To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-09-14
Sulmierzyce: Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci w Przedszkolu Publicznym w Sulmierzycach
Numer ogłoszenia: 347804 - 2012; data zamieszczenia: 14.09.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 273672 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczne Przedszkole w Sulmierzycach, ul. Południowa 16, 98-338 Sulmierzyce, woj. łódzkie, tel. 44 684 60 80, faks.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedszkole Publiczne.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci w Przedszkolu Publicznym w Sulmierzycach.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci w Publicznym Przedszkolu w Sulmierzycach. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: Przygotowanie i dostawę gotowych posiłków, zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych wiek 3-6 lat, przewidywana ilość posiłków - około 78 szt. dziennie, w tym - śniadania i obiadu dla około 34 dzieci tj. około 7000 osobodni - śniadania, obiadu, podwieczorku dla około 44 dzieci tj. około 9000 osobodni. Wykonawca zobowiązany będzie do sukcesywnego świadczenia usług w czasie funkcjonowania przedszkola w roku szkolnym, począwszy od dnia 03 września 2012r. Do dnia 28 czerwca 2013r. Wymagane jest dostarczanie posiłków pięć dni w tygodniu; dwa i trzy razy dziennie: śniadania od godz. 8:15 do godz. 8:45, obiad od godz. 11:30 do godz. 12:00, podwieczorek od godz. 14:00 do godz. 14:15, w poporcjowanych dla każdego dziecka pojemnikach wraz z kompletem sztućców jednorazowych. Liczbę dzieci korzystających z posiłków należy traktować orientacyjnie. Może ona ulegać niewielkim wahaniom w ciągu roku, a także całego okresu realizacji zamówienia. Uzależnione jest to od liczby dzieci zapisujących się corocznie do przedszkola, a także od frekwencji samych dzieci na zajęciach w przedszkolu. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia ilości posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Zapotrzebowanie będzie przedkładane codziennie do godz. 8:00. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę - zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych zaopiniowanych przez dietetyka na okres 10 dni i dostarczany Dyrektorowi Przedszkola do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektora Przedszkola będą wiążące dla Wykonawcy. W dziennym jadłospisie należy uwzględnić: śniadanie: - różnorodne zupy mleczne (np.: płatki kukurydziane, ryżowe, jęczmienne, suchary, biszkopty, płatki owsiane, kasza manna, kasza kukurydziana, kasza jaglana, zacierka ), kanapki ( z pieczywa mieszanego lub razowego ) w zależności od rodzaju obiadu z jajkiem, dżemem, serem białym, żółtym, topionym, wędliną ( wysokiej jakości ) oraz warzywami np: pomidorem, ogórkiem kiszonym lub świeżym, sałatą, szczypiorkiem lub rzodkiewką, chude kiełbaski na gorąco, napoje ( np.: herbata ziołowa, herbata owocowa, herbata z cytryną, kakao), obiad zupa i II danie: - posiłki mięsne z mięsa chudego (np.: udko z kurczaka, kotlet schabowy / schab, filet z indyka / kurczaka/, kotlet mielony / z karczku, szynki b/k/ lub gulasz / z szynki b/k, łopatki b/k ), 2 posiłki pół-mięsne, posiłki bezmięsne-mączne, posiłki - ryba ( np.: filet z mintaja ), - kompot, owoce , podwieczorek: - bułka słodka ( np.: jagodzianka, bułeczki maślane z budyniem, serem, makiem, jabłkiem, marmoladą ), kanapki z wędliną ( wysokiej jakości ), -chałka np. z: miodem, dżemem lub kremem orzechowo-czekoladowym, koktajle owocowe z owoców mrożonych lub świeżych ( maliny, truskawki, jagody ), jogurty owocowe, serek wiejski, Wykonawca zapewni zróżnicowanie posiłków w ciągu tygodnia. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku, za wyjątkiem kisielu i budyniu. Posiłki powinny posiadać odpowiednią temperaturę, proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, zwłaszcza z wymogami dobrej praktyki higienicznej. Zamawiający wymagać będzie od Wykonawcy, aby w ramach realizowanego zamówienia zapewniał posiłki dla grupy dzieci wymagających specjalnej diety (dzieci bezglutenowe, ze skazą białkową, z dietą cukrzycową, z alergią pokarmową oraz z innymi schorzeniami pokarmowymi). W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych na wycieczkę Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy tzw. suchy prowiant, o planowanej wycieczce Zamawiający poinformuje Wykonawcę pisemnie z 7 dniowym wyprzedzeniem. Posiłki mają być przygotowywane zgodnie z procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodnie z polskimi normami żywieniowymi dla dzieci w wieku przedszkolnym. Wykonawca powinien przygotować posiłki o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe norm opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia, zatwierdzonych przez Instytut Matki i Dziecka dla danej grupy wiekowej. Wykonawca zapewnia przygotowanie, dostawę, złożenie posiłków oraz odbiór i utylizację odpadów od Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do bieżącej kontroli wykonywanego zamówienia. Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie. Ceny posiłków przez czas trwania umowy są stałe, nie podlegają zmianie.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.08.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Janina Widera prowadząca działalność gospodarczą pod nazwą Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Handlowo - Usługowe BAR ZACHĘTA Janina Widera, Pl. Kościuszki 13, 98-338 Sulmierzyce, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 109859,04 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 117536,40
Oferta z najniższą ceną: 117536,40 / Oferta z najwyższą ceną: 117536,40
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI SULMIERZYCE
- Remont i przebudowa parkingu przy budynku Sulmierzyckiego Domu Kultury w Sulmierzycach
- Budowa systemu sterowania pompami odwodnieniowymi
więcej: przetargi SULMIERZYCE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny - Państwowy Instytut Badawczy
- "Usługa Cateringowa- Piknik dla młodzieży w związku z realizacją projektu " Dziś uczeń - jutro student" na lata 2025, 2026 i 2027"
- "Świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu oraz dostarczaniu obiadów dla 45 osób korzystających z Klubu Seniora w ramach Centrum Usług Środowiskowych "WISIENKA - 4"
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 4 w Ostrowcu Świętokrzyskim
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.