Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-11-29
Puck: Dostawę produktów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Żelistrzewie.
Numer ogłoszenia: 339781 - 2010; data zamieszczenia: 29.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Żelistrzewie , ul. Szkolna 1, 84-100 Puck, woj. pomorskie, tel. 0-58 6738618, faks 0-58 6738618.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół w Żelistrzewie.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawę produktów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Żelistrzewie..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Dostawę produktów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Żelistrzewie. Zestawienie cenowe dostawy owoców i warzyw CPV 15300000-1- część 1 1. Ziemniaki 7800 kg 2. Marchew 615 kg 3. Kalafior 25 szt 4. Cebula 150 kg 5. Buraki 250 kg 6. Czosnek 30 szt. 7. Koper 250 szt. 8. Pietruszka nać 200 szt. 9. Szczypior 30 szt. 10. Por 155 kg 11. Seler 155 kg. 12. Pietruszka korzeń 60 kg. 13. Rzodkiewka 10 szt. 14. Kapusta wczesna 60 szt. 15. Papryka: czerwona, 20 kg żółta 15kg 16. Kapusta biała 200 kg 17. Kapusta pekińska 50 szt 18. Kapusta czerwona 50 kg 19. Kapusta kiszona 250 kg 20. Ogórek kiszony 320 kg 21. Ogórek świeży 160 kg 22. Pomidory 260 kg 23. Brukiew 40 kg 24. Jabłka: Delicjusz, 300kg Lobo, 300 kg Champion 400 kg 25. Gruszka: Konferencja 160 kg 26. Banany 50 kg 27. Wiśnie 10 kg 28. Truskawki 35 kg. 29. Pomarańcze 150 kg. 30. Brzoskwinie 40 kg 31. Nektarynki 60 kg 32. Ziemniaki wczesne 1150 kg 33. Ogórki małosolne 50 kg 34. Cytryny 20 kg 35. Mandarynki 80 kg 36. Botwinka 30 szt. Zestawienie cenowe: mięso - produkty mięsne CPV 15110000-2, CPV 15130000-8 - część 2 1. Schab wieprzowy:z kością 150 kg 2. Łopatka wieprzowa bez kości 430 kg 3. Kości wieprzowe świeże 130 kg 4. Mięso mielone:wieprzowe, 100 kg wieprzowo- wołowe 210 kg 5. Wołowina bez kości zrazowa 200 kg 6. Wołowina bez kości gulaszowa 60 kg 7. Wieprzowina gulaszowa 60 kg 8. mięso drobne 100 kg 9. Kości wieprzowe wędzone 20 kg 10. Szynka konserwowa 15 kg 11. Polędwica miodowa 10 kg 12. Polędwica bostońska 15 kg 13. Polędwica Sopocka 10 kg 14. Krakowska Parzona 5 kg 15. Żywiecka 15 kg 16. Parówki cienkie 45 kg 17. Kiełbasa podwawelska 15 kg 18. Kiełbasa piwna 5 kg 19. Kiełbasa zwyczajna 200 kg 20. Kiełbasa golonkowa 10 kg 21. Kiełbasa szynkowa 10 kg 22. Kiełbasa tyrolska 10 kg 23. Szynka kapitańska 10 kg 24. Bekon ze sznurkiem 10 kg 25. Kiełbasa polska 10 kg 26. Kiełbasa biesiadna 30 kg 27. Szynka tostowa 10 kg 28. Kaszanka 50 kg 29. Kiełbasa francuska 5 kg 30. Kiełbasa wiejska sucha 5 kg 31. Boczek wędzony 65 kg 32. Kabanosy 5 kg 33. Pasztet wielkopol. (131 g) 150 szt. Zestawienie cenowe pozostałych produktów: oleje CPV 15400000-2, produkty mleczarskie CPV 15500000-3, różne produkty spożywcze CPV-15800000-6, przetworzone owoce i warzywa CPV 15330000-0 - część 3 1. Cukier kryształ 1 kg 210 szt. 2. Cukier waniliowy 32 g 80 szt. 3. Oregano 200 g 5 szt. 4. Bazylia 200 g 5 szt. 5. Papryka : Słodka 20 g 20 szt. Ostra 20 szt 6. Pieprz mielony 20 g 120 szt. 7. Majeranek 5 g 30 szt. 8. Sól 100 kg 9. Maggi 960 ml 90 szt. 10. Kwasek cytrynowy 10 g 40 szt. 11. Przyprawa Kucharek 1 kg 55 szt 12. Przyprawa do ryb 10 g. 5 szt. 13. Makaron nitki 80 kg 14. Makaron świderki 100 kg 15. Makaron krajanka 25 kg 16. Mąka 1 kg : -pszenna, 120 zt - tortowa 80 szt 17. Deser korona różne smaki 980 szt. 18 Fasola Jaś średni 70 kg. 19. Groch łuskany 50 kg 20. Groch cały 50 kg 21. Ryż 80 kg 22. Margaryna 259 g 150 szt. 23. Płatki czekoladowe 55 kg 24. Jajka 4300 szt. 25. Olej roślinny 155 l. 26. Kukurydza konserwowa 1 kg 12 szt. 27. Ananas w syropie 570 g. 15 szt 28. Koncentrat pomidorowy 1 l. 105 szt. 29. Ogórek konserwowy 1 l. 60 szt. 30. Ketchup 250 g 60 szt. 31. Musztarda 250 g 20 szt. 32. Zaprawa Herbapol 6 l. 60 szt. 33., Majonez 3 kg 18 szt. 34. Puding serduszko 180 szt. 35. Mleko UHT 3,2 % 1 l. 400 szt. 36. Masło 200 g. 570 szt. 37. Ser: Morski, 35 kg Edamski,15 kg Salami 20 kg 38. Śmietana 30 % -0,5 l. 30 szt 39. Śmietana 12% - 0,5 l. 400 szt. 40. Dżem owocowy, różne smaki 1 kg 35 szt. 41. Twaróg półtłusty 200 kg 42. Ser topiony krążki Hohland 100 szt. 43. Kawa MK Cafe Premium 250 g 5 szt. 44. Kawa Nescafe Classic 200 g. 3 szt. 45. Herbata granulowana 1 kg 12 szt. 46. Herbatniki petit bure 100g 390 szt. 48. Kakao Puchatek 0,5 kg 60 szt 49. Ocet 0,5 l. 10 szt. 50. Woda mineralna niegazowana 1,5 l - 60 szt 5 l - 160 szt 5 l - 15 szt 51. Rodzynki0,5 kg 30 szt. 49. Jogurt Danone 120 g 2000szt 50. Wafelki śmietankowe 20 g 200 szt. 51. Wafle jogurtowe 80 g 700 szt. 52. Wafle orzechowe 80 g 700 szt. 53. Koncentrat barszczu 275 ml 5 szt. 54. Wafle Horałki 50 g 400 szt. 55. Jogurt Jogobella 150 g 3400 szt. 56. Wafelki Tago bez polewy 28 g 200 szt. 57. Krem czekoladowy 250 g 130 szt. 58. Serek kanapkowy 150 g 140 szt. 59. Ser kremowy 125 g 80 szt. 60. Makaron spagetti 130 kg 61. Draże śmietankowe 300 szt. 62. Rogalik czekoladowy 50 g 200 szt. 63. Sok wieloowocowy 200 ml 140 szt. 64. Serek homogenizowany waniliowy 60 szt. 65. Miód 250 ml 15 szt. 66. Makaron muszelki 60 kg 67. Leczo pieczarkowe 1 l 30 szt. 68. Makrela wędzona 20 kg 69. Filet ze śledzia marynowany 100kg 70. Przyprawa gyros 20 g 12 szt. 71. Przyprawa tzatziki 20 g 12 szt. 72. Groszek z marcheką konserwa 1 l. 30 szt. 73. Napój niegazowany w kartonie 1 l. 100 szt. 74. Napój niegazowany w kartonie 2 l. 25 szt. 75. Jajko kinder surprise 400 szt. 76. Zając czekoladowy 30 g 400 szt. 77. Baton snickers 400 szt. 78. Czekoladka 15 g 400 szt. 79. Zestaw świąteczny z czekoladą 400 szt. 80. Baton maruga 38 g 400 szt. 81. Baton Goplana 48 g 400 szt. 82. Galaretka w czekoladzie 180 g 400 szt. 83. Czekolada świąteczna 100 g 1200 szt. 84. Bombonierka świąteczna 250 g 400 szt. Zestawienie cenowe: drób - CPV 15112100-7 część 4 1. Pierś z kurczaka 600 kg 2. Podudzie z kurczaka 300 kg 3. Udka z kurczaka 100 kg 4. Piersi z indyka 60 kg 5. Porcje rosołowe z kurczaka 100 kg 6. Porcje rosołowe z gęsi 20 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Dokona oceny na podstawie złożonych oświadczeń na zasadzie spełnia/niespełna.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza zmianę cen jednostkowych poszczególnych artykułów, jeżeli wzrost cen w ciągu roku przekroczy prognozowany (wg kwartalnego wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłoszonego przez GUS), wskaźnik zmiany cen doprecyzowany w ofercie Wykonawcy (w publikatorze ogólnodostępnym), lecz nie częściej niż raz na kwartał. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o planowanej podwyżce cen na piśmie na 14 dni przed jej wprowadzeniem Zmiany cen na warzywa i owoce odbywać się będzie w oparciu o sezonową zmianę cen: wiosna, lato, jesień, zima. Przy wzroście cen powyżej 10% w stosunku do cen hurtowych według aktualnego cennika z giełdy Pomorskie Centrum Hurtowe RENK z uwzględnieniem wskaźnika wskazanego w formularzu ofertowym.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zszelistrzewo.prv.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespól Szkół w Żelistrzewie ul. Szkolna 1 Żelistrzewo 84-100 Puck.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2010 godzina 10:00, miejsce: Zespól Szkół w Żelistrzewie ul. Szkolna 1 Żelistrzewo 84-100 Puck - sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z PUCKA
- Dostawa wraz z montażem i instalacją oprogramowania multimedialnego oraz dostawa zabawek na potrzeby przedszkoli w Gminie Puck w związku z realizacją projektu w podziale na II części.
- Sukcesywne dostawy jednorazowych wyrobów medycznych,
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Józefa Dambka w Leśniewie w podziale na 9 części.
- Pełnienie funkcji Inżyniera Kontraktu z podziałem na 2 części:Cz. 1. nad rozbudową oraz przebudową budynku szkoły w Kłaninie", Cz. 2: nad rozbudową budynku warsztatów szkolnych PCKZiU w Pucku
- Adaptacja sali konferencyjnej w budynku Gminy Puck
- Przebudowa i remont budynku gminnego Dom Kaszubski - Rewaloryzacja Domu Pomorskiego - klubu kultury w Swarzewie.
więcej: przetargi w Pucku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 w Oleśnicy w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 77 w Gdańsku z podziałem na 7 części
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jedlance. ZADANIE PODZIELONE NA 9 CZĘŚCI
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Książu Wielkim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli w 2025 roku
więcej: Przetworzone owoce i warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.