eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpoleDostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2008r. do 31.03.2009r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-02-21

Opole: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2008r. do 31.03.2009r.
Numer ogłoszenia: 35658 - 2008; data zamieszczenia: 21.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu, ul. Osmańczyka 22, 45-027 Opole, woj. opolskie, tel. 077 4543850, fax 077 4543850.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsm.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Mechanicznych w Opolu w okresie od 01. 04. 2008r. do 31.03.2009r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający podzielił zamówienie na 5 części w następującej kolejności: 1. Produkty mleczarskie 2. Mrożonki warzywne, owocowe, rybne i przetwory z ryb. 3. Mięso drobiowe, wędliny i wyroby wędliniarskie drobiowe, mięso wieprzowe, wędliny i podroby wieprzowe, mięso wołowe. 4. Artykuły spożywcze. 5. Pieczywo

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Oryginalny kod CPV: 15.61.31.00 - Kasze Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa Oryginalny kod CPV: 15.81.11.00 - Chleb Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.11.00 - Chleb .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.03.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: posiadają uprawnienia do wykonywania działalności zgodnej z przedmiotem zamówienia; nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 4 w powiązaniu z art. 24 Prawa i zgodnie z art. 44 Prawa złożą wymagane w specyfikacji istotnych warunków zamówienia oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający oceni spełnienie w/w warunków udziału w postępowaniu na zasadzie: spełnia/nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia prawa Wykonawcy do ubiegania się o zamówienie publiczne określonego w art. 22 ust. 1 pkt 1 i 4 Prawa, Zamawiający na podstawie art. 44 Prawa żąda złożenia: 1) odpisu z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania w myśl art. 24 Prawa, zgodnie z załączonym do specyfikacji wzorem. 2. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia (art. 23 ust. 1 Prawa), w celu potwierdzenia prawa do ubiegania się o zamówienie publiczne, na podstawie art. 23 ust. 3 Prawa, wyżej wymieniony dokument i oświadczenie składa każdy Wykonawca. 3. Wymienione wyżej odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, mogą być złożone w formie kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę/osoby (podpis i imienna pieczęć) upoważnione do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy. 4. W przypadku składania ofert przez tego samego Wykonawcę na więcej niż jedną z 5 części zamówienia, dokument i oświadczenie, o którym mowa w pkt 1 składane są w jednym egzemplarzu, jako wspólne dla ofert częściowych tego Wykonawcy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsm.opole.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu. 45-038 Opole ul. Osmańczyka 22 Sekretariat szkoły w godzinach 8.00 do 15.00..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.03.2008 godzina 11:00, miejsce: Zespół Szkół Mechanicznych w Opolu. 45-038 Opole ul. Osmańczyka 22 Sekretariat szkoły w godzinach 8.00 do 15.00..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa towaru/wielkość opakowania Jednostka miary Planowana ilość Masło - zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% kg 800 Margaryna mleczna o wartości energet nie mniej niż 540 kcal z 100g kg 200 Ser biały półtłusty (twaróg) kg 400 Ser topiony w kostkach 100 g szt. 600 Ser żółty - zaw. tł. nie mniej niż 45% w suchej masie kg 750 Mleko 2% w folii litr 500 Śmietana 12% w kubkach 250 g litr 400 Jogurt kubek 150 ml owocowy - różne smaki szt. 5000 Jaja kurze duże szt. 8000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-9, 15.54.21.00-0, 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3, 15.51.10.00-3, 15.51.20.00-0, 15.55.13.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mrożonki warzywne, owocowe, rybne i przetwory z ryb..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa towaru/wielkość opakowania Jednostka miary Planowana ilość Fasolka szparagowa kg 50 Szpinak kg 50 Truskawki kg 150 Mieszanka kompotowa kg 100 Mieszanka warzywna 6 skł. kg 50 Kalafior kg 20 Śliwki węgierki kg 30 Filety z morszczuka - mrożone kg 150 Śledzie matjas kg 50 Makrela wędzona kg 50 Tuńczyk w oleju (konserwa 380g ) szt. 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.22.20.00-0, 15.24.12.00-1, 05.11.00.00-9, 15.24.14.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso drobiowe, wędliny i wyroby wędliniarskie drobiowe, mięso wieprzowe, wędliny i podroby wieprzowe, mięso wołowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa towaru Jednostka miary/Planowana ilość Ćwiartki z kurczaka kg 100 Kurczaki kg 200 Podroby - żołądki z kurczaka kg 100 Mięso mielone z indyka kg 250 Piersi z kurcząt kg 300 Polędwica drobiowa kg 100 Szynka drobiowa kg 150 Indyk faszerowany- wędlina kg 100 Kiełbasy drobiowe podsuszone kg 50 Pasztetowa wieprzowa wędzona w bloku kg 50 Schab bez kości kg 200 Karczek bez kości kg 200 Łopatka wieprzowa bez kości kg 200 Mięso mielone wieprzowo-wołowe kg 100 Szynka odkostniona kg 100 Wołowina pieczeń extra kg 100 Wołowina rosołowa kg 20 Ozory wieprzowe kg 20 Serca wieprzowe kg 20 Szynka wędzona kg 100 Szynka z łopatki konserwowa kg 100 Szynka golonkowa kg 50 Baleron odtłuszczony (równorzędny szynce) kg 50 Boczek wędzony kg 100 Kiełbasa podsuszana (równorzędna kiełbasie żywieckiej) kg 150 Mielonka (równorzędna szynce konserwowej) kg 100 Kiełbasa salami (równorzędna kiełbasie suchej) kg 20 Kiełbasa toruńska kg 150 Kiełbasa parzona (równorzędna kiełbasie krakowskiej lub szynkowej) kg 50 Kiełbasa śląska kg 100 Parówki wieprzowe - grube kg 150 Mortadela z różnymi dodatkami warzywnymi kg 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.22.10-1, 15.11.21.30-6, 15.11.40.00-0, 15.11.22.20-4, 15.11.22.10-1, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.11.40.00-0, 15.13.12.10-0, 15.13.14.10-2, 15.13.14.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Artykuły spożywcze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa towaru/wielkość opakowania Jednostka miary/Planowana ilość Herbata czarna granulowana 100g szt. 400 Kawa typu Inka 200 g szt. 80 Kakao 100 g szt. 70 Cukier biały kryształ kg 1350 Kasza gryczana kg 20 Kasza jęczmienna średnia kg 200 Kasza manna kg 20 Płatki kukurydziane opakowanie 250 g szt. 300 Ryż biały długoziarnisty kg 280 Mąka pszenna wrocławska typ 500 kg 800 Mąka ziemniaczana kg 100 Dżem 290 g różne smaki szt. 500 Zupa żurek w proszku nie gorsza niż KNORR kg 10 Zupa brokułowa w proszku w opakowaniu 2.5 kg kg 5 Zupa borowikowa w proszku w opakowaniu 2.5 kg kg 10 Galaretka owocowa kg 10 Napój owocowy w proszku różne smaki kg 120 Groszek konserwowy 250g szt. 160 Fasolka czerwona konserwowa 250g szt. 140 Kukurydza konserwowa 340 g szt. 150 Budyń waniliowy kg 20 Koncentrat pomidorowy800 g nie mniej niż 30% szt. 150 Sól kg 200 Przyprawa do potraw typu Warzywko lub Vegeta kg 100 Czosnek granulowany 20g szt. 180 Pieprz ziołowy mielony 20g szt. 100 Pieprz naturalny mielony 20g szt. 200 Przyprawa do zup w płynie 1 litr szt. 200 Majeranek suszony tarty 10g szt. 50 Kwasek cytrynowy 20g szt. 100 Cytrynka w płynie (1 litr) szt. 60 Ziele angielskie 15g szt. 130 Liść laurowy 7g szt. 130 Zioła prowansalskie kg 4 Przyprawa do drobiu w proszku kg 10 Przyprawa do gulaszu w proszku kg 5 Musztarda 180g stołowa szt. 150 Ketchup 500g łagodny szt. 200 Rosół z kury w proszku kg 10 Rodzynki kg 30 Makaron (nitki, wstążki, łazanka, świderki) kg 200 Batoniki czekoladowe nie mniej niż 40 g na opakowanie szt 3000 Czekolada mleczna w tabliczkach 100g szt 1500 Kapusta kiszona kg 700 Ogórki kwaszone kg 200 Ćwikła (340 g) szt. 20 Chrzan (160 g) szt. 200 Krem chrzanowy (160 g) szt. 50 Majonez 250 ml - zawartość tłuszczu nie mniej niż 80% szt. 380 Olej rafinowany rzepakowy o wartości energet nie mniej niż 900 kcal z 100 g litr 400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5, 15.86.12.00-3, 15.84.10.00-5, 15.83.10.00-2, 15.61.31.00-9, 15.61.33.11-1, 15.61.10.00-4, 15.61.21.00-2, 15.61.20.00-1, 15.33.22.90-3, 15.89.14.00-4, 15.33.22.40-8, 15.90.00.00-7, 15.33.14.62-3, 15.33.14.63-0, 15.33.14.70-2, 15.85.10.00-8, 15.33.14.27-6, 15.87.24.00-5, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa towaru/wielkość opakowania Jednostka miary Planowana ilość Chleb krojony 600g szt. 5000 Chleb wieloziarnisty krojony 600g szt. 1000 Bułki pszenne zwykłe 100 g szt. 50000 Bułka tarta kg 250 Drożdżówki, pączki 100 g szt 1500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.