eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dęblin › Dostawa mięsa i przetworów drobiowych, konserw mięsnych oraz ryb (Zp/pn/27/2008)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-26

Dęblin: Dostawa mięsa i przetworów drobiowych, konserw mięsnych oraz ryb (Zp/pn/27/2008)
Numer ogłoszenia: 335505 - 2008; data zamieszczenia: 26.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie , ul. Dywizjonu 303 12, 08-521 Dęblin, woj. lubelskie, tel. 081 551 71 00, faks 081 551 71 03.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wsosp.deblin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i przetworów drobiowych, konserw mięsnych oraz ryb (Zp/pn/27/2008).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i przetworów drobiowych, konserw mięsnych oraz ryb zgodnie z normami jakościowymi i pozostałymi wymaganiami określonymi w kartach wymagań jakościowych stanowiących załączniki do formularza cenowego w następującym asortymencie i ilościach: Część I mięso i przetwory drobiowe: 1) 3.000 kg ćwiartek tylnych z kurczaka (CPV 15112130-6), 2) 1.500 kg filetów z piersi kurczaka (CPV 15112130-6), 3) 700 kg korpusów rosołowych z kurczaka (CPV 15112130-6), 4) 800 kg filetów z piersi indyka (CPV 15112120-3), 5) 350 kg wątroby z kurczaka (CPV 15112300-9), 6) 300 kg pasztetu drobiowego pieczonego (CPV 15131135-0), 7) 400 kg szynki drobiowej (CPV 15131135-0), 8) 350 kg szynki z indyka (CPV 15131135-0), 9) 500 kg filetu z piersi indyka wędzonego (CPV 15131200-7), 10) 360 kg pasztetu drobiowego - konserwa 100 g (CPV 15131310-1). Część II konserwy mięsne: 1) 340 kg szynki konserwowej (CPV 15131000-5), 2) 340 kg łopatki konserwowej (CPV 15131000-5). Część III ryby i przetwory rybne: 1) 1.600 kg dorsza mrożonego fileta (CPV 15220000-6), 2) 1.200 kg morszczuka mrożonego fileta (CPV 15220000-6), 3) 1.400 kg mintaja mrożonego fileta (CPV 15220000-6), 4) 250 kg śledzia matjasa solonego (CPV 15233000-0), 5) 15 kg łososia wędzonego w plastrach (CPV 15233000-7), 6) 30 kg karpia świeżego fileta (CPV 15211000-0), 7) 600 kg makreli wędzonej tusza (CPV 15233000-7), 8) 360 kg fileta z makreli w oleju 160-200 g (CPV 15241500-4), 9) 500 kg paprykarza 300-800 g (CPV 15243000-3), 10) 240 kg tuńczyka w oleju 150-200 g (CPV 15241400-3), 11) 20 kg śledzia marynowanego filetów (CPV 15241200-1), 12) 300 kg śledzia po kaszubsku (CPV 15241200-1), 13) 500 kg śledzia zawijanego Rolmops (CPV 15241200-1).

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00 - Produkty drobiowe 15.11.21.30 - Kurczęta 15.11.21.20 - Indyki 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.23.30.00 - Ryby w solance 15.21.10.00 - Filety rybne 15.24.15.00 - Makrela 15.24.30.00 - Przetwory z ryb 15.24.14.00 - Tuńczyk puszkowany 15.24.12.00 - Śledź przetworzony lub konserwowany .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: 1) Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium; 2) przystępując do przetargu Wykonawca jest obowiązany wnieść wadium w wysokości: a) składając ofertę na Część I 1.720,00 zł słownie: jeden tysiąc siedemset dwadzieścia złotych; b) składając ofertę na Część II 250,,00 zł słownie: dwieście pięćdziesiąt złotych; c) składając ofertę na Część III 1.900,00 zł słownie: jeden tysiąc dziewięćset złotych; 3) jeżeli Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedną część, wadium należy wnieść w wysokości sumy wadiów za poszczególne części.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli odrębne przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawienie pisemnego zobowiązania innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) niepodleganie wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenia i dokumenty wymienione w Dziale I punkcie 7 niniejszej specyfikacji. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana przez Zamawiającego na podstawie treści przedstawionych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia/nie spełnia wymaganego warunku. Wykonawcy, którzy nie spełniają wymaganych warunków lub nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających ich spełnianie, zostaną wykluczeni z postępowania..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oferta wypełniona na Formularzu oferty zawartym w Dziale II niniejszej specyfikacji; 2) oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 22 ust. 1 pkt. 1 - 4 ustawy - zał. Nr 1 do oferty; 3) oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy - zał. Nr 2 do oferty; 4) oświadczenie o poddaniu się procedurom kontrolnym w trakcie realizacji dostaw przez Służby Dyżurne Zamawiającego - zał. Nr 3 do oferty; 5) wykaz czynności, których wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom - zał. nr 4 do oferty; 6) wypełniony formularz cenowy - zał. Nr 5 do oferty; 7) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, z datą wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 8) pełnomocnictwo, w przypadku składania oferty przez pełnomocnika; 9) decyzja administracyjna o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydanej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej lub decyzja właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia lub przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225)- jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 10) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. Nr 106, poz. 730) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 11) dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w formie certyfikatu wydanego przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie właściwego ze względu na miejsce prowadzenia działalności organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produktów pochodzenia niezwierzęcego, a w zakresie produktów pochodzenia zwierzęcego wydanego przez Państwowego Lekarza Weterynarii, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; W przypadku załączenia do oferty innych dokumentów niż wymagane przez Zamawiającego dokumenty takie nie będą oceniane przez Zamawiającego i nie będą miały wpływu na wybór najkorzystniejszej oferty..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsosp.deblin.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie ul. 2 Pułku Kraków 20, pok. nr 13, od poniedziałku do piątku w godzinach od godz. 7.30 do godz. 15.30.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2008 godzina 10:00, miejsce: w kancelarii jawnej Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych, ul. Dywizjonu 303 nr 14, pok. nr 3, 08-521 Dęblin.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso i przetwory drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) 3.000 kg ćwiartek tylnych z kurczaka (CPV 15112130-6), 2) 1.500 kg filetów z piersi kurczaka (CPV 15112130-6), 3) 700 kg korpusów rosołowych z kurczaka (CPV 15112130-6), 4) 800 kg filetów z piersi indyka (CPV 15112120-3), 5) 350 kg wątroby z kurczaka (CPV 15112300-9), 6) 300 kg pasztetu drobiowego pieczonego (CPV 15131135-0), 7) 400 kg szynki drobiowej (CPV 15131135-0), 8) 350 kg szynki z indyka (CPV 15131135-0), 9) 500 kg filetu z piersi indyka wędzonego (CPV 15131200-7), 10) 360 kg pasztetu drobiowego - konserwa 100 g (CPV 15131310-1).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0, 15.11.21.30-6, 15.11.21.20-3, 15.11.23.00-9, 15.13.11.35-0, 15.13.12.00-7, 15.13.13.10-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Konserwy mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) 340 kg szynki konserwowej (CPV 15131000-5), 2) 340 kg łopatki konserwowej (CPV 15131000-5).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) 1.600 kg dorsza mrożonego fileta (CPV 15220000-6), 2) 1.200 kg morszczuka mrożonego fileta (CPV 15220000-6), 3) 1.400 kg mintaja mrożonego fileta (CPV 15220000-6), 4) 250 kg śledzia matjasa solonego (CPV 15233000-0), 5) 15 kg łososia wędzonego w plastrach (CPV 15233000-7), 6) 30 kg karpia świeżego fileta (CPV 15211000-0), 7) 600 kg makreli wędzonej tusza (CPV 15233000-7), 8) 360 kg fileta z makreli w oleju 160-200 g (CPV 15241500-4), 9) 500 kg paprykarza 300-800 g (CPV 15243000-3), 10) 240 kg tuńczyka w oleju 150-200 g (CPV 15241400-3), 11) 20 kg śledzia marynowanego filetów (CPV 15241200-1), 12) 300 kg śledzia po kaszubsku (CPV 15241200-1), 13) 500 kg śledzia zawijanego Rolmops (CPV 15241200-1).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.22.00.00-6, 15.23.30.00-0, 15.23.30.00-7, 15.21.10.00-0, 15.24.15.00-4, 15.24.30.00-3, 15.24.14.00-3, 15.24.12.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.