Ogłoszenie z dnia 2011-10-21
Kraków: Promocja oscypka, redykołki, bryndzy, bundzu i żętycy - małopolskich produktów tradycyjnych posiadających certyfikaty Chroniona nazwa pochodzenia i certyfikaty produktów ekologicznych - oraz promocja tradycji pasterskich kultywowanych w Małopolsce oraz całych Karpatach podczas Kulturowego, Międzynarodowego Wypasu Owiec w formie Redyku na Krakowskich Błoniach w dniach 9 września-31 października 2011 r
Numer ogłoszenia: 346610 - 2011; data zamieszczenia: 21.10.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Województwo Małopolskie, ul. Basztowa 22, 31-156 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 4300394, 6303408,6303122, faks 012 6160144,6303126.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Promocja oscypka, redykołki, bryndzy, bundzu i żętycy - małopolskich produktów tradycyjnych posiadających certyfikaty Chroniona nazwa pochodzenia i certyfikaty produktów ekologicznych - oraz promocja tradycji pasterskich kultywowanych w Małopolsce oraz całych Karpatach podczas Kulturowego, Międzynarodowego Wypasu Owiec w formie Redyku na Krakowskich Błoniach w dniach 9 września-31 października 2011 r.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Promocja oscypka, redykołki, bryndzy, bundzu i żętycy - małopolskich produktów tradycyjnych posiadających certyfikaty Chroniona nazwa pochodzenia i certyfikaty produktów ekologicznych - oraz promocja tradycji pasterskich kultywowanych w Małopolsce oraz całych Karpatach podczas Kulturowego, Międzynarodowego Wypasu Owiec w formie Redyku na Krakowskich Błoniach w dniach 9 września-31 października 2011 r.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79.95.20.00 - Usługi w zakresie organizacji imprez .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie jest współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach schematu III Stworzenie i utrzymanie Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich - Pomoc Techniczna Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007 - 2013.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.09.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
jakie przetargi wygrała firma
TATRZAŃSKO-BESKIDZKA SPÓŁDZIELNIA PRODUCENTÓW "GAZDOWIE" W LIKWIDACJI
- Tatrzańsko-Beskidzka Spółdzielnia Producentów Gazdowie w Leśnicy, Ul. Polna 33, 34-406 Leśnica, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 29000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 35000,00
Oferta z najniższą ceną: 35000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 35000,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Usługi mogą być świadczone tylko przez jednego wykonawcę z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. Przedmiotem zamówienia jest promocja oscypka, redykołki, bryndzy, bundzu i żętycy - małopolskich produktów tradycyjnych posiadających certyfikaty Chroniona nazwa pochodzenia i certyfikaty produktów ekologicznych - oraz promocja tradycji pasterskich kultywowanych w Małopolsce oraz całych Karpatach podczas Kulturowego, Międzynarodowego Wypasu Owiec w formie Redyku na Krakowskich Błoniach w dniach 9 września-31 października 2011 r.. Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Województwa Małopolskiego realizując Plan Działania KSOW na lata 2010-2011 ma przyczyniać sie m.in. do propagowania produktów regionalnych i tradycyjnych oraz tradycji ludowych kultywowanych na obszarach wiejskich regionu. W związku z tym w Planie działania przewidziano promocję różnych certyfikowanych produktów regionalnych podczas cyklu imprez odbywających się na terenie Małopolski. Jednymi z produktów, jakie mają być promowane przez Sekretariat Regionalny KSOW jest oscypek, redykołka, bryndza, bundz i żętyca. SR KSOW ma też w Planie promocję tradycji pasterskich związanych z wypędzaniem owiec na hale. Impreza podczas której możliwa jest promocja przedstawionych powyżej produktów i tradycji jest Kulturowy, Międzynarodowy Wypas Owiec w formie Redyku na Krakowskich Błoniach w dniach 9 września-31 października 2011 r.. Ponieważ organizatorem imprezy, a zarazem pomysłodawcą projektu, jest Tatrzańsko-Beskidzka Spółdzielnia Producentów GAZDOWIE w Leśnicy, więc możliwe jest udzielenie zamówienia tylko jednemu Wykonawcy. Dodatkowo to członkowie Spółdzielni są posiadaczami certyfikatów na wymienione produkty tradycyjne, a tylko takie produkty są w założeniu promowane przez SR KSOW
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Zakup i dostawa napojów, soków i wody mineralnej dla potrzeb jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Wyłonienie Wykonawcy w zakresie obsługi ratowniczej kąpielisk nad Zalewem Bagry Krakowie, dla Zarządu Zieleni Miejskiej w Krakowie.
- 31/2025 Remont 4 lokali mieszkalnych zasobu Gminy Miejskiej Kraków, w podziale na 4 części
- Dostawa, montaż i uruchomienie 4 (czterech) sztuk mikroskopów optycznych do obserwacji w świetle przechodzącym, w jasnym polu z kamerą oraz szkoleniem na potrzeby Wydziału Biologii UJ .
- Remont i przebudowa wybranych toalet budynku głównego Teatru im. Juliusza Słowackiego w Krakowie w zakresie robót budowlanych, instalacyjnych oraz wyposażenia i białego montażu(CPV 45453000-7)
- Usługa polegająca na ocenie sprawozdań finansowych (rocznych i końcowego) z realizacji projektu pn. "Regiony Rewitalizacji. Edycja 3.0" realizowanego w ramach Pomocy Technicznej ...
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zapewnienie sali konferencyjnej i wyżywienia w ramach międzynarodowego spotkania partnerów 28 maja 2025r w Rzeszowie.
- Usługa kompleksowej organizacji obchodów 100 lecia Szkoły Orląt
- Zorganizowanie i przeprowadzenie dwóch imprez rekreacyjno-sportowych pn. "Dzień Rodziny" i "Pożegnanie wakacji", na terenie Dzielnicy Wola m.st. Warszawy - numer postępowania: 24/ZP/25
- Świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych i wynajmu sali wraz z niezbędną infrastrukturą na potrzeby Centrum Projektów
- Organizacja 32. Sympozjum Naukowego Kolegium Zarządzania i Finansów w dniach w dniach 9-11 czerwca 2025 r.
- Kompleksowa organizacja festiwalu "II Jarosławskie Juwenalia PANS"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.