eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GdańskPostępowanie na usługi gastronomiczne dla Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-18

Gdańsk: Postępowanie na usługi gastronomiczne dla Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku
Numer ogłoszenia: 275489 - 2013; data zamieszczenia: 18.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 268513 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, ul. Trakt św. Wojciecha 293, 80-001 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3263947, 3263900, faks 058 3263930, 3090945.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wojewódzka, samorządowa osoba prawna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie na usługi gastronomiczne dla Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna dla gości hotelowych Zajazdu Lipce funkcjonującego w ramach PODR w Gdańsku, na 2014 rok. Na usługę gastronomiczną składają się: Śniadania 6514 szt. Obiady/obiadokolacje 4000 szt. Posiłki okolicznościowe 200 szt. Realizacja przedmiotu zamówienia będzie odbywać się sukcesywnie, wg potrzeb PODR w Gdańsku.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Champs Restauracje Aneta Kwaśniewska, ul.Trakt Św. Wojciecha 293, 80-001 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 159370,54 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 172120,18

  • Oferta z najniższą ceną: 172120,18 / Oferta z najwyższą ceną: 172120,18

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Uzasadnienie wyboru trybu z wolnej ręki: Zamawiający w ramach świadczonych przez siebie usług hotelowych, uwzględniając ich konkurencyjność na rynku lokalnym, zapewnia również możliwość korzystania z posiłków, jednak ze względu na wiążącą go umowę dzierżawy nie dysponuje pomieszczeniami, mogącymi służyć, jako miejsce do spożywania posiłków przez gości. Jedynie pomieszczenia, którymi dysponuje restauracja Champs prowadząca swoją działalność na terenie obiektu ( w którym Zamawiający świadczy swoje usługi) są w pełni do tego przystosowane i spełniają wszystkie wymogi, w tym sanitarno-epidemiologiczne. Zatem aktualnie jedynym podmiotem dysponującym infrastrukturą niezbędna do realizacji przedmiotowego zamówienia jest restauracja Champs- A. Kwaśniewska. Istnienie na rynku w danym miejscu i czasie faktycznie jednego wykonawcy, który może wykonać przedmiotowe zamówienie zgodnie z zapotrzebowaniem zamawiającego daje podstawę do przeprowadzenia postępowania na podstawie art. 67 ust.1 pkt 1 lit. a ustawy Prawo zamówień publicznych w trybie zamówienia z wolnej ręki. Wymieniony przepis zezwala na udzielenie zamówienia z wolnej ręki w przypadku, gdy dostawy lub usługi mogą być świadczone przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.