Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-10-10
Kielce: Zakup wraz z dostawą artykułów ogólnospożywczych dla Działu Żywienia i Kawiarni Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach
Numer ogłoszenia: 260343 - 2008; data zamieszczenia: 10.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Świętokrzyskie Centrum Onkologii , ul. Artwińskiego 3, 25-734 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. (041) 3674280, fax. (041) 36 74 071.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.onkol.kielce.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów ogólnospożywczych dla Działu Żywienia i Kawiarni Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: poniżej 206 tys. euro Załącznik nr 1 -pieczywo -Dział Żywienia Załącznik nr 2 -artykuły spożywcze różne - Dział Żywienia Załącznik nr 3 - artykuły spożywcze pieczywo -Kawiarnia Załącznik nr 4 - wyroby cukiernicze -Kawiarnia Załącznik nr 5 - artykuły spożywcze różne -Kawiarnia Załącznik nr 6 - artykuły spożywcze różne - Kawiarnia Załącznik nr 7 - artykuły spożywcze różne -Kawiarnia Załącznik nr 8 - mięso -Dział Żywienia Załącznik nr 9 - wędliny- Dział Żywienia Załącznik nr 10 - kurczaki i podroby -Dział Żywienia Załącznik nr 11 - konserwy mięsne - Kawiarnia Załącznik nr 12 -warzywa -Dział Żywienia Załącznik nr 13 -warzywa zielone -Dział Żywienia Załącznik nr 14-ziemniaki -Dział Żywienia Załącznik nr 15 -warzywa kiszone -Dział Żywienia Załącznik nr 16 - pieczarki -Dział Żywienia Załącznik nr 17 - owoce -Dział Żywienia Załącznik nr 18 -owoce cytrusowe -Dział Żywienia Załącznik nr 19 -owoce - Kawiarnia Załącznik nr 20 - ryby -Dział Żywienia Załącznik nr 21-jajka -Dział Żywienia Załącznik nr 22 - woda mineralna -Dział Żywienia Załącznik nr 23 -soki, woda mineralna, -Kawiarnia Załącznik nr 24 -woda mineralna, napoje bezalkoholowe -Kawiarnia Załącznik nr 25- mrożonki-Dział Żywienia Załącznik nr 26 -sałatki -Kawiarnia Załącznik nr 27 -soki świeże -Kawiarnia.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 30.00.00.0 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 27.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Załacznik 1-27=14375,00 zł.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu Art. 22 ust.1 oraz art. 24 ust.1 i2 Prawo zam. pub. O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy: 1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy złożą ważną ofertę oraz spełniają następujące wymogi: a) posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień- prowadzą działalność zgodną z przedmiotem zamówienia b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia d ) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia-nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych poniżej. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) druk Oferta 2) formularz cenowy oferty 3) oświadczenie zgodnie z art. 22 ust.1 oraz art. 24 ust.1 i 2 ustawy Prawa Zamówień Publicznych. W przypadku oferty składanej przez kilku wykonawców, oświadczenie składa każdy wykonawca. 4) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. W przypadku oferty składanej przez kilku wykonawców, każdy wykonawca składa wyżej wymieniony dokument odrębnie, wspólnicy spółki cywilnej składają zaświadczenie o nie zaleganiu podatku dochodowym od osób fizycznych i odrębne zaświadczenie dotyczące o nie zaleganiu w podatku dochodowym od osób fizycznych i odrębne zaświadczenie dotyczące o nie zaleganiu przez spółkę w podatku od towarów i usług . 5)aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że dostawca lub wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego- wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzieleniu zamówienia albo składania ofert. W przypadku oferty składanej przez kilku wykonawców, każdy wykonawca składa wyżej wymieniony dokument odrębnie, wspólnicy spółki cywilnej-odrębnie i dodatkowo na spółkę cywilną. 6) dowód wniesienia wadium 7) Wykonawca jest zobowiązany załączyć następujące dokumenty: 7.1 w zakresie działalności, stosownie do posiadanych uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień oraz zależnie od instytucji sprawującej nadzór (Inspekcja Weterynaryjna lub Inspekcja Sanitarna): -decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie, zgodnie z ustawą z 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) lub -decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy, zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2004 r. Nr 33, poz. 288 z późn. zm.) lub -decyzję właściwego PPIS dot. zatwierdzenia zakładu w zakresie prowadzonej działalności, zgodnie z wymaganiami określonymi w ustawie z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171 z 2006 r., poz. 1225) lub -decyzję wydaną zgodnie z wymaganiami art. 122 ust. 2 ustawy z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171 z 2006 r., poz. 1225). lub -zaświadczenie o wpisie do rejestru wydane przez właściwą jednostkę nadzorującą. Uwaga: W przypadku nie posiadania jeszcze przedmiotowej decyzji - należy dostarczyć aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ właściwej inspekcji, o tym, że zakład znajduje się pod jej nadzorem i/lub złożył wniosek o wydanie przedmiotowej decyzji. W tym wypadku Wykonawca jest zobowiązany, w przypadku wyboru Jego oferty, dostarczyć przedmiotową decyzję natychmiast po jej otrzymaniu. 7.2. w zakresie wdrożenia i funkcjonowania zasad systemu HACCP: -protokół z ostatnio przeprowadzonej przez Inspekcję Sanitarną (jeśli podlega jej nadzorowi) kontroli sanitarnej, w roku 2008 lub 2007 (jeśli się nie odbyła w roku 2008) wraz z arkuszem klasyfikacyjnym potwierdzającym prawidłowe wdrożenie systemu HACCP lub -protokół z ostatnio przeprowadzonej przez Inspekcję Weterynaryjną (jeśli podlega jej nadzorowi) kontroli w roku 2008 lub 2007 (jeśli się nie odbyła w roku 2008) lub -aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej poświadczające zgodność działań wykonawcy o stosowaniu zasad systemu HACCP lub -certyfikat systemu HACCP wydany przez jednostkę certyfikującą posiadającą akredytację krajowej jednostki akredytacyjnej. 7.3w zakresie transportu: -decyzję PPIS o dopuszczeniu środka transportu, którym będzie dostarczana żywność do ŚCO, do transportu żywności lub -wypełnione oświadczenie (załącznik), 7.4w zakresie dostarczanych wyrobów: -oświadczenie dotyczące wymagań jakościowych (załącznik) -oświadczenie, że każdy dostarczony artykuł jest wyprodukowany z właściwymi normami branżowymi. 7.5 Uwaga: PRODUCENCI PIERWOTNI I DOSTAWY BEZPOŚREDNIE w przypadku załączników 12,13,14,15,16,17,18,19 i posiadania statusu producenta pierwotnego i/lub podmiotu realizującego dostawy bezpośrednie (zgodnie z rozporządzeniem MZ z dn. 6 VI 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych - Dz. U. Nr 112 z 2007 r., poz. 774) wykonawca złoży oświadczenie o stosowaniu dobrej praktyki rolniczej (GAP), dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP), zgodnie z załącznikiem. 8.Załączniki 1, 3, 4 - wykonawca przedłoży wyniki badań laboratoryjnych: mikrobiologicznych i chemicznych z roku 2008 lub z II-giej połowy 2007 na poszczególne produkty wymienione w załącznikach. 9.Załącznik nr 9 - wykonawca dostarczy wyniki badań własnych i urzędowych mikrobiologicznych i chemicznych w tym dopuszczalna zawartość azotynów, azotanów ,fosforanów oraz NaCl w wędlinach z roku 2008 lub z II-giej połowy 2007. 10..Załącznik nr 21 - wykonawca przedłoży ostatni wynik badania w kierunku Salmonella na fermie, z której dostarczane będą jaja. Wykonawcy mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej składają dokumenty zgodnie z przepisami rozporządzenia wykonawczego do ustawy w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane( rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dn. 19 maja 2006r. Dz. U .nr 87, poz. 605) Informacja dotycząca oferty składanej wspólnie przez kilka podmiotów występujących wspólnie. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. 1. W takim przypadku wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 2. Jeżeli oferta wykonawców, o których mowa zostanie wybrana, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych wykonawców.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 90
- 2 - stałość ceny - 10
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.onkol.kielce.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Świętokrzyskie Centrum Onkologii w Kielcach, 25-734 Kielce, ul. Artwińskiego 3C/113,.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.10.2008 godzina 10:00, miejsce: Świętokrzyskie Centrum Onkologii w Kielcach, 25-734 Kielce, ul. Artwińskiego 3C/212.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: załącznik nr1.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: poniżej 206 tys. euro Załącznik nr 1 -pieczywo -Dział Żywienia.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 90
- 2. stałość ceny - 10
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: załacznik nr2.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: poniżej 206 tys. euro Załącznik nr 2 -artykuły spożywcze różne - Dział Żywienia.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 90
- 2. stałość ceny - 10
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Załacznik nr3.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: poniżej 206 tys. euro Załącznik nr 3 - artykuły spożywcze pieczywo -Kawiarnia.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 90
- 2. stałość ceny - 10
INNE PRZETARGI Z KIELC
- Zakup i dostawa 50 sztuk zestawów komputerowych na potrzeby Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach
- Remont pomieszczenia w budynku przy ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego 53 w Kielcach
- Sukcesywne dostawy odczynników i materiałów eksploatacyjnych do analizatorów wraz z użyczeniem aparatów dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach
- Zakup i dostawa odczynników, kontroli i akcesoriów do koagulologii wraz z dzierżawą analizatora
- Opracowanie dokumentacji projektowej wraz z wykonaniem robót budowlanych w ramach zadania pn.: Bezpieczny Stok i Świętokrzyskie (B.O.)
- Przebudowa stropu nad kotłownią w budynku krytej pływalni Delfin w Kielcach przy ul. Krakowskiej 2
więcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Ciechocinku.
- Dostawa świeżych warzyw i owoców dla ZSP w Łączniku.
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych na potrzeby Bursy Szkolnej w Kędzierzynie-Koźlu w I półroczu 2025 roku
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.