eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KikityDostawy mięsa i wędlin

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-02-12

Kikity: Dostawy mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 29013 - 2008; data zamieszczenia: 12.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej, Kikity 33, 11-332 Kikity, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 718-11-23, fax 0-89 718-11-23 wew. 303.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i wędlin.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: mięso i wędliny w ilości i asortymencie: 1.01 Baleron wp. parzony kg 150 1.02 Blok mięsny kg 375 1.03 Boczek surowy wp. kg 50 1.04 Boczek wędzony kg 115 1.05 Tuszonka wiejska kg 10 1.06 Cielęcina-udziec b/k kg 235 1.07 Flaki wołowe surowe kg 190 1.08 Golonka surowa tylnia kg 368 1.09 Golonka wędzona b/k kg 33 1.10 Hamburger wp. kg 97 1.11 Karkówka wp. b/k kg 820 1.12 Kaszanka kg 400 1.13 Kiełbasa biała surowa kg 440 1.14 Kiełbasa jałowcowa kg 77 1.15 Kiełbasa krakowska parzona kg 211 1.16 Kiełbasa maderska kg 545 1.17 Kiełbasa mazurska kg 20 1.18 Kiełbasa oławska kg 195 1.19 Kiełbasa parówkowa kg 95 1.20 Kiełbasa piwna kg 161 1.21 Kiełbasa szynkowa kg 195 1.22 Kiełbasa zwyczajna kg 745 1.23 Kiełbasa żywiecka kg 225 1.24 Konserwa mięsna turystyczna 300 g szt 500 1.25 Łopatka w przyprawach b/k kg 197 1.26 Metka węgierska kg 30 1.27 Mielonka śniadaniowa kg 95 1.28 Mięso wieprzowe II chude kg 1175 1.29 Mortadela kanapkowa kg 347 1.30 Nerki wieprzowe kg 21 1.31 Nogi wieprzowe kg 124 1.32 Ogonówka kg 205 1.33 Parówki cienkie kg 420 1.34 Pasta kanapkowa kg 20 1.35 Pasztet drobiowy 300g puszka kg 187 1.36 Pasztetowa wieprzowa kg 172 1.37 Pieczeń pikantna kg 150 1.38 Pieczeń węgierska kg 25 1.39 Piersi z kurczaka-filet kg 1552 1.40 Pierś indyka wędzona kg 157 1.41 Przekładaniec królewski kg 195 1.42 Rolada drobiowa kg 201 1.43 Salami węgierskie kg 234 1.44 Salceson włoski kg 275 1.45 Schab wieprzowy kg 813 1.46 Serca wieprzowe kg 18 1.47 Serdelki kg 376 1.48 Szynka chlebowa kg 10 1.49 Szynka drobiowa kg 200 1.50 Szynka golonkowa kg 215 1.51 Szynka mazurska kg 10 1.52 Szynka piastowska kg 17 1.53 Szynka pieczona wieprzowa kg 12 1.54 Szynka wędzona kg 151 1.55 Szynka wieprzowa surowa b/k kg 872 1.56 Szynka z indyka kg 96 1.57 Szynkówka kg 135 1.58 Udziec wołowy b/k kg 235 1.59 Wątroba wieprzowa kg 112 1.60 Tuszonka myśliwska kg 17 1.61 Wędzonka krotoszyńska kg 25 1.62 Mięso wieprzowe tłuste II kg 263 1.63 Żeberka wieprzowe kg 150 1.64 Serca drobiowe kg 35 1.65 Kabanosy kg 10 1.66 Hamburger drobiowy kg 42 1.67 Schab chłopski pieczony kg 100 1.68 Kości wołowe kg 700 1.69 Szynka gotowana w siatce kg 100 1.70 Kiełbasa ogniskowa kg 110 1.71 Metka tatarska kg 200 1.72 Polska pieczona kg 100 1.73 Schab drobiowy w majeranku kg 100 1.74 Szynka wieprzowa konserwowa kg 100 1.75 Salami ekstra smakowe z dodatkiem przypraw kg 100 1.76 Filet złocisty z kurczaka wędzony kg 100 1.78 Smalec smarowny w batonie kg 100 1.79 Golonka zapiekana bez kości kg 100 1.80 Golonka prasowana VAC kg 100 1.81 Podgardle wędzone kg 100 2.01 Porcje rosołowe ze skrzydł. kg 490 2.02 Skrzydła z kurczaka kg 477 2.03 Udo z kurczaka kg 2026 2.04 Wątroba drobiowa kg 120 2.05 Żołądki drobiowe kg 121 3.00 Antrykot kg 117

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA


    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 pkty 1-4 ustawy, tj.: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia rozumie się również wspólników spółki cywilnej. 3. W przypadku, o którym mowa w punkcie 2, wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, co potwierdzą stosownym pisemnym pełnomocnictwem podpisanym przez wszystkie podmioty występujące wspólnie o udzielenie przedmiotowego zamówienia. 4. Jako spełnienie wymogu przedłożenia pełnomocnictwa, o którym mowa w pkt 3, uznaje się również złożenie umowy konsorcjum lub umowy spółki cywilnej, jeżeli będzie z niej wynikać upoważnienie dla osoby występującej w postępowaniu do reprezentowania wszystkich podmiotów występujących wspólnie ( konsorcjantów, wspólników spółki cywilnej) w postępowaniu o udzielenie zamówieni albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 5. Do wykonawców, o których mowa w punkcie 2 stosuje się odpowiednio przepisy dotyczące wykonawcy. 6. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków, o których mowa w punkcie 1 nastąpi na podstawie przedłożonych w ofercie oświadczeń i dokumentów, których wykaz został określony w punkcie IV niniejszej specyfikacji (SIWZ). 7. Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawców na podstawie przepisów art. 24 ust.1 pkty 1-9 oraz wykonawców, którzy: 7.1. nie spełniają warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w punkcie 1 podpunkty 1.1 do 1.3; 7.2. wykonywali czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności; 7.3. złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania; 7.4. nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków; 7.5. nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą. 8. Zamawiający zawiadomi niezwłocznie wykonawcę o wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, podając uzasadnienie faktyczne i prawne. 9. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia spełnienia warunków, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy oraz warunków określonych w punkcie III SIWZ, od wykonawców ubiegających się o przyznanie zamówienia wymagane jest przedstawienie następujących dokumentów: 1.1. Oświadczenia zgodnie z wymaganiami art. 22 ust.1 Ustawy, według wzoru (załącznik nr 2 do SIWZ). 1.2. Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. W przypadku oferty złożonej przez podmioty występujące wspólnie, dokumenty wymienione w punktach 1 składa każdy z podmiotów. 3. Dokument wymieniony w pkt 1.2 może być przedstawiony w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. 4. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w punkcie 1.2, składa dokument określony w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 7 kwietnia 2004 r. (Dz. U. z dnia 21 kwietnia 2004 r. nr 71, poz. 645).

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Kikitach Kikity33 11-332 Lutry.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.02.2008 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Kikitach Kikity33 11-332 Lutry.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.