eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦widwinDostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych



Og³oszenie z dnia 2015-12-02

¦widwin: Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
Numer og³oszenia: 327286 - 2015; data zamieszczenia: 02.12.2015
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3294, ul. Po³czyñska 32, 78-301 ¦widwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 261 533 509, faks 261 533 509.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: jednostka wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do jednostek wojskowych zlokalizowanych w ¦widwinie i Trzebiatowie. Postepowanie zosta³o podzielone na czê¶ci:Zadanie nr 1 - dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do Jednostki Wojskowej 3294 w ¦widwinie, ul. Po³czyñska 32, 78-301 ¦widwin; Zadanie nr 2 - dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do Jednostki Wojskowej w Trzebiatowie, ul. Zagórska 21, 72-320 Trzebiatów. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w za³±czniku nr 7 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia. Zakres przedmiotu zamówienia zawieraj± za³±czniki nr 6 do SIWZ - formularz cenowy. Wymagania dotycz±ce realizacji przedmiotu zamówienia: Czêstotliwo¶æ dostaw: dostawy sukcesywne, codziennie w dni robocze w godzinach od 07:00 do 13:00. W przypadku zmiany godzin pracy jednostek wojskowych, godziny dostaw mog± ulec zmianie. Zamawiaj±cy zawiadomi pisemnie Wykonawcê o tym fakcie, na co najmniej 2 dni przed wprowadzeniem zmiany; Ilo¶æ towaru i ich warto¶ci dostaw okre¶lonych w formularzu cenowym - za³±cznik nr 6 do SIWZ s± ilo¶ciami i warto¶ciami planowanymi. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ zmniejszenia, w formie pisemnej przyjêtych w umowie ilo¶ci, warto¶ci i czêstotliwo¶ci dostaw w sytuacjach których Zamawiaj±cy nie móg³ przewidzieæ w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja si³ zbrojnych, zmiany ilo¶ci ¿ywionych). Warto¶ci± umowy bêdzie wówczas koñcowa warto¶æ faktycznie zrealizowanych dostaw; W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osi±gania wy¿szych stanów gotowo¶ci bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klêsk ¿ywio³owych, restrukturyzacji sil zbrojnych, kryzysu, zagro¿enia lub wojny lub innych zadañ postawionych Zamawiaj±cemu przez organa w³adzy pañstwowej), Wykonawca zagwarantuje bezp³atny dowóz towaru oraz zwiêkszenie czêstotliwo¶ci dostaw (przy niezmienno¶ci warto¶ci umowy) do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez Zamawiaj±cego, przy zachowaniu cen jednostkowych; Termin przydatno¶ci do spo¿ycia w chwili dostawy do Odbiorcy, nie mo¿e byæ krótszy ni¿ okre¶lony w za³±cznikach nr 7 do SIWZ; Wykonawca zobowi±zuje siê do posiadania przez okres realizowania przedmiotu zamówienia, aktualnego dokumentu potwierdzaj±cego wdro¿enie systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadaj±ce akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzib± w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo za¶wiadczenia w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdro¿onego systemu HACCP; Dla okre¶lenia jako¶ci odbieranego towaru Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo kontroli przez: inspektora PIS (IW), WOMP, laboratorium Zamawiaj±cego (tak¿e w obecno¶ci uprawnionego przedstawiciela Zamawiaj±cego) w zakresie: procesów technologicznych, jako¶ci surowców u¿ytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeñ, urz±dzeñ i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towarów; Wykonawca wyra¿a zgodê na pobieranie prób ¿ywno¶ci i jej przebadanie we w³a¶ciwym miejscowo (dla Zamawiaj±cego lub Odbiorcy) laboratorium Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, laboratorium WOMP lub w akredytowanym laboratorium lub laboratorium spe³niaj±cym wymagania i normy PN-EN ISO/IEC 17025 (w tym trzykrotnie na koszt Wykonawcy) celem okre¶lenia jako¶ci zdrowotnej i handlowej dostarczanych, w ramach niniejszej umowy towarów; W przypadku dwukrotnego naruszenia norm jako¶ciowych okre¶lonych umow±, potwierdzonego przez PIS (IW), WOMP, a tak¿e przez akredytowane laboratorium lub laboratorium spe³niaj±ce wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025, b±d¼ dwukrotnego potwierdzenia przez te instytucje innych nieprawid³owo¶ci, Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo odst±pienia od umowy; Wykonawca przez okres trwania realizacji zamówienia poddaje siê sta³emu nadzorowi w³a¶ciwego miejscowo Pañstwowego Inspektora Sanitarnego lub Inspektora Weterynaryjnego, Inspektora WOMP (dzia³aj±cego w obecno¶ci przedstawiciela PIS lub IW) w zakresie: procesów technologicznych, jako¶ci surowców u¿ytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeñ, urz±dzeñ i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towarów, oraz w zakresie stosowania i funkcjonowania wdro¿onego systemu HACCP; Ilo¶ciowy i jako¶ciowy odbiór towaru bêdzie dokonywany przez Zamawiaj±cego lub osobê upowa¿nion±, w jego magazynie w oparciu o podpisan± umowê, obowi±zuj±ce normy jako¶ciowe oraz zgodnie z procedurami systemu HACCP dla danego Odbiorcy; Na fakturze wys³anej do Zamawiaj±cego musi byæ zaznaczone miejsce dostawy asortymentu; Wykonawca ma obowi±zek przed rozpoczêciem dostaw, przekazaæ w formie pisemnej Odbiorcy nastêpuj±ce dane: numer rejestracyjny samochodu(ów) dostarczaj±cych; markê(i) pojazdów; imiê i nazwisko kierowcy(ów) wraz z adresami zamieszkania; seriê i nr dowodu osobistego tych osób - w celu wydania zezwolenia na wyjazd do jednostki wojskowej; Zamawiaj±cy korzysta z prawa opcji. Minimalna ilo¶æ przedmiotu zamówienia zlecona do realizacji to 50% ilo¶ci podanych w Formularzu cenowym - Za³±cznik nr 6 do SIWZ; Szczegó³owe warunki realizacji zamówienia okre¶la Projekt umowy stanowi±cy za³±cznik nr 5 do SIWZ; Zamawiaj±cy nie dopuszcza mo¿liwo¶ci sk³adania ofert wariantowych; Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ sk³adania ofert czê¶ciowych w ramach ca³ego asortymentu na wybrane zadanie,zadania; Ka¿dy Wykonawca mo¿e z³o¿yæ tylko jedn± ofertê;.

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.61.25.00 - Produkty piekarskie 15.81.11.00 - Chleb 15.81.21.00 - Wyroby ciastkarskie 15.81.22.00 - Ciasta .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenê

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Czê¶æ NR: 1   

Nazwa: Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do Jednostki Wojskowej 3294 w ¦widwinie, ul. Po³czyñska 32, 78-301 ¦widwin

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Gminna Spó³dzielnia Samopomoc Ch³opska, ul. Po³czyñska 2, 78-300 ¦widwin, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 22609,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 49052,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 49052,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 60540,00

  • Waluta: PLN .


ZA£¡CZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez og³oszenia, zamówienia z wolnej rêki albo zapytania o cenê

  • 1. Podstawa prawna

    Postêpowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenê na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówieñ publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Podstawa prawna: Art. 69 - 73 ustawy Pzp. Uzasadnienie faktyczne: - przedmiot zamówienia pieczywo i wyroby cukiernicze to produkty powszechnie dostêpne o ustalonych standardach jako¶ciowych, a warto¶æ szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty 134 000 euro

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.