Ogłoszenie z dnia 2011-11-16
Szczecin: Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń organizowanych przez Regionalny Ośrodek Szkolenia Oddziału ZUS w Szczecinie oraz wszelkich imprez masowych organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie
Numer ogłoszenia: 298159 - 2011; data zamieszczenia: 16.11.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Ubezpieczeń Społecznych w Warszawie, Oddział w Szczecinie, ul. Matejki 22, 70-530 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 4596207, faks.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Instytucja ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń organizowanych przez Regionalny Ośrodek Szkolenia Oddziału ZUS w Szczecinie oraz wszelkich imprez masowych organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje prowadzenie we własnym imieniu oraz na własną odpowiedzialność obsługi gastronomicznej: 1) pełna całodzienna obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń organizowanych przez Regionalny Ośrodek Szkolenia dla pracowników ZUS, w tym dla uczestników szkoleń finansowanych z Europejskich Funduszy Strukturalnych, w bazie dydaktycznej ZUS znajdującej się w następujących lokalizacjach: a) Szczecin, ul. Matejki 22, b) Lubin, ul. Główna 7, - dla ok. 2.750 osób (przypuszczalny średni czas pobytu 1 osoby wynosi 3 dni), w okresie od dnia 02.01.2012r. do dnia 31.12.2012r. - razem ok. 8.250 osobodni, - wydawanie całodziennych posiłków - poczęstunek okolicznościowy: zgodnie z odrębnym zleceniem, na zapotrzebowanie Zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia, na podstawie odrębnego zlecenia, dodatkowego poczęstunku wg stawek określonych w formularzu cenowym, stanowiącym zał. nr 2 do SIWZ na warunkach wynikających z umowy dzierżawy sprzętu i pomieszczeń Zamawiającego, oraz: c) Szczecin, ul. Citroena 2, w razie potrzeby prowadzenie wyżywienia w formie całodziennego cateringu, d) Międzyzdroje, ul. Lipowa 9, w razie potrzeby prowadzenie wyżywienia w formie całodziennego cateringu, e) Świnoujście, ul. Piastowska 63: w razie potrzeby prowadzenie wyżywienia w formie całodziennego cateringu. 2) pełna obsługa gastronomiczna wszelkich imprez masowych - w okresie od dnia 02.01.2012r. do dnia 31.12.2012 r. - razem ok. 1.300 osobodni - takich, jak m.in.: a) wypoczynek sportowo - rekreacyjny, sobotnio - niedzielny, itp. dla ok. 100 osób rocznie (przypuszczalny średni czas pobytu 1 osoby wynosi 3 dni), b) spotkania kulturalno - oświatowe dla ok. 200 osób rocznie (przypuszczalny średni czas pobytu 1 osoby wynosi 1 dzień), c) pobyt wypoczynek emerytów i rencistów ok. 200 osób rocznie (przypuszczalny średni czas pobytu 1 osoby wynosi 5 dni), we wszystkie dni tygodnia w siedzibie Zamawiającego, w Oddziale ZUS w Szczecinie, ul. Matejki 22 i Ośrodku ZUS w Lubinie, ul. Główna 7 - na warunkach wynikających z umowy dzierżawy pomieszczeń Zamawiającego..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.11.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- J & B II Elita s.c. Catering i Gastronomia Jolanta Zagrodny - Kuczer, Grzegorz Zagrodny - Kuczer, ul. Jagiellońska 71, 70-365 SZCZECIN, kraj/woj. zachodniopomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 355500,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 378157,50
Oferta z najniższą ceną: 378157,50 / Oferta z najwyższą ceną: 402270,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zgodnie z art. 70 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający może udzielić zamówienia w trybie zapytania o cenę, jeżeli przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy, tj. 125 000 euro. Za usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych można uznać usługi restauracyjne będące przedmiotem niniejszego postępowania. Przesłanka usług powszechnie dostępnych została tu spełniona przez możliwość realizacji typowych w danej branży zamówień, przez większość podmiotów tej branży. O powszechnej dostępności świadczy m.in. wielość podmiotów występujących na rynku i zajmujących się świadczeniem usług, które spełniają określone wymogi. Ustalone standardy jakościowe przedmiotowej usługi nie wymagają skomplikowanego opisu ani szczególnych kwalifikacji ze strony wykonawcy. Obowiązek skierowania zapytania o cenę do co najmniej 5 wykonawców oznacza spełnienie warunku konkurencyjności oraz możliwość wyboru najkorzystniejszej oferty.
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- Organizacja i przeprowadzenie dwudniowego szkolenia wraz z noclegiem i wyżywieniem dla pracowników Publicznych Służb Zatrudnienia pn. "Kodeks postępowania administracyjnego (KPA)
- Zakup i sukcesywna dostawa akumulatorów na podstawie zamówień do SpW będącego na zaopatrzeniu 15 WOG
- "Wykonanie okresowych kontroli stanu technicznego drogowych obiektów inżynierskich zlokalizowanych w ciągu dróg krajowych na terenie województwa zachodniopomorskiego w 2025 r." z podziałem na 7 części
- Komp. konc pop komf odwodn w zlewni Osówki w Szcz. Wykonanie PFU dla konc techniczno-kosztowej zagosp wód opad i roztop w Szcz dla Jednostek Odwod 03 Centrum-Północ, 06 Potoki Wzgórza, 07 Warszewiec
- Dostawa oleju napędowego do OT Nowe Linie
- Dostawa samochodu przystosowanego do przewozu osób z niepełnosprawnościami wraz z windą do transportu osób na wózkach inwalidzkich
więcej: przetargi w Szczecinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi hotelarskie i gastronomiczne wraz z wynajęciem sal konferencyjnych na potrzeby organizacji konferencji TRANSPORT XXI wieku dla Wydziału Transportu Politechniki Warszawskiej
- Organizacja Jarmarku Wielkanocnego na Rynku Starego Miasta w Lublinie w terminie 12-13 kwietnia 2025 r.
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkolenia
- Usługa polegająca na kompleksowej organizacji spotkania międzynarodowego grupy roboczej WGEO w terminie 28-30 maja 2025 roku
- przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla wychowanków placówek opiekuńczo wychowawczych w Poznaniu
- Zapewnienie usługi gastronomicznej (obiad) w celu organizacji spotkania partnerów projektu CE-Spaces4All w Łańcucie w dniu 8 maja 2025r. dla max. 35 osób.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.