Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-10
Gdańsk: Postępowanie na usługi gastronomiczne dla Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku
Numer ogłoszenia: 268513 - 2013; data zamieszczenia: 10.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, ul. Trakt św. Wojciecha 293, 80-001 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3263947, 3263900, faks 058 3263930, 3090945
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wojewódzka, samorządowa osoba prawna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie na usługi gastronomiczne dla Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna dla gości hotelowych Zajazdu Lipce funkcjonującego w ramach PODR w Gdańsku, na 2014 rok. Na usługę gastronomiczną składają się: Śniadania 6514 szt. Obiady/obiadokolacje 4000 szt. Posiłki okolicznościowe 200 szt. Realizacja przedmiotu zamówienia będzie odbywać się sukcesywnie, wg potrzeb PODR w Gdańsku..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.
SEKCJA III: PROCEDURA
Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki
1. Podstawa prawna
Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienie wyboru trybu
Uzasadnienie wyboru trybu z wolnej ręki: Zamawiający w ramach świadczonych przez siebie usług hotelowych, uwzględniając ich konkurencyjność na rynku lokalnym, zapewnia również możliwość korzystania z posiłków, jednak ze względu na wiążącą go umowę dzierżawy nie dysponuje pomieszczeniami, mogącymi służyć, jako miejsce do spożywania posiłków przez gości. Jedynie pomieszczenia, którymi dysponuje Restauracja Champs prowadząca swoją działalność na terenie obiektu ( w którym Zamawiający świadczy swoje usługi) są w pełni do tego przystosowane i spełniają wszystkie wymogi, w tym sanitarno-epidemiologiczne. Zatem aktualnie jedynym podmiotem dysponującym infrastrukturą niezbędna do realizacji przedmiotowego zamówienia jest Restauracja Champs- A. Kwaśniewska. Istnienie na rynku w danym miejscu i czasie faktycznie jednego wykonawcy, który może wykonać przedmiotowe zamówienie zgodnie z zapotrzebowaniem zamawiającego daje podstawę do przeprowadzenia postępowania na podstawie art. 67 ust.1 pkt 1 lit. a ustawy Prawo zamówień publicznych w trybie zamówienia z wolnej ręki. Wymieniony przepis zezwala na udzielenie zamówienia z wolnej ręki w przypadku, gdy dostawy lub usługi mogą być świadczone przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA
Champs Restauracja Aneta Kwaśniewska, ul. Osiedlowa 24, 83-209 Godziszewo, kraj/woj. pomorskie.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Dostawa wstępnie zadrukowanych blankietów Elektronicznej Legitymacji Studenckiej dla Politechniki Gdańskiej
- Pełnienie nadzoru inwestorskiego nad robotami budowlanymi realizowanymi w formule zaprojektuj i wybuduj wraz z kontrolą rozliczenia zadania w podziale na części
- Dostawa urządzeń służących do celów naukowo - badawczych realizowanych w ramach projektu naukowego
- Dostawa precyzyjnej, uniwersalnej maszyny wytrzymałościowej 10kN z przedłużoną ramą +250mm oraz ekstensometrem wideo
- Remont budynku pracowników działu zieleni w Gdańskim Ogrodzie Zoologicznym
- Remont pomieszczeń Domu Studenckiego nr 3 Politechniki Gdańskiej przy ul. Do Studzienki 32 w Gdańsku
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa zakwaterowania wraz z wyżywieniem , wynajmem sal oraz obsługą techniczną podczas organizacji obchodów uroczystości w dniach od 8-10 października 2025
- Usługi hotelarskie obejmujące usługi hotelarskie noclegowe, restauracyjne i dotyczące podawania posiłków oraz zapewnienie sali konferencyjnych
- Usługa kompleksowej organizacji konferencji pn. "Zioła, Zielarstwo, Ziołolecznictwo i Produkty Naturalne 2025"
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.