eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chorzów › Zaplanowanie i przeprowadzenie działań promocyjnych w związku z realizacją konkursu kulinarnego CHORZOWSKIE SMAKI 2014 określone jako zaprojektowanie, przygotowanie, wykonanie i zarządzanie przebiegiem kampanii w ścisłej współpracy z Zamawiającym

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-08-08

Chorzów: Zaplanowanie i przeprowadzenie działań promocyjnych w związku z realizacją konkursu kulinarnego CHORZOWSKIE SMAKI 2014 określone jako zaprojektowanie, przygotowanie, wykonanie i zarządzanie przebiegiem kampanii w ścisłej współpracy z Zamawiającym
Numer ogłoszenia: 265282 - 2014; data zamieszczenia: 08.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Chorzów, Biuro Zamówień Publicznych , Rynek 1, 41-500 Chorzów, woj. śląskie, tel. 32 4165000, faks 32 4165639, 32 4165640.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zaplanowanie i przeprowadzenie działań promocyjnych w związku z realizacją konkursu kulinarnego CHORZOWSKIE SMAKI 2014 określone jako zaprojektowanie, przygotowanie, wykonanie i zarządzanie przebiegiem kampanii w ścisłej współpracy z Zamawiającym.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: A. Zaplanowanie i przygotowanie linii kreacyjnej dla działań promocyjnych. Wytyczne: Informacje ogólne o kampanii: a) Główny cel kampanii: promocja Miasta Chorzów, jako miasta kojarzonego z dobrą i urozmaiconą kuchnią zwiększenie świadomości opinii publicznej w tym zakresie wparcie dla lokalnych przedsiębiorców stworzenie właściwego wizerunku konkursu w oczach mieszkańców miast i gości odwiedzających miasto realizacja celów zawartych w Strategii promocji i komunikacji marketingowej miasta Chorzów na lata 2012-2016 b) Grupa docelowa działań promocyjnych: odbiorcy na szczeblu ponadlokalnym - goście odwiedzający miasto, pasjonaci dobrej kuchni i nie tylko odbiorcy na szczeblu lokalnym - mieszkańcy miasta, przedstawienie oferty dla zróżnicowanych potrzeb mieszkańców Termin realizacji: Harmonogram realizacji kampanii promocyjnej zostanie przedstawiony przez Wykonawcę do akceptacji Zamawiającego w terminie do 5 dni roboczych od podpisania Umowy. B. Wykonanie gadżetów reklamowych i materiałów informacyjnych. Zakres prac: Przygotowanie (opracowanie graficzne na podstawie linii kreacyjnej przedstawionej w ofercie), produkcja i dystrybucja materiałów promocyjnych: 1. Plakaty informacyjne Format: B2 Papier: kreda matowa, 170 gsm Kolor: 4/0 Ilość: 100 szt. 2.Stojaki informacyjne na stoliki Format: A4 łamane do A5 Papier: kreda matowa 300 gsm Kolor: 4/4 Ilość: 400 szt. 3.Tabliczki informacyjne Format: A4 Materiał: PCV o grubości 3 mm Nadruk: folia matowa z nadrukiem kolorowym Ilość: 30 szt. 4.Katalog potraw Format: 1/3 A3 Papier: kreda matowa 170 gsm Kolor: 4/4 Szycie zeszytowe Ilość: 3000 szt. 5.Statuetka z grawerem Opis: statuetka kształtem nawiązuje do pomniku żyrafy z Parku Śląskiego. Wykonana jest z akcesoriów kulinarnych - chochla (szyja), nóż, widelec, łyżeczka (nogi) Materiał: stal nierdzewna - rzeźba żyrafy, szkło - podstawa statuetki, laminat grawerski - nazwy zwycięskich dań i lokali. Wymiary: rzeźba żyrafy (licząc od punktu stycznego elementów do zakończenia elementu) - chochla ok. 23 cm, nóż ok. 14 cm, widelec - ok. 12 cm, łyżeczka ok. 10 cm. Wysokość łączna od szklanej podstawy - ok. 27 cm. Podstawa szklana (dłuższy bok x krótszy bok x wysokość) - ok. 21 x 15 x 2 cm. Laminat grawerski ok. 20 x 2 cm. Ilość: 4 szt. Wzorzec statuetki zostanie udostępniony Wykonawcy po podpisaniu Umowy. Treści poszczególnych grawerów zostaną ustalone z Zamawiającym. 6.Czeki Format: 70 x 50 cm Materiał: PCV o grubości 3 mm Nadruk: folia matowa z nadrukiem kolorowym Ilość: 4 szt. 7.Dyplomy Format: A4 Papier: kreda 300 gsm Kolor: 4/0 Ilość: 25 szt. 8.Ramki na dyplomy Format: A4 Materiał: rama - dowolny, pokrywa - plexi, plastik lub szkło Ilość: 25 szt. 9.Vouchery Format: DL Papier: pergamenata lub podobny Kolor: 4/4 Ilość: 3 szt. 10.Ulotki Format: DL Papier: kreda matowa, 170 gsm Kolor: 4/4 Ilość: 1000 szt. 11.Zaproszenia na galę Format: A4 łamane do DL Papier: kreda matowa, 300 gsm Kolor: 4/4 Ilość: 100 szt. 12.Zdjęcia potraw biorących udział w konkursie Zadaniem Wykonawcy będzie organizacja i przeprowadzenie profesjonalnej sesji zdjęciowej potraw zgłoszonych do Konkursu Chorzowskie Smaki 2014 we wszystkich restauracjach biorących udział w konkursie. Zdjęcia Wykonawca przekaże Zamawiającemu. Wykonawca będzie odpowiedzialny za zamieszczenie zdjęć wraz z odpowiednimi opisami na stronie www Chorzowskich Smaków oraz w katalogu. Wykonawca pozyska zgody autorów potraw na nieodpłatne wykorzystanie wizerunku potraw w kampanii promocyjnej. 13.Dystrybucja materiałów poligraficznych do wszystkich lokali biorących udział w Konkursie Chorzowskie Smaki 2014. Dystrybucja odbywać się będzie na terenie miasta Chorzowa. Wykonawca powinien w kosztach uwzględnić dystrybucję nagród. Termin realizacji: Harmonogram realizacji kampanii promocyjnej zostanie przedstawiony przez Wykonawcę do akceptacji Zamawiającego w terminie do 5 dni roboczych od podpisania Umowy. C. Działania z zakresu public relations. Zakres prac: Działania z zakresu public relations muszą być zgodne z przedstawioną linią kreacyjną. 1. Przygotowanie i przeprowadzenie cyklicznego konkursu. Zadaniem Wykonawcy będzie zaplanowanie i przeprowadzenie konkursu na fan page u prowadzonym przez Zamawiającego. Konkurs będzie się odbywał każdego dnia tegorocznej edycji Chorzowskich Smaków. W ramach konkursu, Wykonawca zaproponuje i wykona nagrody dla zwycięzców, w ilości 30 szt. Nagrody powinny nawiązywać do tematyki Konkursu Chorzowskie Smaki oraz być obrandowane logo Konkursu. 2. Prowadzenie i aktualizacja strony www. Konkursu Chorzowskie Smaki. Zadaniem wykonawcy będzie stała obsługa serwisu internetowego w okresie: od podpisania Umowy do końca jej trwania. Zadaniem Wykonawcy będzie dostosowanie layoutu strony do zaakceptowanej przez Zamawiającego linii graficznej. W ramach stałej obsługi Wykonawca będzie m.in. redagował i wprowadzał treści do aktualności, zaktualizuje zdjęcia i opisy potraw, zaktualizuje mapę lokali, przeprowadzi konkursy oraz głosowania na Lokal Roku. 3. Konkurs Wirtualna tablica Zaplanowanie i przeprowadzenie konkursu na tzw. wirtualnej tablicy oraz zapewnienie nagród dla zwycięzców, w ilości 10 szt. Nagrody powinny nawiązywać do tematyki Konkursu Chorzowskie Smaki oraz być obrandowane logo Konkursu. Nagrody powinny różnić się od nagród przewidzianych w ramach cyklicznego konkursu na Facebooku. Charakterystyka konkursu: Zadaniem internautów będzie dokończenie zdania o tematyce kulinarnej, a najciekawsze odpowiedzi zostaną uhonorowane ww. nagrodami. Zamawiający udostępni Wykonawcy moduł/aplikację wirtualnej tablicy po podpisaniu Umowy. 4. Głosowanie na Lokal Roku Celem głosowania jest wybór Lokalu Roku 2014 dokonany przez klientów. Zadaniem Wykonawcy będzie stworzenie modułu do głosowania, który dostępny będzie na www.chorzowskiesmaki.pl oraz w wersji na urządzenia mobilne. Do wersji mobilnej modułu głosowania kierować będą kody QR, które należy umieścić na materiałach poligraficznych wyprodukowanych w ramach zamówienia i wskazanych przez Zamawiającego oraz w reklamach prasowych. Zadaniem Wykonawcy będzie zaplanowanie i przeprowadzenie głosowania za pomocą smsów. Informacja o możliwości i sposobie głosowania powinna znaleźć się na stronie www Konkursu oraz na materiałach poligraficznych wskazanych przez Zamawiającego i w reklamach prasowych. 5. Reklama w prasie Zadaniem Wykonawcy będzie opracowanie projektów 2 różnych reklam prasowych i zlecenie ich emisji w dzienniku ukazującym się na terenie województwa śląskiego, posiadającym dodatek regionalny ukazujący się w Chorzowie. Reklamy winny ukazać się wydaniach piątkowych, na stronach redakcyjnych. Minimalny format: ? strony, druk pełnokolorowy. 6. Kampania w internecie Zadaniem wykonawcy będzie opracowanie projektów i zlecenie kampanii w następujących serwisach: w 2 serwisach internetowych, których tematyka dotyczy bieżących wydarzeń w Chorzowie (min. wielkość banerów: 750 x 200 px) w 2 serwisach internetowych, których tematyka dotyczy gastronomii/kulinariów, reklama geotargetowana na woj. śląskie (min. wielkość banerów: 750 x 100 px) w 1 serwisie internetowym, którego tematyka dotyczy wydarzeń kulturalnych w woj. śląskim (min. wielkość baneru: 750 x 100 px) Kampania powinna trwać min. od 5 września 2014 d0 5 października 2014. Termin realizacji: Harmonogram realizacji kampanii promocyjnej zostanie przedstawiony przez Wykonawcę do akceptacji Zamawiającego w terminie do 5 dni roboczych od podpisania Umowy..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79.34.22.00 - Usługi w zakresie promocji .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.10.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania w/w warunku zostanie dokonana według formuły: spełnia - nie spełnia na podstawie załączonego do oferty oświadczenia - załącznik nr 4. Nie wykazanie spełniania w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia w/w warunek spełniają łącznie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Zamawiający uzna spełnienie w/w warunku, jeżeli Wykonawca wykaże się wykonaniem przynajmniej dwóch kampanii promocyjnych lub informacyjno promocyjnych Konkursów lub Festiwali z czego co najmniej jedna kampania dotyczyła Konkursów lub Festiwali o tematyce kulinarnej oraz co najmniej w jednej kampanii jako narzędzie glosowania został wykorzystany system sms. Ocena spełniania w/w warunku zostanie dokonana według formuły: spełnia - nie spełnia na podstawie załączonych do oferty oświadczeń i dokumentów ( załączniki nr 4 i 5). Nie wykazanie spełniania w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt. 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia w/w warunek spełniają łącznie. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia. W tym celu Wykonawca winien dołączyć do oferty w szczególności pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. 2.2.2. W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku, o którym mowa powyżej, Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć wraz z ofertą : a)wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych usług, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie - zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ; b) oświadczenie (załącznik nr 4 do SIWZ). Dowodami, o których mowa w punkcie a) są: 1)poświadczenie w przypadku podmiotów innych niż zamawiający, o których mowa w art. 3 ust. 1 ustawy Pzp, z tym że w odniesieniu do nadal wykonywanych usług okresowych lub ciągłych poświadczenie powinno być wydane nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 2)oświadczenie wykonawcy - jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia, o którym mowa w pkt. 1).

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania w/w warunku zostanie dokonana według formuły: spełnia - nie spełnia na podstawie załączonego do oferty oświadczenia - załącznik nr 4. Nie wykazanie spełniania w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia w/w warunek spełniają łącznie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania w/w warunku zostanie dokonana według formuły: spełnia - nie spełnia na podstawie załączonego do oferty oświadczenia - załącznik nr 4. Nie wykazanie spełniania w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia w/w warunek spełniają łącznie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania w/w warunku zostanie dokonana według formuły: spełnia - nie spełnia na podstawie załączonego do oferty oświadczenia - załącznik nr 4. Nie wykazanie spełniania w/w warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 2 pkt 4 ustawy Pzp, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia w/w warunek spełniają łącznie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony formularz ofertowy. Uwaga: w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie (podpisana przez każdego z wykonawców lub pełnomocnika). 2. Opis - Do oferty należy dołączyć materiały ( w formie drukowanej bądź na płycie CD) przedstawiające linię kreacyjną, sposób realizacji przedmiotu zamówienia, które będą podlegały ocenie według zasad opisanych w punkcie XX SIWZ.: wizualizacje graficzne: plakatu, rozkładówki folderu (2 wewnętrzne strony) oraz propozycji hasła reklamowego konkursu. 3. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załącznik nr 4 SIWZ (w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Wykonawcy składają łącznie). 4. Stosowne pełnomocnictwo w sytuacjach, w których uprawnienie do podpisania oferty nie wynika z zamieszczonego dokumentu. Pełnomocnictwo do reprezentowania danego podmiotu w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego powinno zostać złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie. 5. Pełnomocnictwo podmiotów występujących wspólnie wskazujące, że osoba występująca w imieniu tych podmiotów jest upoważniona do ich reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo powinno zostać złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie. 6.Wykaz informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów art. 4 ust. 4 ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, które wykonawca pragnie zastrzec przed dostępem dla innych uczestników postępowania z podaniem podstawy prawnej. 7. Oświadczenie Wykonawcy dotyczące części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom lub podanie przez Wykonawcę nazw (firm) podwykonawców, na których zasoby Wykonawca powołuje się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( jeżeli dotyczy). W przypadku braku informacji zamawiający uzna, że wykonawca zamierza wykonać zamówienie samodzielnie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 50
  • 2 - jakość zawartości merytorycznej konspektu przedstawiającego sposób realizacji przedmiotu zamówienia - 50

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający na podstawie art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie terminów częściowych realizacji przedmiotu zamówienia w szczególnie uzasadnionych przypadkach.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chorzow.eu
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Miasta Chorzów, 41-500 Chorzów, Rynek 1, Biuro Zamówień Publicznych, pokój nr 237..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.08.2014 godzina 09:45, miejsce: Urząd Miasta Chorzów, 41-500 Chorzów, Rynek 1, Biuro Zamówień Publicznych, pokój nr 237..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.