To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-09-07
Gliwice: Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku 3 - 5 lat do przedszkoli miejskich w Gliwicach w ramach projektu Dłużej, więcej, lepiej - rozszerzona oferta edukacji przedszkolnej, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Poddziałanie 9.1.1: Zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej.
Numer ogłoszenia: 280634 - 2010; data zamieszczenia: 07.09.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 251140 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Miejskie Nr 34 im. Kubusia Puchatka, ul. Chatka Puchatka 9, 44-109 Gliwice, woj. śląskie, tel. 32 234 25 17, faks 32 234 2 17.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedszkole Miejskie Nr 34 im. Kubusia Puchatka.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Catering gotowych potraw dla dzieci w wieku 3 - 5 lat do przedszkoli miejskich w Gliwicach w ramach projektu Dłużej, więcej, lepiej - rozszerzona oferta edukacji przedszkolnej, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Poddziałanie 9.1.1: Zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1) przedmiotem zamówienia są usługi. 2) kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): główny przedmiot: kod CPV: 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków 3) opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest wyłonienie podmiotu do przeprowadzenia cateringu gotowych potraw dla dzieci w wieku 3 - 5 lat do przedszkoli miejskich w Gliwicach w ramach projektu Dłużej, więcej, lepiej - rozszerzona oferta edukacji przedszkolnej, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Poddziałanie 9.1.1 Zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej tj.: 1) Przedszkole nr 16 - gorący posiłek x 53 sztuk. 2) Przedszkole nr 20 - gorący posiłek x 98 sztuk. 3) Przedszkole nr 34 - gorący posiłek x 86 sztuk. 4) Przedszkole nr 37 - gorący posiłek x 66 sztuk. 5) Przedszkole nr 23 - gorący posiłek x 66 sztuk. 6) Przedszkole nr 28 - gorący posiłek x 71 sztuk. 2. Z każdego przedszkola miejskiego, o których mowa powyżej będzie przekazywana informacja telefonicznie lub faksem, o liczbie dzieci w danym dniu, do godz. 9.30 tego samego dnia. Zgodnie z podaną informacją Wykonawca zobowiązany będzie przygotować określoną ilość posiłków. 3. W związku z powyższym ilość posiłków może ulegać zmniejszeniu w zależności od liczby nieobecnych w danym dniu dzieci. 4. Wykonawca będzie zobowiązany wystawiać faktury zgodnie z faktycznie wydawaną ilością posiłków. 5. Dopuszcza się możliwość zmniejszenia bądź zwiększenia ilości posiłków, w sytuacjach których nie można było przewidzieć z chwilą wszczęcia niniejszego postępowania, w szczególności: 1) Rezygnacji dziecka lub dzieci z udziału w projekcie. 2) Przystąpienia dziecka lub dzieci do udziału w projekcie. 6. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych, jednorazowych pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach: 12:30 - 14:00. 8. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. 9. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. 10. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku 3 - 5 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 11. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. 12. Do obowiązków wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków oraz sprzątanie, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku wraz z zabieraniem odpadów oraz dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki. 13. Zamówienie będzie realizowane w okresie od 06.09.2010r. do 30.11.2011r. 14. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia gorących posiłków do wskazanych powyżej przedszkoli, wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia w przedszkolach miejskich tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych, ferii, wakacji oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci. 15. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 16. Ustalenia id decyzje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. 17. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt Dłużej, więcej, lepiej - rozszerzona oferta edukacji przedszkolnej, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Poddziałanie 9.1.1: Zmniejszanie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.09.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 9.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
jakie przetargi wygrała firma
OLCHAWA SABINA - PRZEDSIĘBIORSTWO MARKETINGOWO USŁUGOWE MANAGER-POL
- Przedsiębiorstwo Marketingowo - Usługowe Manager - Pol, Plac Warszawski 5, 41-800 Zabrze, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 393644,86 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 369468,00
Oferta z najniższą ceną: 369468,00 / Oferta z najwyższą ceną: 1508760,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z GLIWIC
- wykonanie przebudowy wewnętrznej instalacji gazowej dla lokali 2,3,5,9 w budynku przy ul. Daszyńskiego 97 oraz lokalu nr 2 przy ul. Daszyńskiego 95 w Gliwicach. (Pełna nazwa zadania w dokumentacji).
- Modernizacja budynku przy ul. Architektów 109 - dobudowa windy zewnętrznej - zaprojektuj i wybuduj
- Dostawy dolomitu prażonego
- Usługa sprzątania biur i innych pomieszczeń w: Sieć Badawcza Łukasiewicz - Górnośląski Instytut Technologiczny
- Modernizacja i podłączenie do systemu parkingowego firmy Pro-Park trzech punktów znajdujących się na terenie NIO-PIB Oddziału w Gliwicach
- 4WOG.1200.2712.21.2025 Remont budynku 18 w Opolu (warsztat)
więcej: przetargi w Gliwicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie w placówkach Zamawiającego i wydawanie gorących posiłków dla uczniów szkół podstawowych oraz oddziałów przedszkolnych na terenie gminy Białe Błota w roku szkolnym 2025/2026
- "Świadczenie usługi wyżywienia uczestników projektu uczestniczących w 3-dniowych zjazdach nad jeziorem Garczyn w roku 2025 "
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 8 im. Jana Pawła II w Gdańsku
- Organizacja półkolonii dla dzieci, które są uczestnikami projektu pn. "Rodzina w Centrum"
- Świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowaniu, dostarczaniu i serwowaniu śniadań dla gości Hotelu Książ, mieszczącym się na terenie kompleksu zamkowo-parkowego Książ
- Świadczenie usług gastronomicznych i hotelarskich w związku z organizacją szkoleń przez Centrum Szkolenia Strzeleckiego Lasów Państwowych w 2025 roku.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.