Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-10-13
Łódź: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy w 2010 r. żywności: produktów głęboko zamrożonych ziemniaczanych i garmażeryjnych, dla jednostek wojskowych z terenów województw: łódzkiego, śląskiego i małopolskiego, małopolskiego i świętokrzyskiego.
Numer ogłoszenia: 284485 - 2010; data zamieszczenia: 13.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 1933 , ul. Źródłowa 52, 91-735 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6394760, faks 042 6348985.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.army.mil.pl, www.3rbm.sow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa sektora finansów publicznych-Jednostka Wojskowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy w 2010 r. żywności: produktów głęboko zamrożonych ziemniaczanych i garmażeryjnych, dla jednostek wojskowych z terenów województw: łódzkiego, śląskiego i małopolskiego, małopolskiego i świętokrzyskiego..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1 (obszar II ) PRODUKTY GŁĘBOKO ZAMROŻONE GARMAZERYJNE Flaki gotowe zamrożone kg 412,00 Pierogi z mięsem zamrożone kg 880,00 Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone kg 340,00 Pierogi z serem zamrożone kg 360,00 Knedle owocowe zamrożone kg 280,00 Uszka z kapustą i grzybami zamrożone kg 45,00 Naleśniki z serem zamrożone kg 360,00 Naleśniki z owocami zamrożone kg 300,00 Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone kg 430,00 Krokiety z mięsem zamrożone kg 690,00 Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone kg 640,00 Kapusta faszerowana (gołąbki) zamrożonekg 400,00 Zadanie 2 ( obszar III ) PRODUKTY GŁĘBOKO ZAMROŻONE GARMAZERYJNE Flaki gotowe zamrożone kg 900,00 Pierogi z mięsem zamrożone kg 2 350,00 Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone kg 1 640,00 Pierogi z serem zamrożone kg 620,00 Uszka z kapustą i grzybami zamrożone kg 420,00 Naleśniki z serem zamrożone kg 760,00 Naleśniki z owocami zamrożone kg 590,00 Krokiety z kapustą i grzybami zamrożonekg 420,00 Krokiety z mięsem zamrożone kg 510,00 Kapusta faszerowana (gołąbki) zamrożonekg 280,00 Zadanie 3 ( obszar I ) PRODUKTY GŁEBOKO MROŻONE ZIEMNIACZANE Pyzy ziemniaczane mrożone kg 2 490,00 Kluski śląskie mrożone kg 3 950,00 kopytka mrożone kg 3 610,00 Frytki mrożone kg 1 160,00 Zadanie 4 ( obszar II ) PRODUKTY GŁEBOKO MROŻONE ZIEMNIACZANE Pyzy ziemniaczane mrożone kg 760,00 Kluski śląskie mrożone kg 960,00 Kopytka mrożone kg 960,00 Zadanie 5 ( obszar III ) PRODUKTY GŁEBOKO MROZONE ZIEMNIACZANE Pyzy ziemniaczane mrożone kg 480,00 Kluski śląskie mrożone kg 1 110,00 Kopytka mrożone kg 1 130,00 Frytki mrożone mrożone kg 1 030,00.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.31.20.00-8, 15.31.11.00-2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: 1.Wykonawca przystępujący do przetargu zobowiązany jest wnieść wadium przed upływem terminu składania ofert. 2.Wysokość wadium uzależniona jest od liczby zadań, na które składana jest oferta. Łączna wysokość wadium dla wszystkich zadań: 11 660,00 zł. Wysokość wadium dla poszczególnych zadań: Zadanie Wadium (zł) 1 2 268,00 2 3 925,00 3 3 492,00 4 859,00 5 1 116,00
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przedstawi oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, w zakresie określonym w art. 22 ust 1 pkt.1 ustawy Pzp.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przedstawi oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, w zakresie określonym w art. 22 ust 1 pkt.2 ustawy Pzp.a)w zakresie doświadczenia - wykonali lub wykonują należycie w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. dostawę odpowiadającą rodzajowo całości lub częściom przedmiotu zamówienia, na które składana jest oferta - nie mniejszej niż 50% wartości szacunkowej brutto określonej dla zadania, na które składana jest oferta, a w przypadku złożenia oferty na kilka zadań - nie mniejszą niż 50 % sumy wartości szacunkowej brutto dla zadań, na które składana jest oferta - w celu oceny spełniania warunku zamawiający wymaga złożenia dokumentów określonych w pkt. 6 Rozdziału IV SIWZ;
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca przedstawi oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, w zakresie określonym w art. 22 ust 1 pkt.3 ustawy Pzp.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału w postępowaniu, określone na podstawie art. 22 ustawy Pzp:2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - w celu oceny spełniania warunku zamawiający wymaga złożenia oświadczenia wskazanego w pkt. 1 Rozdziału V SIWZ ,
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający w zakresie potencjału ekonomiczno-finansowego - wymaga ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności z zakresem ubezpieczenia obejmującym odpowiedzialność za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego, przy czym minimalna suma gwarancyjna ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej wynosi 50.000,00 zł lub jej równowartość
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: (www.3rbm.sow.mil.pl)
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie zamawiającego -Sekcja Zamówień Publicznych, bud nr 7, pok. 121 w godzinach pracy 7:00 - 15:00 od poniedziałku do piątku..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.10.2010 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego ul Żródłowa 52, 91-735 Łódź -kancelaria jawna, bud nr 7, pok. 025 w godzinach pracy kancelarii tj. 8:00 - 10:00 i 12:30 - 14:30 od poniedziałku do piątku..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1 (obszar II ) PRODUKTY GŁĘBOKO ZAMROŻONE GARMAZERYJNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1 (obszar II ) PRODUKTY GŁĘBOKO ZAMROŻONE GARMAZERYJNE 1. Flaki gotowe zamrożone kg 412,00 2. Pierogi z mięsem zamrożone kg 880,00 3. Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone kg 340,00 4. Pierogi z serem zamrożone kg 360,00 5. Knedle owocowe zamrożone kg 280,00 6. Uszka z kapustą i grzybami zamrożone kg 45,00 7. Naleśniki z serem zamrożone kg 360,00 8. Naleśniki z owocami zamrożone kg 300,00 9. Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone kg 430,00 10. Krokiety z mięsem zamrożone kg 690,00 11. Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone kg 640,00 12. Kapusta faszerowana (gołąbki) zamrożone kg 400,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2 ( obszar III ) PRODUKTY GŁĘBOKO ZAMROŻONE GARMAZERYJNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 2 ( obszar III ) PRODUKTY GŁĘBOKO ZAMROŻONE GARMAZERYJNE Flaki gotowe zamrożone kg 900,00 Pierogi z mięsem zamrożone kg 2 350,00 Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone kg 1 640,00 Pierogi z serem zamrożone kg 620,00 Uszka z kapustą i grzybami zamrożone kg 420,00 Naleśniki z serem zamrożone kg 760,00 Naleśniki z owocami zamrożone kg 590,00 Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone kg 420,00 Krokiety z mięsem zamrożone kg 510,00 Kapusta faszerowana (gołąbki) zamrożone kg 280,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.20.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3 ( obszar I ) PRODUKTY GŁEBOKO MROŻONE ZIEMNIACZANE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 3 ( obszar I ) PRODUKTY GŁEBOKO MROŻONE ZIEMNIACZANE Pyzy ziemniaczane mrożone kg 2 490,00 Kluski śląskie mrożone kg 3 950,00 kopytka mrożone kg 3 610,00 Frytki mrożone kg 1 160,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.11.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4 ( obszar II ) PRODUKTY GŁEBOKO MROŻONE ZIEMNIACZANE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 4 ( obszar II ) PRODUKTY GŁEBOKO MROŻONE ZIEMNIACZANE Pyzy ziemniaczane mrożone kg 760,00 Kluski śląskie mrożone kg 960,00 Kopytka mrożone kg 960,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.11.00-2, 15.33.24.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie 5 ( obszar III ) PRODUKTY GŁEBOKO MROZONE ZIEMNIACZANE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 5 ( obszar III ) PRODUKTY GŁEBOKO MROZONE ZIEMNIACZANE Pyzy ziemniaczane mrożone kg 480,00 Kluski śląskie mrożone kg 1 110,00 Kopytka mrożone kg 1 130,00 Frytki mrożone mrożone kg 1 030,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.20.00-8, 15.31.11.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- EZ.28.183.2024 Usługa okresowego przeglądu technicznego 60 szt. respiratorów Hamilton w okresie 01.02.2025 do 31.12.2025 dla WWCOiT im. M. Kopernika w Łodzi.
- Naprawy pojazdów służbowych Policji dla trzech jednostek Policji garnizonu łódzkiego
- Sukcesywna dostawa wyrobów laboratoryjnych i szklanych dla Instytutu Chemii Organicznej Wydziału Chemicznego Politechniki Łódzkiej
- Pełnienie funkcji inżyniera kontraktu nad zadaniem: "Odbetonowanie terenów miejskich w formule zaprojektuj i wybuduj
- Świadczenie usług przygotowania i dostarczenia obiadów (wsparcie towarzyszące) dla uczestników projektu Centrum Usług Środowiskowych "WISIENKA 4",
- Sukcesywna dostawa wyrobów laboratoryjnych oraz szklanych dla potrzeb Instytutu Technologii Polimerów i Barwników oraz Międzyresortowego Instytutu Technik Radiacyjnych Wydziału Chemicznego PŁ
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
- Dostawa różnych artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Kamionnie w 2025 r.
- Dostawy mrożonych: warzyw, owoców, wyrobów mącznych, lodów
więcej: Chipsy i frytki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.