Ogłoszenie z dnia 2013-07-08
Białowieża: Dostawa wędlin, mięsa i drobiu do Domu Pomocy Społecznej Rokitnik w Białowieży.
Numer ogłoszenia: 265620 - 2013; data zamieszczenia: 08.07.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Rokitnik", ul. Centura 2, 17-230 Białowieża, woj. podlaskie, tel. 085 6812424, 6812508, 6812792, faks 085 6812424 wew. 116.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Powiatowa Samorządowa Jednostka Organizacyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa wędlin, mięsa i drobiu do Domu Pomocy Społecznej Rokitnik w Białowieży..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawa wędlin, mięsa i drobiu do Domu Pomocy Społecznej Rokitnik w Białowieży. Całość zamówienia składa sie z czterech części. Wykonawca może złożyć oferty częściowe to znaczy: na jedną, więcej lub na wszystkie części zamówienia. Część I. Wędliny wieprzowe. 1. Paszetetowa w/p - 200 kg. 2. Salceson biały w/p - 230 kg. 3. Kaszanka w/p - 170 kg. 4. Kiełbasa parówkowa w/p - 370 kg. 5. Kiełbasa krakowska parzona w/p lub równoważna (ilość mięsa wieprzowego nie mniej niż 90%) - 400 kg. 6. Baleron wędzony w/p - 100 kg. 7. Kiełbasa biała surowa w/p - 180 kg. 8. Parówki cienkie w/p - 400 kg. 9. Polędwica wędzona w/p - 30 kg. 10. Kiełbasa podwawelska w/p lub równoważna (ilość mięsa wieprzowego nie mniej niż 80%) - 50 kg. 11. Pasztet pieczony w/p - 270 kg. 12. Kiełbasa szynkowa w/p - 400 kg. 13. Szynka wędzona w/p - 80 kg. 14. Boczek wędzony bez żeberek w/p - 70 kg. 15. Szynka mielona w/p - 270 kg. 16. Kiełbasa toruńska w/p lub równoważna (ilość mięsa wieprzowego nie mniej niż 75%) - 100 kg. 17. Mielonka wieprzowa - 50 kg. 18. Mortadela w/p - 50 kg. 19. Kiełbasa zwyczajna w/p lub równoważna (ilość mięsa wieprzowego nie mniej niż 40%) - 100 kg. Część II. Wędliny drobiowe. 1. Szynka drobiowa mielona - 85 kg. 2. Pasztetowa drobiowa - 50 kg. 3. Polędwica drobiowa - 80 kg. 4. Kiełbasa drobiowa - 85 kg. 5. Szynka z indyka - 50 kg. Część III. Mięso drobiowe. 1. Kurczak świeży - 80 kg. 2. Udka z kurczaka świeże - 1350 kg. 3. Filet z kurczaka świeży - 200 kg. 4. Wątróbka drobiowa świeża - 170 kg. 5. Udziec z kością z indyka świeży - 50 kg. 6. Porcje rosołowe z kurczaka świeże - 50 kg. Część IV. Mięso wieprzowe, wołowe i podroby. 1. Smalec wieprzowy - 400 kg. 2. Jelita grube w/p - 250 m.b. 3. Jelita cienkie wieprzowe - 150 m.b. 4. Podgardle w/p - 170 kg. 5. Boczek surowy w/p bez żeberek - 110 kg. 6. Szynka w/p z kością bez skóry, słoniny i golonki - 300 kg. 7. Karkówka w/p z kością - 150 kg. 8. Karkówka w/p bez kości - 50 kg. 9. Koście w/p rurkowe - 600 kg. 10. Mięso drobne w/p klasa I - 780 kg. 11.Łopatka w/p z kością bez skóry, słoniny i golonki - 170 kg. 12. Łopatka w/p bez kości skóry, słoniny i golonki - 200 kg. 13. Szynka w/p bez kości, golonki, skóry i słoniny - 400 kg. 14. Golonka w/p z kością - 60 kg. 15. Schab w/p z kością - 400 kg. 16. Schab wieprzowy bez kości - 200 kg. 17. Biodrówka w/p z kością - 50 kg. 18. Głowy w/p - 120 kg. 19. Nogi w/p - 60 kg. 20. Wołowina bez kości klasa I - 50 kg..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.40.00 - Podroby .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Wędliny wieprzowe
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.06.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Sokołów S.A., 08-300 Sokołów Podlaski, 08-300 Sokołów Podlaski, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 42000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 41526,03
Oferta z najniższą ceną: 41526,03 / Oferta z najwyższą ceną: 46761,27
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Wędliny drobiowe
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.06.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
AL BA PODLASKIE CENTRUM MIĘSNE SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
AL BA PODLASKIE CENTRUM MIĘSNE SP. Z O.O.
- AL BA Sp. J. POdlaskie Centrum Mięsne Żuraw i Gryko, 15-103 Białystok ul. 1 Armii Wojska Polskiego 2 d, 15-103 Białystok, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 4096,05
Oferta z najniższą ceną: 4096,05 / Oferta z najwyższą ceną: 5624,86
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Mięso drobiowe
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.06.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Sokołów S.A., 08-300 Sokołów Podlaskiul.Aleja 550-Lecia 1, 08-300 Sokołów Podlakski, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 12996,90
Oferta z najniższą ceną: 12996,90 / Oferta z najwyższą ceną: 14499,45
Waluta: PLN.
Część NR: 4
Nazwa: Mieso wieprzowe, wołowe i podroby.
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.06.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
AL BA PODLASKIE CENTRUM MIĘSNE SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
AL BA PODLASKIE CENTRUM MIĘSNE SP. Z O.O.
- AL BA Sp. J. POdlaskie Centrum Mięsne Żuraw i Gryko, 15-103 Białystok,ul.1 Armii Wojska Polskiego 2 d, 15-103 Białystok, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 42152,38 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 40440,75
Oferta z najniższą ceną: 40440,75 / Oferta z najwyższą ceną: 48686,40
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z dnia 09.02.2004 r. Nr 19 poz. 177 z póżniejszymi zmianami) zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standartach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8. W przedmiotowym zamówieniu, wędliny, mięso i drób są produktami powszechnie dostępnymi o ustalonych standartach jakościowych, określonych w przedmiocie zamówienia a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust.8 i jedynym kryterium jest cena.Wobec powyższego, udzielenie wyżej wymienionego zamówienia jest zgodne z przepisami ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, ponieważ ustawodawca w art. 70 dopuszcza możliwość zastosowania trybu zapytania o cenę przy dostawie powszechnie dostępnej, o określonych standartach jakościowych, jaką jest w tym przypadku dostawa wędlin, mięsa i drobiu.
INNE PRZETARGI BIAŁOWIEŻA
więcej: przetargi BIAŁOWIEŻA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN, TŁUSZCZY ZWIERZĘCYCH
- MZŻ.262.7.2025.Ż SUKCESYWNA DOSTAWA ŚWIEŻEGO MIĘSA I PRODUKTÓW MIĘSNYCH DO 32 ŻŁOBKÓW NA TERENIE ŁODZI
- Dostawa artykułów żywnościowych w okresie V.2025-X.2025
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin 2025
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim w 2025 roku z podziałem na 4 części.
- Dostawa wędlin i mięsa świeżego dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.