Ogłoszenie z dnia 2014-08-21
Puławy: Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 11 w Puławach
Numer ogłoszenia: 279022 - 2014; data zamieszczenia: 21.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 11 , ul. Legionu Puławskiego 8, 24-100 Puławy, woj. lubelskie, tel. 81 8871202, faks 81 8871203.
- Adres strony internetowej zamawiającego: sp11.pulawy.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 11 w Puławach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów spożywczych do stołówki szkolnej. 2. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 13 2.1 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 1 dotyczy: Dostawy ziemniaków do stołówki. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 na Zadanie nr 1 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 03212100 -1 ziemniaki 2.2 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 2 dotyczy: Dostawy warzyw korzeniowych i bulwiastych oraz warzyw liściastych do stołówki Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 2 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 03221100 -7 warzywa korzeniowe i bulwiaste KOD CPV 03221300 - 9 warzywa liściaste 2.3 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 3 dotyczy: Dostawy mrożonek warzywnych i innych przetworów mrożonych do stołówki Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 3 do niniejszej specyfikacji KOD CPV 15 33 11 70-9 warzywa mrożone 15 89 60 00-5 produkty głęboko mrożone 2.4 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 4 dotyczy: Dostawy owoców tropikalnych do stołówki. Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 4 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 03222110 -7 owoce tropikalne KOD CPV 03222300-6 owoce, inne niż tropikalne 2.5 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 5 dotyczy: Dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich na stołówkę Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 5 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15 81 10 00-6 Pieczywo 2.6 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 6 dotyczy: dostawa mięsa i produktów mięsnych do stołówki Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 6 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne KOD CPV 15112000-6 drób KOD CPV 15131500-0 produkty drobiowe 2.7 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 7 dotyczy: Dostawa wędlin do stołówki . Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 7 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15131130-5 wędliny 2.8 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 8 dotyczy: dostawy różnych produktów spożywczych do stołówki . Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 8 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15 80 00 00-6 różne produkty spożywcze 15 41 12 00-4 olej spożywczy 15 61 00 00-7 produkty przemiału ziarna 15 33 00 00-0 przetworzone owoce - warzywa 2.9 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 9 dotyczy: dostawy ryb i ryb przetworzonych do stołówki Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 9 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15 20 00 00-0 ryby przetworzone i konserwowe 15 22 00 00-6 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 2.10 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 10 dotyczy: dostawy mleka i przetworów mlecznych do stołówki Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 10 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15 50 00 00-3 produkty mleczarskie 15 54 00 00-5 produkty serowarskie 15 55 10 00-5 jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne. 2.11 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 11 dotyczy: dostawy jaj do stołówki . Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 11 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 03 14 25 00-3 jaja 2.12 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 12 dotyczy: dostawy świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich do stołówki . Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 12 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15 81 00 00- 9 pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciasta 2.13 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 13 dotyczy: Dostawy wyrobów garmażeryjnych do stołówki . Szczegółowy zakres, ilość, opis i wyszczególnienie przedmiotu zamówienia został określony w formularzu cenowym, który stanowi załącznik nr 2 zadanie 13 do niniejszej specyfikacji. KOD CPV 15.00.00.00-8 15 89 42 00-3..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 13.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, lub wykażą, że posiadają gospodarstwo rolne (dotyczy rolników, w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. 2008 r. Nr 50 poz. 291 ze zm.)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony , jeżeli wykonawcy oświadczą , że posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania przedmiotu zamówienia. Zamawiający dokona oceny warunków udziału w tym postępowaniu wg formuły: spełnia / nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny warunków udziału w tym postępowaniu wg formuły: spełnia / nie spełnia. Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny warunków udziału w tym postępowaniu wg formuły: spełnia / nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny warunków udziału w tym postępowaniu wg formuły: spełnia / nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny warunków udziału w tym postępowaniu wg formuły: spełnia / nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian do umowy w zakresie zmniejszania lub zwiększania ilości i wartości dostaw w sytuacjach, których zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia ( np. zmniejszenie stanów żywionych spowodowany słabym sezonem). Zamawiający nie będzie ponosił skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 2. W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych obowiązujących w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3.Cena towaru określona w umowie, w czasie wykonywania zamówienia (w okresie obowiązywania umowy) może być korygowana (w górę lub w dół) na pisemny wniosek jednej ze stron, o wskaźnik zmiany cen żywności dotyczący przedmiotu zamówienia publikowany przez Główny Urząd Statystyczny (GUS) lub Wojewódzki Urząd Statystyczny (WUS) przedstawiany wraz z uzasadnieniem w formie pisemnej (wyciąg wskaźnika zmian cen z GUS lub WUS). Wskaźniki wzrostu cen żywności stanowią podstawę do wprowadzenia nowej ceny w formie aneksu do umowy na dostawy. Nowa cena obowiązuje od dnia podpisania aneksu do umowy z zastrzeżeniem, że pierwsza waloryzacja może nastąpić po 2 miesiącach od dnia podpisania umowy. Strony dopuszczają waloryzację jeżeli zmiana wskaźnika cen przekroczy 5%.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sp11.pulawy.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: sp11.pulawy.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 11, ul. Legionu Puławskiego 8, 24-100 Puławy..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z PUŁAW
- "Opracowanie dokumentacji projektowo - kosztorysowej na przebudowę skrzyżowania dróg ul. Pustej i ul. Kołłątaja w Puławach".
- Ochrona obiektów Przedsiębiorstwa "Nieruchomości Puławskie" Sp. z o.o. w Puławach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Instytutu Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowego Instytutu Badawczego w Puławach
- ZAKUP WRAZ Z DOSTAWĄ LEKÓW DO PROGRAMU LEKOWEGO WZW "C" DLA POTRZEB SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO ZAKŁADU OPIEKI ZDROWOTNEJ W PUŁAWACH
- Zakup ciągnika z osprzętem
- Sukcesywny zakup paliwa w formie bezgotówkowej dla IUNG-PIB oraz RZD przy użyciu elektronicznych bezgotówkowych kart paliwowych
więcej: przetargi w Puławach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.