To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-01-24
Kępice: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i
dostarczenie gorącego posiłku dla uczniów szkół oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym w dni nauki
szkolnej oraz osób dorosłych z terenu gminy Kępice skierowanych przez OPS w okresie od 03.02.2014r. do
31.12.2014r.
Numer ogłoszenia: 29028 - 2014; data zamieszczenia: 24.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 526400 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Niepodległości 6, 77-230 Kępice, woj. pomorskie, tel. 059 8576359, faks 059 8576359.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku dla uczniów szkół oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym w dni nauki szkolnej oraz osób dorosłych z terenu gminy Kępice skierowanych przez OPS w okresie od 03.02.2014r. do 31.12.2014r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku dla uczniów szkół oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym w dni nauki szkolnej oraz osób dorosłych z terenu gminy Kępice skierowanych przez OPS w okresie od 03.02.2014r. do 31.12.2014r. do niżej wymienionych placówek: 1) Szkoły Podstawowej z oddziałem przedszkolnym w Warcinie - ok. 60 osób 2) Zespołu Szkół z oddziałem przedszkolnym w Barcinie - ok. 40 osób, 3) Zespołu Szkół z oddziałem przedszkolnym w Biesowicach - ok. 50 osób, 4) Zespołu Szkół z oddziałem przedszkolnym w Korzybiu - ok. 40 osób, 5) Zespołu Szkół w Kępicach - ok. 45 osób, 6) Gimnazjum w Kępicach - ok. 45 osób, 2. Posiłki muszą posiadać wartość energetyczną zgodną z normążywieniową , muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego (wg Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP). 3. Posiłki powinny uwzględniać powszechnie uznane preferencje pokarmowe dzieci i winny być przygotowane z komponentów zakupionych przez Wykonawcę. Od poniedziałku do piątku posiłek składa się z dwóch dań tj.: 1) I danie - zupa (250 ml) + chleb (50g), 2) II danie - cztery razy w tygodniu danie mięsne lub rybne + kompot zawierające sztukę mięsa w sosie lub kotlet schabowy lub udziec z kurczaka lub kotlet z piersi drobiowej lub kotlet mielony lub pulpety lub schab pieczony lub filet rybny lub paluszki rybne ( min.150g) oraz dodatek w postaci ziemniaków, zamiennie ryż lub kasza (min. 200g), surówkę lub jarzyny gotowane (min. 100g), kompot lub napój(250 ml), jeden raz w tygodniu danie jarskie typu: naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, krokiety lub danie z makaronem itp. o minimalnej gramaturze 250 g + napój lub kompot (250 ml). 4. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu dekady (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 5. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie transportem spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych, na własny koszt, w przenośnych termosach z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków. Wykonawca zobowiązuje się do załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków, oraz zadba o czystość termosów do transportu posiłków. 6. Szacunkowa liczba osób objętych dożywianiem to ok. 280 (liczba ta w trakcie roku 2014 może ulec zmianie - zmniejszeniu lubzwiększeniu o ok. 10%). W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. 7. Określona przez Zamawiającego liczba osób objętych posiłkiem jest wartością prognozowaną, ustaloną dla okresu obowiązywania umowy i jako taka nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia . 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia przedmiotu zamówienia w zakresie ilościowym, w przypadku gdy z powodów ekonomicznych, bieżących potrzeb lub innych, będzie leżało to w interesie Zamawiającego. W związku z tym Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 9. Wykonawca jest zobowiązany do przedłożenia Zamawiającemu jadłospisu dekadowego w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach najpóźniej w czwartek na kolejny okres dekadowy. 10. Posiłki winne być dostarczone do poszczególnych placówek wyłącznie w dni nauki szkolnej, najpóźniej do godz.12.30. 11. Zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie do 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania). 12. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkoły lub wskazanym pracownikiem i kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej lub inną osobą upoważnioną w zakresie realizacji dożywiania (przyjmowanie zgłoszeń, rezygnacja z posiłków, itp.). 13. Wykonawca zapewnia talerze i sztućce dla wszystkich wydawanych posiłków. 14. Zamawiający nie dopuszcza sztućców oraz talerzy z tworzyw sztucznych (plastiki, papierowe itp.). 15. Dla zachowania bezpieczeństwa BHP wykorzystane naczynia i sztućce winny zostać usunięte z placówki niezwłocznie po zakończeniu posiłku. 16. UWAGA!. Zamawiający informuje Wykonawców, że obiekt kuchni i jadalni w Zespole Szkół w Kępicach jest w zarządzaniu przez podmiot zewnętrzny na zasadach najmu, w związku z czym należy ten fakt uwzględnić w sporządzanejofercie, w szczególności w zakresie zapewnienia wyposażenia w postaci talerzy i sztućców. Bliższych informacji udziela Dyrekcja Zespołu Szkół w Kępicach, ul. Szkolna 1, 77-230 Kępice telefon: (59) 8576631; fax: (59) 8576101; email: spke@op.pl) od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 15.30..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.11 - 55.32.10.11 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Stowarzyszenie My dla WAS w Przytocku,, Przytocko 17, 77-230 Kępice, 77-230 Kępice, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 227136,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 165620,00
Oferta z najniższą ceną: 165620,00 / Oferta z najwyższą ceną: 204422,40
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zapewnienie usług cateringowych ( 2 części).
- Usługi cateringowe na 2025 r. dla Przedszkola nr 445 w Warszawie.
- Usługa społeczna polegająca na świadczeniu kompleksowych usług wyżywienia w ramach programu Szkoły Letniej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
- Usługa cateringowa na potrzeby wydarzenia "Seminarium WMEiL" w dniu 13 czerwca 2025 r. w Przasnyszu dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- 43.2025 Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby jednostek Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.