Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-09-20
Warszawa: Zakup usług polegających na kompleksowej realizacji projektu: Poznajemy Smaki Mazowsza
Numer ogłoszenia: 358650 - 2012; data zamieszczenia: 20.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA , ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 623 19 01, faks 22 623 19 09.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.fapa.org.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Fundacja.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup usług polegających na kompleksowej realizacji projektu: Poznajemy Smaki Mazowsza.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Organizacja i przeprowadzenie jednodniowego szkolenia połączonego z wyjazdem studyjnym. W ramach tej części zamówienia Wykonawca zapewni:kompleksową organizację i realizację jednodniowego szkolenia połączonego z wyjazdem studyjnym do co najmniej trzech gospodarstw oferujących atrakcyjne produkty tradycyjne, lokalne, ekologiczne lub innowacyjne rozwiązania z zakresu agroturystyki położonych w jednym z powiatów, o których mowa w punkcie c);transport 40 uczestników z miejsca szkolenia do trzech gospodarstw, o których mowa w punkcie a) i z powrotem;nabór 40 uczestników z terenów gmin wiejskich i miejsko-wiejskich powiatów: łosickiego, sokołowskiego, siedleckiego, węgrowskiego, mińskiego i garwolińskiego (transport na miejsce szkolenia uczestnicy zapewniają we własnym zakresie);opracowanie zaproszeń dla uczestników, o których mowa w punkcie c), w szczególności: projekt, druk i dystrybucję co najmniej 40 zaproszeń do udziału w szkoleniu (w kolorze, format A4, papier 80 g m2), opatrzonych logotypami i sloganami wskazanymi w Załączniku nr 7 do SIWZ. Wszelkie pozostałe dokumenty i informacje mogą być zamieszczone do pobrania na stronie internetowej Wykonawcy (adres strony musi być podany w zaproszeniu);opracowanie i realizację szczegółowego programu jednodniowego szkolenia obejmującego co najmniej:- 2 godz. wykładu nt. podnoszenia atrakcyjności turystycznej i kreowanie wizerunku gospodarstw poprzez wytwarzane i oferowane w gospodarstwie produktów tradycyjnych, lokalnych i ekologicznych,- 2 godz. sesji roboczej nt. dzielenia się dobrymi praktykami i identyfikacji produktów tradycyjnych, lokalnych i ekologicznych wytwarzanych na terenie wschodniego Mazowsza,- wyjazd studyjny do co najmniej trzech gospodarstw oferujących atrakcyjne produkty tradycyjne, lokalne, ekologiczne lub innowacyjne rozwiązania z zakresu agroturystyki położonych w jednym z powiatów, o których mowa w punkcie c);salę warsztatową w Siedlcach, zgodnie z poniższymi wymaganiami:- pojemność sali: co najmniej 40 osób,- minimalne wyposażenie sali: krzesła i stoliki odpowiadające ilości uczestników, rzutnik do prezentacji multimedialnej, ekran, nagłośnienie, minimum 2 mikrofony, stały dostęp do Internetu, flipchart, markery; obsługę cateringową na terenie obiektu, w którym odbywa się warsztat lub w odległości nie większej niż 200 m od ww. obiektu, dla 40 uczestników, zgodnie z programem warsztatów, o którym mowa w punkcie e), w szczególności: kawa herbata woda ciastka w czasie przerw,obiad dwudaniowy z napojami,co najmniej jednego wykładowcę z wykształceniem wyższym oraz kwalifikacjami i co najmniej 5-letnim doświadczeniem adekwatnym do programu warsztatów, w tym z zakresu popularyzowania produktów tradycyjnych i agroturystyki;transport autokarowy dla 40 uczestników szkolenia, na trasie z miejsca szkolenia do miejsca przeznaczenia wyjazdu studyjnego i z powrotem;ubezpieczenie dla 40 uczestników szkolenia - OC, NNW;Wykonawca przedstawi Zamawiającemu do akceptacji szczegółowy program konferencji, o którym mowa punkcie c) oraz listę wykładowców (wraz z załączonymi CV jego członków) najpóźniej na dwa tygodnie przed terminem szkolenia.Wszystkie materiały na potrzeby szkolenia, w tym szczegółowy program szkolenia, zaproszenia,a także prezentacje i lub treści abstrakty konspekty przygotowane przez wykładowców dla uczestników muszą być opatrzone logotypami i sloganami wskazanymi w Załączniku nr 7 do SIWZ.Termin realizacji tej części zamówienia: najpóźniej do 30.11.2012 r.3.2 Opracowanie merytoryczne oraz druk katalogu pt.: Poznajemy Smaki Mazowsza. W ramach tej części zamówienia Wykonawca zapewni:zespół redakcyjny, posiadający przygotowanie merytoryczne zgodne z tematyką katalogu;przygotowanie projektu i druk 5 000 egzemplarzy katalogu pt.: Poznajemy Smaki Mazowsza, zawierającego co najmniej 40 autorskich tekstów prezentujących tradycyjne i lokalne specjalności kulinarne wytwarzane przez rolników prowadzących działalność agroturystyczną na terenie wschodniego Mazowsza, w oparciu o zebrane podczas warsztatów wnioski i materiały o produktach tradycyjnych, lokalnych i ekologicznych;Parametry techniczne:- wymiary format A5- ilość stron: 46 okładka- okładka w kolorze, foliowana, papier kredowy 350 g m2 - środek w kolorze, papier kredowy 90 g m2- łączona zszywkami styl i język tekstów musi być dostosowany do specyfiki katalogu; merytoryczne i graficzne opracowanie katalogu, przygotowanie do druku, w tym korektę językową przed łamaniem tekstu oraz drugą korektę w ramach poprawek korektorskich po łamaniu tekstu, z uwzględnieniem poprawek Zamawiającego;autorską dokumentację fotograficzną do tekstów (co najmniej 40 zdjęć różnej wielkości) i graficzną obróbkę fotografii, adekwatną do tematyki katalogu; zamieszczenie w katalogu wymaganych logotypów i sloganów wskazanych w Załączniku nr 7 do SIWZ. Wybrany przez Wykonawcę skład zespołu redakcyjnego (wraz z załączonymi CV jego członków) zostanie przedstawiony Zmawiającemu na co najmniej 7 dni przed rozpoczęciem prac nad broszurą. Zamawiający w ciągu 3 dni roboczych zaakceptuje lub zgłosi uwagi do przedstawionego składu zespołu redakcyjnego, wyznaczając odpowiedni termin do ich uwzględnienia.Ostateczny wygląd i treść katalogu muszą zostać zaakceptowane przez Zamawiającego najpóźniej na 7 dni przed datą druku. Wykonawca wykona i dostarczy katalog Zamawiającemu w miejsce przez niego wskazane. Sposób transportu oraz opakowanie artykułów (katalogów) musi zapewniać zabezpieczenie przed uszkodzeniami. Za szkody powstałe z winy nienależytego opakowania oraz/lub transportu odpowiedzialność ponosi Wykonawca.Teksty i zdjęcia zamieszczone w katalogu, muszą być w całości dziełami autorskimi. Nie mogą być wykorzystywane w całości ani w części w innych dziełach przygotowywanych przez Wykonawcę. Zamawiający wymaga przeniesienia majątkowych praw autorskich do katalogu zarówno na siebie, jak również Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.Termin realizacji tej części zamówienia: najpóźniej do 31.01.2013 r..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79.95.00.00 - Usługi w zakresie organizowania wystaw, targów i kongresów 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 79.96.00.00 - Usługi fotograficzne i pomocnicze 92.31.22.10 - Usługi świadczone przez autorów 79.82.25.00 - Usługi projektów graficznych 79.82.20.00 - Usługi składu 79.82.11.00 - Usługi korektorskie 97.82.40.00 - 97.82.40.00 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe 22.10.00.00 - Drukowane książki, broszury i ulotki .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.01.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek ten za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy niż 3 lata - w tym okresie, wykonał lub wykonuje, co najmniej 3 (trzy) usługi o wartości każdej usługi nie mniejszej niż 45 000,00 zł brutto każda (słownie: czterdzieści pięć tysięcy złotych 00 100), z których każda polegała na zapewnieniu kompleksowej organizacji i realizacji szkolenia połączonego z wyjazdem studyjnym, przeznaczonego dla mieszkańców obszarów wiejskich i każda z tych usług organizowana była dla co najmniej 40 osób. Wykonanie jednej usługi jest równoznaczne z wykonaniem jednej umowy (jednego zamówienia na rzecz jednego Zamawiającego)
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje:co najmniej jedną osobą z wykształceniem wyższym oraz wiedzą i doświadczeniem z zakresu organizacji lub koordynacji co najmniej 3 (trzech) szkoleń połączonych z wyjazdem studyjnym, przeznaczonych dla mieszkańców obszarów wiejskich, w okresie ostatnich 3 lat, w tym co najmniej 1 (jedno) o wartości nie mniejszej niż 100 000,00 zł brutto (słownie: sto tysięcy złotych 00 100).co najmniej jedną osobą z wykształceniem wyższym oraz wiedzą i co najmniej 5-letnim doświadczeniem niezbędnym do zapewnienia prawidłowego wykonania usługi publikacji dot. tematyki kulinarnej, w tym, udział w pracach nad co najmniej 3 (trzema) publikacjami dot. tematyki kulinarnej
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.fapa.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, pok. 253.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.09.2012 godzina 10:00, miejsce: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, pok. 253.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Schemat III Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Wykonanie zaleceń z opinii kominiarskich w budynkach będących w zasobach Terenowego Zespołu Obsługi Mieszkańców Ogrodowa.
- Udzielanie świadczeń zdrowotnych w zakresie podstawowej opieki zdrowotnej w Przychodni dla Dzieci i Młodzieży.
- Udzielanie świadczeń zdrowotnych w zakresie opieki pielęgniarskiej w Nocnej i Świątecznej Opiece Lekarskiej.
- Wykonywanie konserwacji, bieżących remontów, napraw i montażu elementów małej architektury na terenie będącym w administrowaniu Zarządu Terenów Publicznych w Dzielnicy Śródmieście w 2025 roku.
- Wykonanie inwestycji pn.: Część 1 - Budowa drogi dla rowerów przy al. Solidarności. Część 2 - Budowa drogi dla pieszych i rowerów w ciągu ul. Strażackiej (pełna nazwa w informacjach dodatkowych)
- Dostawy implantów do zabiegów chirurgicznych wykonywanych w celu zespoleń kości śródręcza, nadgarstka i stopy w Warszawskim Szpitalu Południowym sp. z o.o.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie 4 cykli szkoleń kompetencyjnych dla pracowników ośrodków pomocy społecznej i centrów usług społecznych z woj. lubuskiego
- Świadczenie usług szkoleniowo-treningowych w ramach projektu pn. "Dom- RODZINA" współfinansowanego ze środków UE i budżetu państwa w ramach programu FEPZ 2021-2027
- Świadczenie usług cateringowych w filii Krajowej Szkoły Skarbowości w Krakowie
- Specjalistyczne szkolenia dla kadry akademickiej z zakresu rozwoju kompetencji "green skills" pt. "Zrównoważona konferencja" - projekt Teaching-Engagement-Development (TED).
- Usługa organizacji i przeprowadzenia dwudniowego szkolenia wraz z noclegiem i wyżywieniem pn. Zatrudnianie cudzoziemców na terenie RP - aktualne przepisy. Nowa ustawa w 2025 roku.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.