eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BrzeskoKursy gastronomiczne w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2012-02-02

Brzesko: Kursy gastronomiczne w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce
Numer og³oszenia: 28001 - 2012; data zamieszczenia: 02.02.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Starostwo Powiatowe w Brzesku , ul. G³owackiego 51, 32-800 Brzesko, woj. ma³opolskie.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.powiatbrzeski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Kursy gastronomiczne w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja kursów zawodowych z bran¿y gastronomicznej w szko³ach ponadgimnazjalnych, dla których organem prowadz±cym jest Powiat Brzeski wspó³finansowanych przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w podziale na nastêpuj±ce zadania: Zadanie 1: Kurs kelner dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku Zadanie 2: Kurs barman dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku Zadanie 3: Kurs dietetyk dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku Zadanie 4: Kurs barman dla uczniów ZS w Czchowie Zadanie 5: Kurs kelner dla uczniów Zespo³u Szkó³ w Czchowie Zadanie 6: Kurs barista dla uczniów ZS w Czchowie Zadanie 7: Kurs zdobnictwa cukierniczego dla uczniów ZS w Czchowie Zadanie 8: Kurs dietetyk dla uczniów ZS w Czchowie Zadanie 9: Kurs organizator us³ug cateringowych dla uczniów ZS w Czchowie Zadanie 10: Kurs barman dla uczniów grupy I w ZSTiO w £ysej Górze Zadanie 11: Kurs barman dla uczniów grupy II w ZSTiO w £ysej Górze Zadanie 12: Kurs barista dla uczniów ZSTiO w £ysej Górze Zadanie 13: Kurs kuchnie ¶wiata dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku Szczegó³ow± specyfikacjê ka¿dego kursu zawarto w za³±czniku nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (Opis przedmiotu zamówienia). Kursy realizowane s± w ramach projektu - Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce, wspó³finansowanego przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego. 2. Szczegó³owe wymagania Zamawiaj±cego wobec Wykonawcy w ramach realizacji niniejszego zamówienia: 1) Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert czê¶ciowych w podziale na w/w Zadania. Szczegó³owy opis poszczególnych czê¶ci zamówienia zawarto w za³±czniku nr 1 do SIWZ. 2) Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ realizacji czê¶ci zamówienia przez podwykonawcê. 3) Przed podpisaniem umowy Wykonawca przeka¿e Zamawiaj±cemu planowany harmonogram spotkañ zawieraj±cy daty i godziny prowadzonych zajêæ wraz z tematami rozpisanymi zgodnie z tematyk± kursu. Szczegó³owy harmonogram realizacji kursu musi byæ uzgodniony z liderem szkolnym projektu w³a¶ciwym dla ka¿dego zadania i podpisany przez w³a¶ciwego Dyrektora Szko³y. 4) Sale i pracownie przewidziane na realizacjê kursu w danej szkole udostêpnia siê Wykonawcy nieodp³atnie je¶li w za³±czniku nr 1 do SIWZ okre¶lono, i¿ dany kurs odbywaæ siê bêdzie na terenie tej w³a¶nie szko³y. 5) W przypadku kursów wyjazdowych tj. dla zadañ 2, 4, 10, 11 oraz 12 Wykonawca bêdzie realizowaæ kurs w swojej siedzibie lub innym lub miejscu wyznaczonym przez siebie i przystosowanym do przeprowadzenia kursu. W takim wypadku Wykonawca bêdzie zobowi±zany tak¿e na w³asny koszt zapewniæ uczestnikom kursu oraz opiekunom oddelegowanym przez Zamawiaj±cego dojazd z siedziby szko³y dla której realizowany jest kurs (zgodnie z nazw± zadania) do miejsca realizacji kursu i z powrotem. 6) Zadaniem opiekunów oddelegowanych przez Zamawiaj±cego jest wy³±cznie opieka i nadzór nad uczniami. Wykonawca nie mo¿e zobowi±zywaæ tych opiekunów do innych zadañ, zw³aszcza niedopuszczalne jest powierzenie im organizacji kursu, organizacji czasu, organizacji wy¿ywienia i noclegów. 7) W przypadku Zadania 8, 9 oraz 13 Wykonawca jest zobowi±zany zapewniæ wszystkim uczestnikom kursu ubrania ochronne 8) Wykonawca mo¿e w trakcie przeprowadzania kursu korzystaæ z pomocy dydaktycznych bêd±cych w³asno¶ci± szko³y wyszczególnionych w specyfikacji - w za³±czniku nr 1 do SIWZ, przy czym odpowiada on za wszelkie uszkodzenia powsta³e na wskutek niew³a¶ciwego ich u¿ytkowania. Dyrektor lub osoba przez niego upowa¿niona udostêpnia sprzêt oraz dokonuje sprawdzenia jego stanu w obecno¶ci Wykonawcy ka¿dorazowo przed rozpoczêciem i po zakoñczeniu kursu. Pozosta³y sprzêt niezbêdny do realizacji zadania Wykonawca musi zorganizowaæ na swój koszt. 9) Je¿eli w za³±czniku nr 1 do SIWZ (opis przedmiotu zamówienia) wymaga siê od Wykonawcy przekazania uczestnikom kursu materia³ów szkoleniowych, dydaktycznych oraz wszelkich innych produktów to wszystkie one musz± byæ nowe, nieu¿ywane i oryginalnie zapakowane. 10) Wykonawca zobowi±zuje siê do bie¿±cego informowania Zamawiaj±cego faksem, e-mailem lub pisemnie (najpó¼niej w drugim dniu po zajêciach) o ka¿dej nieobecno¶ci uczestnika na danym kursie. 11) Wykonawca jest zobowi±zany prowadziæ odpowiedni± dokumentacjê w postaci: dziennika zajêæ (wzór zgodny z Rozporz±dzeniem Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 19 luty 2002 r.(Dz. U. nr 23, poz. 225, z pó¼n. zm.)), listy obecno¶ci z w³asnorêcznymi podpisami uczestników w ka¿dym dniu szkolenia i podpisan± przez prowadz±cego zajêcia (wzór listy obecno¶ci zostanie przekazany Wykonawcy przez w³a¶ciwego lidera szkolnego po podpisaniu umowy na realizacjê kursu), listy przekazanych posi³ków, materia³ów biurowych, szkoleniowych/skryptów oraz wszelkich innych dokumentów i pomocy je¶li wymaga tego specyfikacja kursu okre¶lona szczegó³owo w za³±czniku nr 1 do SIWZ, a tak¿e listy odbioru wydanych za¶wiadczeñ/certyfikatów. Sporz±dzaj±c listy przekazania uczniom wszelkich za¶wiadczeñ, certyfikatów przedmiotów czy produktów (w tym wy¿ywienia) Wykonawca musi uzyskaæ podpis ka¿dego ucznia potwierdzaj±cy jego faktyczny odbiór. Brak takiego podpisu jest dla Zamawiaj±cego równoznaczny z nieprzekazaniem przedmiotu o którym mowa wy¿ej. 12) Wykonawca po zakoñczeniu kursu przeprowadzi w¶ród uczestników kursu ocenê merytoryczn± i techniczn± przebiegu kursu na podstawie anonimowej ankiety oceniaj±cej. 13) Wykonawca zapewni ubezpieczenie wszystkich uczestników kursów (dla kursów wyjazdowych tak¿e ubezpieczenie opiekunów delegowanych przez Zamawiaj±cego) od nastêpstw nieszczê¶liwych wypadków (ka¿da osoba musi byæ ubezpieczona na kwotê min. 10.000 z³ na okres trwania kursu). Wykonawca musi posiadaæ polisê potwierdzaj±c± objêcie uczestników takim ubezpieczeniem oraz przedstawiæ jej kserokopiê najpó¼niej w dniu rozpoczêcia kursu. 14) W ramach promocji przedmiotu umowy Wykonawca zobowi±zany jest tak¿e do: a) oznakowania sal, w których bêd± odbywa³y siê zajêcia, zgodnie z Wytycznymi dotycz±cymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, b) informowania uczestników kursu o fakcie wspó³finansowania zajêæ ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego, c) stosowania na wszystkich dokumentach w trakcie wykonywania przedmiotowego zamówienia znaków takich jak: logo POKL, logo Unii Europejskiej wraz z odwo³aniem do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Spo³ecznego, logo Województwa Ma³opolskiego, logo projektu, logo powiatu brzeskiego, has³o promocyjne POKL. 15) W przypadku niemo¿liwo¶ci ukoñczenia kursu przez uczestnika z przyczyny le¿±cej po jego stronie (tj. d³ugotrwa³ej choroby, ¶mierci lub dobrowolnej rezygnacji) Wykonawca zamiast za¶wiadczeñ/certyfikatów o ukoñczeniu kursu, o których mowa punkcie 16 przeka¿e Zamawiaj±cemu stosowne o¶wiadczenie ze wskazaniem powodu przerwania kursu danego uczestnika. 16) CERTYFIKATY i ZA¦WIADCZENIA dla kursów: Ka¿dy z uczestników zajêæ (posiadaj±cy min 80% obecno¶ci) otrzyma za¶wiadczenie/certyfikat potwierdzaj±cy ukoñczenie kursu. Na za¶wiadczeniu/certyfikacie winny zostaæ umieszczone: szczegó³owy zakres programowy kursu (wraz z podaniem liczby godzin poszczególnych tematów zajêæ), logo projektu - wg wzoru przekazanego przez Lidera szkolnego na etapie realizacji zamówienia oraz zapis w³a¶ciwy dla nazwy kursu wystêpuj±cy w nazwie ka¿dego zadania tj.: np. dla zadania 1: Kurs kelner dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku, bêdzie to sentencja: ,,Kurs kelner wspó³finansowany przez Uniê Europejsk± z Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach projektu pn. Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce,,. Ponadto: Obok wy¿ej wymienionych za¶wiadczeñ w przypadku realizacji: Zadania 2, Zadania 4, Zadania 10, Zadania 11 Wykonawca wyda uczestnikom, tak¿e za¶wiadczenie (zawieraj±ce tre¶ci jak wy¿ej wymienione) na podstawie § 6 rozporz±dzenie Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006 roku w sprawie uzyskiwania i uzupe³niania przez osoby doros³e wiedzy ogólnej, umiejêtno¶ci i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych (Dz. U. Nr 31, poz. 216). 17) CATERING dla kursów: a) dla Zadañ 1, 3, 5, 6, 8, 9, 13 Wykonawca zapewni ka¿dego dnia kursu, dla ka¿dego uczestnika conajmniej jeden gor±cy posi³ek oraz ciep³± herbatê i kawê. b) dla Zadañ 2, 4, 10, 11, 12 Wykonawca zapewni ka¿dego dnia, ka¿demu uczestnikowi kursu i opiekunowi wy¿ywienie w postaci ¶niadania, obiadu (dwudaniowego) i kolacji ( wszystkie posi³ki, serwowane wyporcjowane). c) dla Zadania 7 Wykonawca na swój koszt zapewni³ podczas prowadzenia zajêæ (na ka¿dym spotkaniu) ka¿demu uczestnikowi posi³ek w postaci dro¿d¿ówki o masie min 85g. i napoju lub soku owocowego, niegazowanego o pojemno¶ci min. 200 ml. Wszystkie posi³ki musz± byæ ¶wie¿e i przygotowane zgodnie z zachowaniem obowi±zuj±cych przepisów dot. higieny ¿ywienia i ¿ywno¶ci. 18) W salach i pracowniach, podczas prowadzenia zajêæ bez zgody koordynatora powiatowego nie mog± przebywaæ inne osoby ni¿ uczestnicy kursu oraz osoby szkol±ce (instruktorzy, wyk³adowcy). 19) Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do pe³nej kontroli przeprowadzanych zajêæ, w tym tak¿e do sporz±dzania zdjêæ oraz wszelkiej dokumentacji obrazuj±cej realizacjê przedmiotu umowy.

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 13.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatbrzeski.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Starostwo Powiatowe w Brzesku Wydzia³ Edukacji (I p., pok 102) ul. Piastowska 2 32-800 Brzesko.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 10.02.2012 godzina 09:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Brzesku Sekretariat ( II p., pok. 213) ul. G³owackiego 51 32-800 Brzesko.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Projekt: Modernizacja kszta³cenia zawodowego w Ma³opolsce. Projekt w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, Dzia³anie 9.2, wspó³finansowany przez Uniê Europejsk± ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego..

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1: Kurs kelner dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godz. lekcyjnych, w tym zajêæ praktycznych 40 godzin oraz zajêæ teoretycznych 20 godz. 3. Zajêcia odbywaæ siê bêd± na terenie Zespo³u Szkó³ Ponadgimnazjalnych nr 2 w Brzesku, ul.Piastowska 2, 32-800 Brzesko. 4. Zamawiaj±cy zapewnia: pracowniê obs³ugi klienta..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.04.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2: Kurs barman dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 pe³noletnich uczniów oraz 1 opiekun. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 40 godzin (5 dni) w tym dziennie 7 godzin zajêæ praktycznych i 1 godzina zajêæ teoretycznych. 4. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± na okres trwania kursu..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 06.07.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3: Kurs dietetyk dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 120 godz. lekcyjnych w tym zajêæ praktycznych 90 godz. oraz 30 godz. zajêæ teoretycznych. 3. Zajêcia odbywaæ siê bêd± na ternie Zespo³u Szkó³ Ponadgimnazjalnych nr 2 w Brzesku, ul. Piastowska 2, 32-800 Brzesko..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 08.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4: Kurs barman dla uczniów ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 pe³noletnich uczniów oraz jeden opiekun. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 40 godzin (5 dni) w tym dziennie 7 godzin zajêæ praktycznych i 1 godzina zajêæ teoretycznych. 4. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± na okres trwania kursu.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 29.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Zadanie 5: Kurs kelner dla uczniów Zespo³u Szkó³ w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godz. lekcyjnych, w tym zajêæ praktycznych 40 godzin oraz zajêæ teoretycznych 20 godz. 3. Zajêcia odbywaæ siê bêd± na terenie Zespo³u Szkó³ w Czchowie, ul. S±decka 187, 32-860 Czchów. 4. Zamawiaj±cy zapewnia: pracowniê obs³ugi klienta..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 09.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Zadanie 6: Kurs barista dla uczniów ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 15 godzin (2 dni) w tym 10 godzin zajêæ praktycznych i 5 godzin zajêæ teoretycznych. 3. Zajêcia odbywaæ siê bêd± na terenie Zespo³u Szkó³ w Czchowie, ul. S±decka 187, 32-860 Czchów w 2 kolejne soboty. 4. Zamawiaj±cy zapewnia: salê gastronomiczn± z dostêpem do zlewozmywaków z m³ynkami koloidalnymi..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 12.06.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Zadanie 7: Kurs zdobnictwa cukierniczego dla uczniów ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 30 godzin w tym max 5 godzin (lekcyjnych) zajêæ teoretycznych. 3. Zajêcia odbywaæ siê bêd± na terenie Zespo³u Szkó³ w Czchowie, ul. S±decka 187, 32-860 Czchów. 4. Zamawiaj±cy zapewnia: zaplecze kuchenne (kuchenki gazowe z piekarnikiem, garnki, talerze, sztuæce, itp.).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 06.07.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 8 NAZWA: Zadanie 8: Kurs dietetyk dla uczniów ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 120 godz. lekcyjnych w tym zajêæ praktycznych 90 godz. oraz 30 godz. zajêæ teoretycznych. 3. Zajêcia odbywaæ siê bêd± na terenie Zespo³u Szkó³ w Czchowie, ul. S±decka 187, 32-860 Czchów. 4. Zamawiaj±cy zapewnia: salê dydaktyczn± wyposa¿on± w rzutnik multimedialny i dostêp do Internetu oraz salê gastronomiczn± z zapleczem kuchennym (kuchenki gazowe z piekarnikiem, garnki, talerze, sztuæce, itp.).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 06.07.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 9 NAZWA: Zadanie 9: Kurs organizator us³ug cateringowych dla uczniów ZS w Czchowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 100 godz. lekcyjnych w tym zajêæ praktycznych minimum 70 godz. oraz 30 godz. zajêæ teoretycznych. 3. Zajêcia odbywaæ siê bêd± na terenie Zespo³u Szkó³ w Czchowie, ul. S±decka 187, 32-860 Czchów. 4. Zamawiaj±cy zapewnia: salê dydaktyczn± wyposa¿on± w rzutnik multimedialny i dostêp do Internetu oraz salê gastronomiczn± z zapleczem kuchennym (kuchenki gazowe z piekarnikiem, garnki, talerze, sztuæce, itp.).

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 10 NAZWA: Zadanie 10: Kurs barman dla uczniów grupy I w ZSTiO w £ysej Górze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 pe³noletnich uczniów oraz jeden opiekun. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 40 godzin (5 dni) w tym dziennie 7 godzin zajêæ praktycznych i 1 godzina zajêæ teoretycznych. 4. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± w ka¿dym pokoju na okres trwania kursu..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 13.04.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 11 NAZWA: Zadanie 11: Kurs barman dla uczniów grupy II w ZSTiO w £ysej Górze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 pe³noletnich uczniów oraz jeden opiekun. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 40 godzin (5 dni) w tym dziennie 7 godzin zajêæ praktycznych i 1 godzina zajêæ teoretycznych 4. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu i opiekunowi nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± w ka¿dym pokoju na okres trwania kursu.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.11.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 12 NAZWA: Zadanie 12: Kurs barista dla uczniów ZSTiO w £ysej Górze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 10 uczniów oraz jeden opiekun. 2. Kurs jest wyjazdowy i realizowany w siedzibie Wykonawcy lub miejscu wyznaczonym przez Wykonawcê przystosowanym do przeprowadzenia kursu. 3. Czas trwania kursu wynosi: 15 godzin (2 dni) w tym 10 godzin zajêæ praktycznych i 5 godzin zajêæ teoretycznych. 4. Wykonawca zapewni uczestnikom kursu nocleg w pokojach 1, 2 lub 3 osobowych z ³azienk± oraz opiekunowi nocleg w pokoju 1 osobowym z ³azienk± na czas trwania kursu..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 28.09.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 13 NAZWA: Zadanie 13: Kurs kuchnie ¶wiata dla uczniów ZSP nr 2 w Brzesku.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Liczba uczestników kursu - 15 uczniów. 2. Czas trwania kursu wynosi: 60 godz. lekcyjnych, w tym zajêæ praktycznych 40 godzin oraz zajêæ teoretycznych 20 godz. 3. Zajêcia odbywaæ siê bêd± na ternie Zespo³u Szkó³ Ponadgimnazjalnych nr 2 w Brzesku, ul.Piastowska 2, 32-800 Brzesko. 4. Zamawiaj±cy zapewnia: pracowniê gastronomiczn±, piece konwekcyjno-parowe - 2szt..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 30.04.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.