To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-11-29
Strzelce Krajeńskie: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej
w Zespole Szkół w Strzelcach Krajeńskich
Numer ogłoszenia: 257067 - 2013; data zamieszczenia: 29.11.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 239355 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół, ul. Kościuszki 29, 66-500 Strzelce Krajeńskie, woj. lubuskie, tel. 95 7631127, faks 95 7631127.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Strzelcach Krajeńskich.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Strzelcach Krajeńskich ul. Kościuszki 29 66-500 Strzelce Krajeńskie., realizowana w okresie do 31 grudnia 2014 r. Wykonawca w ramach zamówienia dostarczy do siedziby Zamawiającego produkty spożywcze, przystosowanym do tego środkiem transportu i na własny koszt w terminach, asortymencie i ilościach, jaka wynikała będzie z aktualnego zamówienia, dostosowanego do bieżących potrzeb Zamawiającego. W cenie dostawy Wykonawca winien uwzględnić również rozładunek zamówionych produktów. Zamówienia składane będą przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego w dni robocze, w formie telefonicznej lub pisemnej. Dostawa następowała będzie w ustalonych terminach i godzinach, zmiana godziny dostawy dopuszczalna jest tylko po uprzedniej akceptacji przez przedstawiciela Zamawiającego o ile nie zakłóci to pracy stołówki szkolnej.Z czynności dostawy sporządzony zostanie protokół odbioru, wskazujący produkty oraz ilości poszczególnych pozycji. Wyznaczony przedstawiciel Zamawiającego podczas odbioru produktów żywnościowych dokona sprawdzenia zgodności zamówienia z dostarczonymi produktami (ilością i jakością dostarczonych produktów) i potwierdzi dostawę podpisem. Podpisany protokół odbioru dostawy stanowi podstawę do wystawienia faktury/rachunku. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia rachunku/faktury częściowej za wykonaną część dostawy. W przypadku stwierdzenia wadliwej partii dostawy, na protokole odbioru sporządzana jest notatka wskazująca wady produktów i określenie ilościowe dostarczonych wadliwych produktów, a także termin dostarczenia wolnych od wad produktów spożywczych, który nie zakłóci prawidłowej pracy stołówki szkolnej. Koszt dostarczenia brakujących produktów pokrywa Wykonawca. Wszystkie produkty żywnościowe powinny spełniać minimalne wymogi wskazane w opisie przedmiotu zamówienia oraz w formularzu ofertowym, powinny być dostarczone bez oznak nadpsucia i nieuszkodzone fizycznie, a ponadto wszystkie powinny posiadać termin przydatności do spożycia uwzględniający okres, na jaki będą dostarczone.Dostarczone produkty powinny spełniać najwyższe normy jakościowe, wagowe wymagane dla danej grupy asortymentu oraz wymogi sanitarno-epidemiologiczne konieczne do zapewnienia higieny przy dostawach artykułów spożywczych wymagających chłodzenia i niewymagających chłodzenia. Wszystkie produkty powinny posiadać, wszelkie wymagane na terenie całego kraju atesty, oświadczenie o dopuszczeniu do obrotu, informację o dacie wyprodukowania, warunkach przechowywania, terminie przydatności do spożycia, a także spełniać wszystkie inne przepisami wymogi dotyczące właściwości, sposobu przygotowania, przechowywania i dostarczenia do Zamawiającego. Wszyscy dysponenci i kierowcy dostarczający zamówione produkty spożywcze powinni posiadać aktualne badania lekarskie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania podczas dostawy stosownego dokumentu.Podane poszczególne ceny towarów nie podlegają waloryzacji przez cały okres realizacji umowy. Wykonawca składając ofertę gwarantuje Zamawiającemu, iż dostarczone produkty będą odpowiadały m.in. przepisom:ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2010, Nr 136, poz. 914 ze zm.); ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005r., Nr 187, poz. 1577 ze zm.)oraz aktów wykonawczych do ww. ustaw.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych na produkty spożywcze - co najmniej identycznych pod względem składu, właściwości odżywczych, parametrów smakowych, terminu przydatności do spożycia itp.. Zamówienie podzielono na dziesięć zadań częściowych.Zadanie częściowe nr 1 - Zakup oraz dostawa mleka i jego przetworów.W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę mleka oraz jego przetworów. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1A do SIWZ. Zamówienie składane będzie jeden raz w tygodniu w każdy piątek lub - w przypadku gdy ten będzie dniem wolnym dla szkoły - w poprzedni dzień roboczy, w godzinach od 7:00 do 12:00 na następny tydzień żywieniowy. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00. Zamówienie obejmowało będzie kolejny tydzień żywieniowy.Zadanie częściowe nr 2 -Zakup oraz dostawa mięsa i wędlin.W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę mięsa i wędlin.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1B do SIWZ. Zamówienie składane będzie w dniu roboczym poprzedzającym planowaną dostawę produktów, w godzinach od 7:00 do 12:00. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00.Zadanie częściowe nr 3 - Zakup oraz dostawa pieczywa.W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę pieczywa.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1C do SIWZ. Zamówienie składane będzie w dniu roboczym poprzedzającym planowaną dostawę produktów,w godzinach od 7:00 do 12:00. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 6:00 do 7:00. Zamawiający dopuszcza możliwość późniejszej modyfikacji zamówienia poprzez zwiększenie ilości zamawianego pieczywa, które dowiezione zostanie do godziny 14:00.Zadanie częściowe nr 4 - Zakup oraz dostawa warzyw i owoców. W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę warzyw i owoców. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1D do SIWZ. Zamówienie składane będzie jeden raz w tygodniu w każdy piątek lub - w przypadku gdy ten będzie dniem wolnym dla szkoły - w poprzedni dzień roboczy, w godzinach od 7:00 do 12:00 na następny tydzień żywieniowy. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00. Zamówienie obejmowało będzie kolejny tydzień żywieniowy.Zadanie częściowe nr 5 - Zakup oraz dostawa różnych produktów spożywczych.W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę różnych produktów spożywczych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1E do SIWZ. Zamówienie składane będzie jeden raz w tygodniu w każdy piątek lub - w przypadku gdy ten będzie dniem wolnym dla szkoły - w poprzedni dzień roboczy, w godzinach od 7:00 do 12:00 na następny tydzień żywieniowy. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00. Zamówienie obejmowało będzie kolejny tydzień żywieniowy.Zadanie częściowe nr 6 - Zakup oraz dostawa produktów głęboko mrożonych.W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę różnych produktów spożywczych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1F do SIWZ. Zamówienie składane będzie jeden raz w tygodniu w każdy piątek lub - w przypadku gdy ten będzie dniem wolnym dla szkoły - w poprzedni dzień roboczy, w godzinach od 7:00 do 12:00 na następny tydzień żywieniowy. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00. Zamówienie obejmowało będzie kolejny tydzień żywieniowy.Zadanie częściowe nr 7 - Zakup oraz dostawa produktów wielkogabarytowych.W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę różnych produktów spożywczych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1G do SIWZ. Zamówienie składane będzie jeden raz w tygodniu w każdy piątek lub - w przypadku gdy ten będzie dniem wolnym dla szkoły - w poprzedni dzień roboczy, w godzinach od 7:00 do 12:00 na następny tydzień żywieniowy. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00. Zamówienie obejmowało będzie kolejny tydzień żywieniowy.Zadanie częściowe nr 8 - Zakup oraz dostawa ziemniaków.W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę ziemniaków do stołówki szkolnej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1H do SIWZ. Zamówienie składane będzie na 3 dni robocze przed planowaną dostawą, w zależności od zapotrzebowania. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00. Zadanie częściowe nr 9 - Zakup oraz dostawa ryb.W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę ryb przetworzonych do stołówki szkolnej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1I do SIWZ. Zamówienie składane będzie jeden raz w tygodniu w każdy piątek lub - w przypadku gdy ten będzie dniem wolnym dla szkoły - w poprzedni dzień roboczy, w godzinach od 7:00 do 12:00 na następny tydzień żywieniowy. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00. Zamówienie obejmowało będzie kolejny tydzień żywieniowy.Zadanie częściowe nr 10 - Zakup oraz dostawa napojów. W ramach zamówienia planuje się zakup oraz dostawę napojów do stołówki szkolnej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku 1J do SIWZ. Zamówienie składane będzie jeden raz w tygodniu w każdy piątek lub - w przypadku gdy ten będzie dniem wolnym dla szkoły - w poprzedni dzień roboczy, w godzinach od 700 do 12:00 na następny tydzień żywieniowy. Wykonawca winien dostarczyć produkty w ustalonym terminie w godzinach od 7:00 do 14:00. Zamówienie obejmowało będzie kolejny tydzień żywieniowy.UWAGA Przyjęte do przeprowadzenia zamówienia publicznego przez Zamawiającego, ilości poszczególnych dostaw są wielkościami prognozowanymi, zmiana zakresu ilościowego dostaw nie może być przedmiotem roszczeń ze strony Wykonawcy. Formularze ofertowe zawierają maksymalną ilość produktów żywnościowych, jaka łącznie przez cały okres trwania umowy może zostać zamówiona. Zamawiający dopuszcza jednak możliwość zamówienia mniejszej ilości produktów, w zależności od ilości osób żywionych w danym okresie. W okresie trwania umowy uwzględniono przerwy wakacyjne, świąteczne, ferie zimowe oraz inne dni, podczas, których stołówka szkolna nie wydaje posiłków, w związku z czym nie będą realizowane zamówienia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00 - Mleko 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty 03.21.21.00 - Ziemniaki 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.23.40.00 - Ryby wędzone 03.31.10.00 - Ryby 15.98.00.00 - Napoje bezalkoholowe 15.86.30.00 - Herbata 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne 15.82.10.00 - Pieczywo tostowe i wyroby piekarskie .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 2
Nazwa: Zakup oraz dostawa mięsa i wędlin.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego OZIMEK K.Ozimek, R.Ozimek, M.Ozimek Spółka Jawna, ul. Usługowa 1a, 73-110 Stargard Szczeciński, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27128,53 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 24378,80
Oferta z najniższą ceną: 24378,80 / Oferta z najwyższą ceną: 24378,80
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Zakup oraz dostawa pieczywa
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P.P.H. K-K Marian Krzus Jerzy Karbownik, ul. Cmentarna 4, 66-500 Strzelce Krajeńskie, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7167,05 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 5859,90
Oferta z najniższą ceną: 5859,90 / Oferta z najwyższą ceną: 5859,90
Waluta: PLN.
Część NR: 6
Nazwa: Zakup oraz dostawa produktów głęboko mrożonych
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P.H.U. FALA Grzegorz Romanowski, ul. Podmiejska 23, 66-400 Gorzów Wielkopolski, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1630,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 2463,97
Oferta z najniższą ceną: 2463,97 / Oferta z najwyższą ceną: 2968,85
Waluta: PLN.
Część NR: 7
Nazwa: Zakup i dostawa produktów wielkogabarytowych
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- UNIMA Sp. z o.o. w Warszawie HURTOWNIA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, ul.Zdrojowa 4, 65-142 Zielona Góra, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2244,99 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 1860,01
Oferta z najniższą ceną: 1860,01 / Oferta z najwyższą ceną: 1860,01
Waluta: PLN.
Część NR: 9
Nazwa: Zakup oraz dostawa ryb
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P.H.U. FALA Grzegorz Romanowski, ul. Podmiejska 23, 66-400 Gorzów Wielkopolski, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 432,85 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 2359,98
Oferta z najniższą ceną: 2359,98 / Oferta z najwyższą ceną: 2643,62
Waluta: PLN.
Część NR: 10
Nazwa: Zakup i dostawa napojów.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.11.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- UNIMA Sp. z o.o. w Warszawie HURTOWNIA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, ul.Zdrojowa 4, 65-142 Zielona Góra, kraj/woj. lubuskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 730,18 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 1910,93
Oferta z najniższą ceną: 1910,93 / Oferta z najwyższą ceną: 1910,93
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Artykuły żywnościowe cz. I.
- Sukcesywne dostawy warzyw do Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie.
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
- SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W ELBLĄGU ORAZ ODDZIAŁU ZEWNĘTRZNEGO W BRANIEWIE ARESZTU ŚLEDCZEGO W ELBLĄGU
- Sukcesywne dostawy świeżego mięsa i wędlin na potrzeby przygotowania konferencji i szkoleń oraz działalności komercyjnej Ośrodka Badawczo-Konferencyjnego IMPAN w Będlewie.
- "Dostawa artykułów spożywczych oraz jaj kurzych na potrzeby Kuchni COZL" ( COZL/DZP/AS/3412/TP- 42/25)
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.