eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wschowa › Zorganizowanie szkolenia dla 10 osób pod nazwą Kucharz małej gastronomii z obsługą kasy fiskalnej i HACCP

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-08-25

Wschowa: Zorganizowanie szkolenia dla 10 osób pod nazwą : Kucharz małej gastronomii z obsługą kasy fiskalnej i HACCP
Numer ogłoszenia: 264152 - 2010; data zamieszczenia: 25.08.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 227606 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy, ul. Łazienna 2A, 67-400 Wschowa, woj. lubuskie, tel. 065 5402868, faks 065 5402868.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie szkolenia dla 10 osób pod nazwą : Kucharz małej gastronomii z obsługą kasy fiskalnej i HACCP.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Nazwa szkolenia: Kucharz małej gastronomii z obsługą kasy fiskalnej i HACCP Ilość osób - 10 kod CPV 80530000-8 - usługi szkolenia zawodowego Termin realizacji zamówienia: sierpień - październik 2010 r. dokładna data rozpoczęcia szkolenia zostanie uzgodniona przed podpisaniem umowy. Przedmiotem zamówienia jest usługa szkolenia pn. Kucharz małej gastronomii , obsługa kasy fiskalnej + HACCP. Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom wiedzy teoretycznej i praktycznej niezbędnej do pracy w branży gastronomicznej. Program szkolenia musi obejmować niżej wymienione zagadnienia : 1) zasady żywienia i organizację produkcji w małej gastronomii, 2) dobieranie surowców i półproduktów do produkcji, 3) dobieranie, obsługiwanie maszyn urządzeń i sprzętu, 4) przeprowadzanie obróbki wstępnej surowców i półproduktów, 5) przygotowywanie półproduktów do dalszej obróbki, 6) dokonywanie obróbki termicznej surowców i półproduktów, 7)sporządzanie różnymi metodami i technikami podstawowego asortymentu potraw i napojów w małej gastronomii, 8) planowanie posiłków i układanie podstawowego menu w małej gastronomii, 9) porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja potraw w małej gastronomii, 10) przechowywanie i magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, 11) organizowanie i porządkowanie własnego stanowiska pracy zgodnie z zasadami ergonomii i przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy, 12) zagadnienia z zakresu obsługi kas fiskalnych: W tym : - budowa i obsługa kasy fiskalnej, programowanie kasy, rozpoczęcie pracy na kasie, sprzedaż towarów, drukowanie raportów, wystawianie faktur i rachunków, przepisy BHP i P-poż. przy urządzeniach elektrycznych, udzielanie pierwszej pomocy w miejscu wypadku. 13) zagadnienia z zakresu Dobrej Praktyki Sanitarnej HACCP - przestrzeganie zasad higieny w procesie produkcji żywności i w obrocie żywnością. Program szkolenia, powinien być opracowany w oparciu o standardy kwalifikacji zawodowych i modułowe programy szkoleń zawodowych, dostępnych w bazach danych prowadzonych przez ministra (www.standardyiszkolenia. praca.gov.pl.). Szkolenie winno zakończyć się egzaminem, a nabyte umiejętności powinny być potwierdzone zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia. Wymagane jest aby łączna liczba godzin usługi szkoleniowej wynosiła minimum 200 godzin zegarowych na jednego uczestnika szkolenia, w tym 130 godzin zajęć praktycznych. Wymagania dotyczące szkolenia : 1.Szkolenie powinno odbywać się od poniedziałku do piątku nie dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie. Miejsce przeprowadzenia szkolenia: miasto Wschowa , dopuszcza się możliwość innego miejsca szkolenia, jednak w takim przypadku koszty dowozu lub dojazdu uczestników ponosi w całości jednostka szkoląca. 2. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji szkolenia według planu nauczania, obejmującego nie mniej niż 30 godzin zegarowych w tygodniu./ godzina zegarowa szkolenia liczy 60 minut i obejmuje zajęcia edukacyjne liczące 45 minut oraz przerwę liczącą 15 minut/. 3. Lista obecności powinna być prowadzona z podziałem na dni i godziny zegarowe, podpisana prze jednostkę szkolącą oraz uczestników szkolenia, 4.Zamawiający wymaga, aby w przypadku korzystania z wynajmowanego lokalu lub dzierżawionego sprzętu podmiot ubiegający się o udzielenie zamówienia załączył do oferty informację o podstawie dysponowania tymi zasobami, 5.Wykonawca winien zapewnić uczestnikom szkolenia materiały szkoleniowe, urządzenia i sprzęt do zajęć praktycznych, kadrę dydaktyczną posiadającą kwalifikacje zawodowe, wykształcenie, doświadczenie zawodowe gwarantujące należyte wykonanie zamówienia, a także zaplecze dydaktyczne. W celu zapewnienia nadzoru wewnętrznego służącego podnoszeniu jakości szkolenia wymagane jest, aby Wykonawca wyznaczył osobę która będzie sprawować stały, bezpośredni nadzór nad jakością realizowanego szkolenia oraz współpracować z Powiatowym Urzędem Pracy. 6.Wykonawca zapewni uczestnikom szkolenia odpowiedni poczęstunek (kawa, herbata, ciastka suche, zimne napoje- woda mineralna gazowana i niegazowana). 7.Wykonawca ma obowiązek zapewnienia warunków pracy zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie trwania szkolenia 8.Wykonawca przeprowadzi kurs zgodnie z opracowanym i przedstawionym w ofercie programem szkolenia. 7. Wykonawca wyda uczestnikom szkolenia zaświadczenie lub inny dokument potwierdzający ukończenie szkolenia i uzyskanie kwalifikacji oraz dodatkowy dokument (dyplom lub certyfikat) potwierdzający, uczestnictwo w szkoleniu w ramach projektu Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytetu VI Rynek pracy otwarty dla wszystkich , Działanie 6.1 Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz podnoszenie poziomu aktywności zawodowej w regionie. Poddziałanie 6.1.3 Poprawa zdolności do zatrudnienia oraz podnoszenie poziomu aktywności zawodowej osób bezrobotnych, Tytuł projektu: Droga w przyszłość oznakowany unijnym logiem Kapitału Ludzkiego i Unii Europejskiej - według załączonego wzoru. załącznik nr 8 Wykonawca zobowiązany jest przedstawić wraz z ofertą wzór zaświadczenia, jakie zostanie wydane uczestnikom szkolenia. 9.Szkolenia są organizowane w ramach projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Informacja o wsparciu z EFS musi być widoczna dla wszystkich innych osób, które stykają się z projektem. Jednostka szkoląca musi zadbać aby uczestnicy kursu wiedzieli, że szkolenie jest organizowane w ramach konkretnego projektu współfinansowanego ze środków EFS oraz oznakować materiały związane ze szkoleniem, jak również miejsca gdzie będą odbywać się zajęcia - logami Unii Europejskiej, EFS, POKL..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytetu VI Rynek pracy otwarty dla wszystkich, Działanie 6.1 Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz podnoszenie poziomu aktywności zawodowej w regionie, Poddziałanie 6.1.3 Poprawa zdolności do zatrudnienia oraz podnoszenie poziomu aktywności zawodowej osób bezrobotnych, Tytuł projektu: Droga w przyszłość.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.08.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Uniwersytet Robotniczy Mariola Nowacka, ul. Sienkiewicza 9, 64-100 Leszno, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 23000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 23100,00

  • Oferta z najniższą ceną: 23100,00 / Oferta z najwyższą ceną: 29710,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.