eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SieradzDostawy warzyw w 2010 r.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-10-04

Sieradz: Dostawy warzyw w 2010 r.
Numer ogłoszenia: 272747 - 2010; data zamieszczenia: 04.10.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 250109 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1551, ul. Wojska Polskiego 78, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 43 8261688, faks 43 8261466.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw w 2010 r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa do magazynu Zamawiającego warzyw w 2010 r. w następujących ilościach: -Ziemniaki jadalne 3000 kg -Buraki czerwone (ćwikłowe) 250 kg -Cebula biała świeża 200 kg -Seler świeży 130 kg -Por świeży 150 kg -Marchew 350 kg -Kapusta biała świeża 500 kg -Pietruszka korzeń 150 kg -Kapusta kwaszona 200 kg Arkusz kalkulacyjny - załącznik nr 2 do SIWZ. Wymagania jakościowe: Towar ma być świeży, w I gatunku i zgodny ze wskazanymi w SIWZ normami. Kapusta kwaszona - PN-A-77700:2006 Opakowania stanowią wiadra wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością od 10kg do 20kg. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Na opakowaniu jednostkowym należy podać następujące informacje: - nazwę produktu, - termin przydatności do spożycia, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - zawartość netto, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, - klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia ogórków kwaszonych deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Ziemniaki - dostawy w workach raszlowych po 15 kg, ziemniaki o średnicy min 5 cm, bez kłączy i zanieczyszczeń, PN-75/R-74450 Buraki czerwone - bez liści, PN-72/R-75360 Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: - nazwę produktu, - masę netto, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - kraj pochodzenia, - warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia buraków ćwikłowych deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Cebula - PN-72/R-75357 Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: - nazwę produktu, - masę netto, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - kraj pochodzenia, - warunki przechowywania, - klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia cebuli deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Marchew - bez liści, PN-72/R-75358 Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: - nazwę produktu, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - masę netto, - kraj pochodzenia, - warunki przechowywania, - klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia marchwi deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Pietruszka - PN-R-75370:1996 Opakowania stanowią worki raszlowe od 5kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: - nazwę produktu, - masę netto, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - kraj pochodzenia, - warunki przechowywania, - klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia pietruszki deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Seler - bez liści, PN-R-75371:1996 Opakowania stanowią worki raszlowe od 10kg do 15kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: - nazwę produktu, - masę netto, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - kraj pochodzenia, - warunki przechowywania, - klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia selera deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Por - PN-R-75521:1996 Opakowania stanowią worki do 10kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: - nazwę produktu, - masę netto, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - kraj pochodzenia, - warunki przechowywania, - klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia porów deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Kapusta biała - PN-68/R-75362 Opakowania stanowią worki raszlowe od 10kg do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być całe, czyste, bez obcych zapachów, zabrudzeń i pleśni. Do każdej partii dostawczej należy dołączyć specyfikację zawierającą następujące informacje: - nazwę produktu, - masę netto, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - kraj pochodzenia, - warunki przechowywania, - klasę jakości handlowej oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Okres przydatności do spożycia kapusty głowiastej białej deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. 2.Szczegółowy asortyment oraz ilości warzyw przedstawia załącznik nr 2 do SIWZ - arkusz kalkulacyjny, Wycena przedmiotu zamówienia stanowiący integralną część SIWZ. 3.Każdorazowa wielkość poszczególnych dostaw i terminy ich realizacji będą określane przez uprawnionego pracownika Zamawiającego telefonicznie lub faxem z wyprzedzeniem 2-dniowym. Dostawy będą realizowane nie częściej niż raz w tygodniu w godz.8 00 -12 00. 4.Stan warzyw musi być taki, aby mogły wytrzymać transport i przeładunek i dotrzeć do miejsca przeznaczenia w zadowalającym stanie, pozwalającym na przechowanie w magazynie w okresie przydatności do spożycia. 5.Widoczna część zawartości opakowania musi być reprezentatywna dla całej zawartości opakowania. 6.Odmiany jednorodne przy każdorazowej dostawie, tj. tego samego pochodzenia, wielkości, tej samej jakości i odmiany (typu). 7.Wykonawca w terminie jednego dnia od momentu złożenia zamówienia potwierdzi przyjęcie zamówienia do realizacji. Milczenie Wykonawcy będzie traktowane jako przyjęcie zamówienia. 8.Przedmiot zamówienia musi być wytworzony i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: 1)Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006.171.1225 z późn. zm.) ; 2)Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.); 3)Ustawą z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz produktach tradycyjnych (Dz. U. 2005 Nr 10 poz. 68). 4)rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U.2007 Nr 137, poz. 966 ze zm.). 5)rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. 2007.20.122 ze zm.); 6)rozporządzenie Rady (WE) Nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007 r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (Rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku). 7) rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG I 89/109/EWG; 8)rozporządzenie Rady (WE) Nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007 r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (Rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku) 9.Przedmiot zamówienia musi być dostarczony środkiem transportu spełniającym wymagania Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 10.W szczególnie uzasadnionych przypadkach (itp.: osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych zadań postawionych Odbiorcom przez organa władzy państwowej, restrukturyzacji sił zbrojnych, zmiany stanu żywionych, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych ilościach i częstotliwościach w stosunku do określonych treścią umowy do poszczególnych miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych wskazanych przez Zamawiającego na terenie kraju, według cen określonych w zawartej między Zamawiającym i Wykonawcą umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości w treści zawartej umowy. 11.Ceny jednostkowe brutto pozostaną stałe przez cały okres realizacji zamówienia. 12.Każdorazowo Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pełnego asortymentu będącego przedmiotem danego zamówienia pod groźbą kar umownych (zgodnie z ogólnymi warunkami umowy zał. nr 5 do SIWZ). 13.Wykonawca zobowiązuje się posiadać opłaconą polisę na kwotę 50 000,00 zł lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością oraz posiadać rozszerzony zakres ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej o OC za produkt. Jeżeli termin ważności w/w polisy wygasa w trakcie umowy Wykonawca zobowiązany będzie do przedłużenia jej we wskazanym okresie tak, aby Wykonawca ubezpieczony był przez cały okres obowiązywania umowy; Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody. Przedłużoną polisę Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby zamawiającego nie później niż 14 dni od dnia jej przedłużenia. 14.W celu potwierdzenia spełnienia przez oferowane dostawy wymagań określonych przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do pierwszej dostawy świadectwo jakości handlowej wydane przez właściwą miejscowo Wojewódzką Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (WIJHARS) - dotyczy kapusty kwaszonej - poz. 9 załącznika nr 2 do SIWZ i ziemniaków jadalnych - poz. 1 załącznika nr 2 do SIWZ;.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10 - Warzywa korzeniowe 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 03.22.10.00 - Warzywa 03.22.11.12 - Marchew 03.22.11.13 - Cebula 03.22.11.11 - Burak ćwikłowy 03.22.14.10 - Kapusta 03.21.21.00 - Ziemniaki .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.10.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • BRACIA LEDZION Grzegorz Ledzion, Zbigniew Ledzion, ul. Podchorążych 25/27, 94-234 Łódź, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6272,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 7140,16

  • Oferta z najniższą ceną: 7140,16 / Oferta z najwyższą ceną: 7140,16

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.