To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-02-24
Kępice: Przygotowanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci z SP Warcino, ZS Biesowice, ZS Barcino, ZS Korzybie oraz dla dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym, osób starszych, chorych i niepełnosprawnych, w okresie od 3 stycznia 2011r. do 23 grudnia 2011r...
Numer ogłoszenia: 29034 - 2011; data zamieszczenia: 24.02.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 397702 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Niepodległości 6, 77-230 Kępice, woj. pomorskie, tel. 059 8576359, faks 059 8576359.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci z SP Warcino, ZS Biesowice, ZS Barcino, ZS Korzybie oraz dla dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym, osób starszych, chorych i niepełnosprawnych, w okresie od 3 stycznia 2011r. do 23 grudnia 2011r....
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.3.1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie do szkół w roku 2011 obiadów dla uczniów w szkołach: Szkoła Podstawowa w Warcinie, w Zespołach Szkół w: Barcinie, Biesowicach, Korzybiu oraz dla dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym, osób starszych, chorych i niepełnosprawnych z terenu gminy Kępice. 1.3.2. Posiłki muszą posiadać wartość energetyczną zgodną normą żywienia (wymagana kaloryczność każdego posiłku przeznaczonego dla dzieci szkolnych to 900 kcal), muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 1.3.3. Posiłek ma być jednodaniowy, dwa razy w tygodniu zupa z wkładką i pieczywo, zaś trzy razy w tygodniu drugie danie. Posiłki powinny uwzględniać powszechnie uznane preferencje pokarmowe dzieci. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 300 ml i powinna zawierać wkładkę w postaci mięsa + bułka lub chleb ( ok. 40 gram). Drugie danie: ziemniaki lub zamiennik (makaron lub ryż) - 200 gram, mięso- 80 gram i surówka- 60 gram, napój w postaci kompotu lub soku- 200 ml. 1.3.4. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu dwóch tygodni (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 1.3.5. Posiłki oferent dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w przenośnych termosach z utrzymaniem odpowiedniej temperatury posiłków. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. O czystość termosów zadba dostawca posiłków. 1.3.6. Szacunkowa liczba osób objętych dożywianiem to ok. 250 (liczba ta w trakcie roku 2011 może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu ). W przypadku zmiany liczby posiłków, usługodawca będzie obowiązany do uwzględnienia w tym zakresie zgłaszanych na bieżąco potrzeb zarówno mających wpływ na zwiększenie jak i na zmniejszenie liczby posiłków. 1.3.7. Usługodawca jest zobowiązany do przedłożenia zamawiającemu jadłospisu najpóźniej w piątek na kolejny tydzień na 5 dni przygotowywania posiłków. 1.8. Posiłki winne być dostarczone do poszczególnych szkół wyłącznie w dni, w których odbywa się nauka w szkołach najpóźniej do godz.13.00. 1.3.9. Zamawiający może wcześniej rozwiązać umowę w przypadku, gdy nie będzie posiadał wystarczających środków na uiszczenie należności na zamawiane posiłki, powiadamiając o tym wykonawcę z miesięcznym wyprzedzeniem. 1.3.10. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem szkoły i kierownikiem OPS...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.01.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
DOROTA SZERSZENOWICZ USŁUGI GASTRONOMICZNE I MARKETINGOWE
jakie przetargi wygrała firma
DOROTA SZERSZENOWICZ USŁUGI GASTRONOMICZNE I MARKETINGOWE
- Usługi Gastronomiczne i Marketingowe Dorota Szerszenowicz, ul. ST. Sempołowskiej 2, 76-100 sławno, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 211395,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 3,95
Oferta z najniższą ceną: 3,95 / Oferta z najwyższą ceną: 4,5
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy
- Przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie (od pon. do piątku) śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków dla oddziałów przedszkolnych oraz obiadów szkolnych w Szkole podstawowej nr 8 w Gliwicach.(2)
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 81 WE WROCŁAWIU
- Usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej nr 4 im. Adama Mickiewicza w Kwidzynie
- Usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w Szkole Podstawowej nr 6 z Oddziałami Integracyjnymi im. Władysława Gębika w Kwidzynie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.