eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WałbrzychUSŁUGI O CHRAKTERZE CATERINGOWYM I WYNAJEM SAL W RAMACH ORGANIZACJI TARGÓW PRACY I INFORMACJI O MOBILNOŚCI

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-11-10

Wałbrzych: USŁUGI O CHRAKTERZE CATERINGOWYM I WYNAJEM SAL W RAMACH ORGANIZACJI TARGÓW PRACY I INFORMACJI O MOBILNOŚCI
Numer ogłoszenia: 294421 - 2011; data zamieszczenia: 10.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy w Wałbrzychu , ul. Ogrodowa 5b, 58-306 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 0-74 88-66-500, faks 0-74 88-66-509.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dwup.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: USŁUGI O CHRAKTERZE CATERINGOWYM I WYNAJEM SAL W RAMACH ORGANIZACJI TARGÓW PRACY I INFORMACJI O MOBILNOŚCI.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są usługi cateringowe wraz z wynajmem sal w ramach organizacji Targów Pracy i Informacji o Mobilności, zgodnie z Rozdziałem III Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia uzupełniającego, na zasadach wskazanych w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 09.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia niniejszego warunku na podstawie złożonych w tym zakresie dokumentów z zastosowaniem metody spełnia/nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia niniejszego warunku na podstawie złożonych w tym zakresie dokumentów z zastosowaniem metody spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia niniejszego warunku na podstawie złożonych w tym zakresie dokumentów z zastosowaniem metody spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia niniejszego warunku na podstawie złożonych w tym zakresie dokumentów z zastosowaniem metody spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający dokona oceny spełnienia niniejszego warunku na podstawie złożonych w tym zakresie dokumentów z zastosowaniem metody spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony formularz ofertowy- załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Odpowiednie pełnomocnictwa/upoważnienia; w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza, tylko w sytuacjach podpisania oferty przez osoby upoważnione do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy, inne niż to wynika z dokumentów załączonych przez Wykonawcę, lub w przypadku składania oferty wspólnej (Rozdział XV pkt. 2.1). 3. W przypadku, gdy Wykonawca zamierza polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, zobowiązany jest dołączyć do oferty pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dwup.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy Filia Wrocław ul. Armii Krajowej 54 50-541 WrocłaPokój nr 316 na III piętrze.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.11.2011 godzina 10:00, miejsce: Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy Filia Wrocław ul. Armii Krajowej 54 50-541 Wrocław Kancelaria , parter.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie jest współfinansowane z Grantu Eures 2011/2012.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: A.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na udostępnieniu sali umożliwiającej przeprowadzenie prezentacji dla ok. 100 osób i drugiego pomieszczenia, w którym znajdować będzie się ok. 10 stolików z 20 krzesłami dla wystawców podczas realizacji przez Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy Targów Pracy i Informacji o Mobilności na terenie Legnicy w dniu 06.12.2011 r. Zamówienie polega na wyłonieniu jednostki, która zapewni: a. Usługę wynajęcia sali na prezentacje wraz z nagłośnieniem, ekran i stolik pod rzutnik multimedialny, krzesła w układzie teatralnym dla ok. 100 osób, b. Usługę wynajęcia sali dla wystawców wraz z 10 stolikami i 20 krzesłami, c. Możliwości skorzystania z szatni i parkingu, d. usługę gastronomiczną w postaci ciepłego cateringu wraz z napojami dla grupy ok. 30 osób, ponadto e. Jednostka powinna zapewnić wszystkie wymienione poniżej usługi w jednym obiekcie. f. Lokalizacja obiektu - województwo dolnośląskie, miasto Legnica. Obiekt powinien być zlokalizowany w centrum, w miejscu, które posiada dogodną komunikację publiczną (połączenia kolejowe i autobusowe), oddalonym od dworca kolejowego lub autobusowego, nie dalej niż 10 minut pieszo lub do 5 minut od przystanku miejskiej komunikacją publiczną. g. Bezpłatny parking i szatnia dla wystawców i organizatorów /ok. 10 samochodów/. h. Termin realizacji: 6 grudnia 2011 r. w godz. od 11.00 do 15.00. i. Szczegóły dot. elementów składających się na cały przedmiot zamówienia/ wymogi określone przez Zamawiającego.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 1.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: B.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zapewnieniu cateringu podczas realizacji przez Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy, Targów Pracy i Informacji o Mobilności na terenie Jeleniej Góry w dniu 07 grudnia 2011 r. 2.2. Zamówienie polega na wyłonieniu jednostki, która zapewni a. Usługę cateringu w postaci -poczęstunku kawowego- dla ok. 50 osób oraz obiadu w formie dwóch dań, deseru wraz z napojami dla ok. 30 osób. b. Wykonawca zapewni -poczęstunek kawowy- w wyznaczonym pomieszczeniu na terenie Hotelu Europa w Jeleniej Górze. c. Wykonawca zorganizuje w swoim lokalu obiad podawany, przy czym umożliwi bezpłatne korzystanie z szatni i parkingu. d. Lokal powinien być zlokalizowany w odległości nie dalszej niż 15 minut pieszo od siedziby Hotelu Europa. e. Koszt cateringu w przeliczeniu na 1 osobę nie może przekroczyć łącznie kwoty 86 zł netto. f. Zamawiający przekaże Wykonawcy ostateczną informację o liczbie gości drogą e-mailową oraz potwierdzi to telefonicznie z wyłączeniem dni wolnych od pracy tj. sobót i niedziel na dwa dni przed planowanym dniem usługi cateringowej. g. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości uczestników na 1 dzień przed planowanym dniem rozpoczęcia usługi cateringowej..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 1.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: C.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu dla 35 osób w dniu 8 grudnia 2011 roku w Wałbrzychu, w związku z organizacją Targów Pracy i Informacji o Mobilności. 3.2. Catering, o którym we wcześniejszym punkcie, należy zorganizować w placówce restauracyjnej usytuowanej w obrębie wyjazdu z Wałbrzycha w kierunku Wrocławia. 3.3. W ramach usługi cateringowej zapewniony będzie obiad, który składać się będzie z: a. przystawki zimnej : łosoś marynowany lub wędzony (min.150 gr), b. zupy: krem z pieczonej papryki z serem ( min. 300 ml), c. dania głównego (min 560 gr): grillowana polędwiczka wieprzowa faszerowana grzybami, podana w sosie z zielonego pieprzu ( min.200 gr), ziemniaczki opiekane oraz sałatka lub zestaw surówek, d. deseru: szarlotka z gałką lodów podana na ciepło lub sernik lub ptysie z musem waniliowym (min.180 gr), e. napoje: zimne : sok, woda, coca-cola (min.300 ml) itp., ciepłe : kawa, herbata do wyboru przez każdego uczestnika (min. 250 ml), 3.3. Dania powinny być podawane do stołu. Catering podawany na porcelanowej/szklanej zastawie. Niedopuszczalne plastikowe jednorazowe naczynia oraz sztućce. 3.4. Koszt cateringu w przeliczeniu na 1 osobę nie może przekroczyć łącznie kwoty 86 zł brutto. 3.5. Zamawiający przekaże Wykonawcy ostateczną informację o liczbie gości drogą e-mailową oraz potwierdzi to telefonicznie (z wyłączeniem dni wolnych od pracy tj. sobót i niedziel) na dwa dni przed planowanym dniem usługi cateringowej. 3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości uczestników na 1 dzień przed planowanym dniem rozpoczęcia usługi cateringowej..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 1.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: D.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa gastronomiczna dla grupy do 30 osób - kadry zaangażowanej w realizację przedsięwzięcia pod nazwą Targi Pracy i Informacji o Mobilności, realizowana w dniu 5 grudnia 2011r. we Wrocławiu. 4.2. Niniejsza usługa gastronomiczna polegać będzie na zorganizowaniu uroczystej kolacji prezentującej gościom zagranicznym polskie potrawy i zwyczaje wigilijne. 4.3. Kolacja odbyć ma się w dniu 5 grudnia 2011 r. w godzinach od 19:00 do 21:00 na terenie centrum Wrocławia - z zastrzeżeniem, że odległość od miejsca zakwaterowania Hotel im. Jana Pawła 2, ul. Św. Idziego 2 nie będzie większa niż 15 min. pieszo. 4.4. Kolacja powinna ma być serwowana z bufetów a każdy gość ma mieć zapewnione miejsce przy stoliku. 4.5. Kolacja podana ma być w oddzielnej sali lub wydzielonej wyraźnie części ogólnej sali tylko do dyspozycji gości. Stoliki, bufet oraz wnętrze sali udekorowane w stylistyce świąt Bożego Narodzenia. 4.6. Bufet składać się ma z tradycyjnych polskich potraw wigilijnych typu: śledź, karp w galarecie, pieczywo, zupa grzybowa, barszcz z uszkami, karp panierowany smażony, kapusta z grzybami, groch z kapustą, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ze śliwką suszoną, kluski z makiem, kutia, makówki, ciasto świąteczne jak pierniki, makowiec, sernik. Napoje ciepłe: kawa lub herbata, Napoje zimne: woda mineralna 0.25 l, kompot z suszu.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 1.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: E.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na wynajęciu sal konferencyjno - -wystawienniczych wraz z usługą gastronomiczną na realizację przez Dolnośląski Wojewódzki Urząd Pracy przedsięwzięcia pod nazwą Targi Pracy i Informacji o Mobilności na terenie Wrocławia w dniu 09.12.2011 r. 5.2. Impreza będzie miała charakter informacyjno - targowy i będzie otwarta dla ogółu mieszkańców subregionu wrocławskiego..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 1.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.