN-A-86526:1995, 6250 kg Kiełbasa parówkowa drobiowa parzona, PN-A-86526:1995, 2000 kg Kiełbasa biała drobiowa parzona, PN-A-86526:1995, 3200 kg Lunch meat drobiowy, PN-A-86526:1995, 5200 kg Blok drobiowy, PN-A-86526:1995, 4500 kg Przysmak drobiowy, PN-A-86526:1995, 3600 kg Polędwica drobiowa, PN-A-86526:1995, 3630 kg Szynka drobiowa, PN-A-86526:1995, 4930 kg CZĘŚĆ II - Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego (Pakowane - próżniowo, także w przypadku wędlin i etykietowane na każdej partii z naniesioną informacją dotyczącą: numeru partii,polskiej normy,składu (z % ujęciem wsadu mięsnego i pozostałymi zastosowanymi dodatkami spożywczymi),daty przydatności do spożycia oraz wagi danej partii. Przy każdej dostawie należy dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny - HDI dla mięsa i przetworów mięsnych) Pieczeń drobiowa, PN-A-86528:1996, 4000 kg Rolada drobiowa, PN-A-86528:1996, 3600 kg Zawijaniec drobiowy, PN-A-86528:1996, 570 kg Pasztetowa, PN-A-86526:1995, 3900 kg Pasztet drobiowy, PN-A-86528:1996, 2950 kg Pasztet drobiowy alupak 110-130 g, PN-A-86528:1996, 3600 kg Pasztet drobiowy smakowy alupak 110-130 g, PN-A-86528:1996, 1600 kg Szynka mielona drobiowa alupak 110-130 g, PN-A-86525:1996, 1850 kg Konserwa drobiowa sterylizowana typu pasztet opakowanie jednostkowe 300 g, PN-A-86525:1996, 1700 kg CZĘŚĆ III - Mięso drobiowe (Pakowane - próżniowo, także w przypadku wędlin i etykietowane na każdej partii z naniesioną informacją dotyczącą: numeru partii,polskiej normy,składu (z % ujęciem wsadu mięsnego i pozostałymi zastosowanymi dodatkami spożywczymi),daty przydatności do spożycia oraz wagi danej partii. Przy każdej dostawie należy dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny - HDI dla mięsa i przetworów mięsnych) Kurczak cały (tusza) - nie mrożony, PN-A-86520:1998, 3900 kg Ćwiartka tylna z kurczaka - nie mrożona, PN-A-86524:1994, 13100 kg Filet z piersi kurczaka - nie mrożony, PN-A-86524:1994, 1950 kg Wątroba drobiowa - nie mrożona, PN-A-86523:1995, 3800 kg Żołądki drobiowe - nie mrożone, PN-A-86523:1995, 5850 kg Serca drobiowe - nie mrożone, PN-A-86523:1995, 4550 kg Skrzydełka z kurczaka - nie mrożone, PN-A-86524:1994, 3650 kg Mięso mielone drobiowe - nie mrożone, PN-A-86527:1998, 5700 kg Mięso udowe z indyka - nie mrożone, PN-A-86524:1994, 2530 kg Mięso gulaszowe drobiowe - nie mrożone, PN-92/A 86522, 3560 kg Kotlety drobiowe - wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. - 90-100 g), PN-A-86528:1996, 8120 kg..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.15.00-0, 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5, 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.23.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.17.00-2, 15.11.21.20-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: godnie z art.45 ust.1 oraz ust.5 ustawy Prawo Zamówień Publicznych Zamawiający żąda od wykonawcy wadium w określonej dla każdej części wysokości: część I - 10.000,00 zł (dziesięć tysięcy złotych zero groszy) część II - 2.800,00 zł (dwa tysiące osiemset złotych zero groszy) część III - 7.800,00 zł (siedem tysięcy osiemset złotych zero groszy) Wadium może zostać wniesione w dowolnej formie wymienionej w art.art.45 ust.6 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Wadium wnoszone w formie pieniężnej należy wpłacić na nieoprocentowany rachunek bankowy Zamawiającego: OISW w Łodzi, NBP oddział Łódź, 55 1010 1371 0067 0913 9120 0000. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert..
III.2) ZALICZKI
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 i 11 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi ul. Smutna 21, 91-729 Łódź.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2013 godzina 12:00, miejsce: Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej w Łodzi ul. Smutna 21, 91-729 Łódź sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wędliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakowane - próżniowo, także w przypadku wędlin i etykietowane na każdej partii z naniesioną informacją dotyczącą: numeru partii,polskiej normy,składu (z % ujęciem wsadu mięsnego i pozostałymi zastosowanymi dodatkami spożywczymi),daty przydatności do spożycia oraz wagi danej partii. Przy każdej dostawie należy dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny - HDI dla mięsa i przetworów mięsnych. Parówki drobiowe, PN-A-86526:1995, 4750 kg Serdelki drobiowe, PN-A-86526:1995, 11100 kg Kiełbasa śląska drobiowa, PN-A-86526:1995, 5400 kg Kiełbasa śniadaniowa drobiowa, PN-A-86526:1995, 5800 kg Kiełbasa kanapkowa drobiowa, PN-A-86526:1995, 7800 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa, PN-A-86526:1995, 5600 kg Kiełbasa żywiecka drobiowa, PN-A-86526:1995, 4370 kg Mortadela drobiowa, PN-A-86526:1995, 6250 kg Kiełbasa parówkowa drobiowa parzona, PN-A-86526:1995, 2000 kg Kiełbasa biała drobiowa parzona, PN-A-86526:1995, 3200 kg Lunch meat drobiowy, PN-A-86526:1995, 5200 kg Blok drobiowy, PN-A-86526:1995, 4500 kg Przysmak drobiowy, PN-A-86526:1995, 3600 kg Polędwica drobiowa, PN-A-86526:1995, 3630 kg Szynka drobiowa, PN-A-86526:1995, 4930 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakowane - próżniowo, także w przypadku wędlin i etykietowane na każdej partii z naniesioną informacją dotyczącą: numeru partii,polskiej normy,składu (z % ujęciem wsadu mięsnego i pozostałymi zastosowanymi dodatkami spożywczymi),daty przydatności do spożycia oraz wagi danej partii. Przy każdej dostawie należy dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny - HDI dla mięsa i przetworów mięsnych. Pieczeń drobiowa, PN-A-86528:1996, 4000 kg Rolada drobiowa, PN-A-86528:1996, 3600 kg Zawijaniec drobiowy, PN-A-86528:1996, 570 kg Pasztetowa, PN-A-86526:1995, 3900 kg Pasztet drobiowy, PN-A-86528:1996, 2950 kg Pasztet drobiowy alupak 110-130 g, PN-A-86528:1996, 3600 kg Pasztet drobiowy smakowy alupak 110-130 g, PN-A-86528:1996, 1600 kg Szynka mielona drobiowa alupak 110-130 g, PN-A-86525:1996, 1850 kg Konserwa drobiowa sterylizowana typu pasztet opakowanie jednostkowe 300 g, PN-A-86525:1996, 1700 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0, 15.13.13.10-1, 15.13.10.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakowane - próżniowo, także w przypadku wędlin i etykietowane na każdej partii z naniesioną informacją dotyczącą: numeru partii,polskiej normy,składu (z % ujęciem wsadu mięsnego i pozostałymi zastosowanymi dodatkami spożywczymi),daty przydatności do spożycia oraz wagi danej partii. Przy każdej dostawie należy dostarczyć handlowy dokument identyfikacyjny - HDI dla mięsa i przetworów mięsnych. Kurczak cały (tusza) - nie mrożony, PN-A-86520:1998, 3900 kg Ćwiartka tylna z kurczaka - nie mrożona, PN-A-86524:1994, 13100 kg Filet z piersi kurczaka - nie mrożony, PN-A-86524:1994, 1950 kg Wątroba drobiowa - nie mrożona, PN-A-86523:1995, 3800 kg Żołądki drobiowe - nie mrożone, PN-A-86523:1995, 5850 kg Serca drobiowe - nie mrożone, PN-A-86523:1995, 4550 kg Skrzydełka z kurczaka - nie mrożone, PN-A-86524:1994, 3650 kg Mięso mielone drobiowe - nie mrożone, PN-A-86527:1998, 5700 kg Mięso udowe z indyka - nie mrożone, PN-A-86524:1994, 2530 kg Mięso gulaszowe drobiowe - nie mrożone, PN-92/A 86522, 3560 kg Kotlety drobiowe - wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. - 90-100 g), PN-A-86528:1996, 8120 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.00-7, 15.11.23.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.17.00-2, 15.11.21.20-3, 15.13.15.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- UBEZPIECZENIE GMINY NOWOSOLNA
- "Usługi odbierania odpadów komunalnych z jednostek Miejskiego Centrum Medycznego "Górna" w Łodzi".
- 81/ZP/2024 Sukcesywna dostawa notesów dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Łódzkiego
- Zakup samochodów osobowych nieoznakowanych segmentu D na potrzeby KWP w Łodzi
- Usługa utrzymania czystości w budynkach Sądu Rejonowego dla Łodzi-Widzewa w Łodzi
- Usługi pralnicze dla Aresztu Śledczego w Łodzi
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w pierwszym półroczu 2025r.
- I-XII 2025 Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Wł. St. Reymonta w Kłodzku
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
więcej: Drób »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.