eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Medyka › Dostawy warzyw, warzyw przetworzonych, jabłek, ziemniaków i jaj do Zakładu Karnego w Medyce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-09-20

Medyka: Dostawy warzyw, warzyw przetworzonych, jabłek, ziemniaków i jaj do Zakładu Karnego w Medyce
Numer ogłoszenia: 357502 - 2012; data zamieszczenia: 20.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , N/N N/N, 37-732 Medyka, woj. podkarpackie, tel. 0-16 671 57 44, faks 0-16 671 53 80.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka budżetowa nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw, warzyw przetworzonych, jabłek, ziemniaków i jaj do Zakładu Karnego w Medyce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw, warzyw przetworzonych, jabłek, ziemniaków i jaj do Zakładu Karnego w Medyce. CZĘŚĆ I - warzywa: 1. Buraki czerwone, klasa I, workowane, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 2 500 kg, 2. Cebula wolska, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 4 800 kg, 3. Czosnek, klasa I, luzem: 20 kg, 4. Kapusta biała, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 4 000 kg , 5. Kapusta pekińska, klasa I, pakowane w kartonie lub w worek foliowy od 5 do 10 kg: 200 kg, 6. Marchew, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 4 800 kg, 7. Pietruszka, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 20kg: 150 kg, 8. Por, klasa I, pęczki, do 20 szt. w pęczku: 150 kg, 9. Groch łupany, klasa I, workowany, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 200 kg, 10. Fasola biała (jaś), klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 500 kg, 11. Pieczarki, klasa I, pakowane w skrzyni, opakowanie jednostkowe max. 15kg: 50 kg. CZĘŚĆ II - warzywa przetworzone: 1. Kapusta kiszona, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 50kg lub pakowana w beczki 80 - 120 litrów: 400 kg, 2. Ogórek kiszony, klasa I, workowane opakowanie jednostkowe max. 50kg lub pakowana w beczki 80 - 120 litrów: 400 kg. CZĘŚĆ III - jabłka: Jabłka, klasa I, pakowane w skrzyni, opakowanie jednostkowe max. 15kg: 1 200 kg. CZĘŚĆ IV - ziemniaki: ziemniaki, klasa I, workowane, opakowanie jednostkowe max. 50kg: 30 000 kg. CZĘŚĆ V - jaja: Jaja kurze, świeże, kod systemu hodowli od 0 do 3, klasyfikacja wg wagi - M, pakowane w wytłaczanki 30 szt.: 10 000 szt. Szczegóły wykonania zamówienia zawarte zostały we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.21-9, 03.21.21.00-1, 03.14.25.00-3, 15.33.10.00-7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór dokumentu stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór dokumentu stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór dokumentu stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór dokumentu stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Do oferty należy dołączyć pisemne oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór dokumentu stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) w przypadku składania oferty przez pełnomocnika - pełnomocnictwo, podpisane przez wykonawcę lub potwierdzone notarialnie 2) w przypadku składania oferty przez podmioty działających wspólnie - dokument ustanawiający wspólnego pełnomocnika; 3) pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia - w przypadku, gdy wykonawca polega na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków. 4) jeżeli z przedłożonych przez wykonawcę dokumentów nie wynika, że oferta została podpisana przez osobę upoważnioną, to do oferty należy dołączyć inny dokument z którego będzie wynikać upoważnienie do podpisywania dokumentów (np. zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej)

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, 37 -732 Medyka 404B, biuro DKw.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.10.2012 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny, 37 -732 Medyka 404B, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Buraki czerwone, klasa I, workowane, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 2 500 kg, 2. Cebula wolska, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 4 800 kg, 3. Czosnek, klasa I, luzem: 20 kg, 4. Kapusta biała, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 4 000 kg , 5. Kapusta pekińska, klasa I, pakowane w kartonie lub w worek foliowy od 5 do 10 kg: 200 kg, 6. Marchew, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 4 800 kg, 7. Pietruszka, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 20kg: 150 kg, 8. Por, klasa I, pęczki, do 20 szt. w pęczku: 150 kg, 9. Groch łupany, klasa I, workowany, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 200 kg, 10. Fasola biała (jaś), klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 30kg: 500 kg, 11. Pieczarki, klasa I, pakowane w skrzyni, opakowanie jednostkowe max. 15kg: 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kapusta kiszona, klasa I, workowana, opakowanie jednostkowe max. 50kg lub pakowana w beczki 80 - 120 litrów: 400 kg, 2. Ogórek kiszony, klasa I, workowane opakowanie jednostkowe max. 50kg lub pakowana w beczki 80 - 120 litrów: 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: jabłka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłka, klasa I, pakowane w skrzyni, opakowanie jednostkowe max. 15kg: 1 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ziemniaki, klasa I, workowane, opakowanie jednostkowe max. 50kg: 30 000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze, świeże, kod systemu hodowli od 0 do 3, klasyfikacja wg wagi - M, pakowane w wytłaczanki 30 szt.: 10 000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.