eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdyniawy³onienie Wykonawcy na dostawy produktów mleczarskich i jaj dla AMW na rok 2011

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2010-11-05

Gdynia: wy³onienie Wykonawcy na dostawy produktów mleczarskich i jaj dla AMW na rok 2011
Numer og³oszenia: 358700 - 2010; data zamieszczenia: 05.11.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte , ul. ¦midowicza 69, 81-103 Gdynia, woj. pomorskie, tel. (058) 6262537, faks 058 6262963.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.amw.gdynia.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: wy³onienie Wykonawcy na dostawy produktów mleczarskich i jaj dla AMW na rok 2011.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: CZÊ¦Æ I: produkty mleczarskie CZÊ¦Æ II: jaja.

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca musi posiadaæ uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania. Ocena spe³nienia warunku bêdzie dokonywana metod± 0-1, tj. spe³nia/nie spe³nia, w oparciu o o¶wiadczenie do³±czone do oferty, którego wzór stanowi za³±cznik nr 2 do formularza oferty bêd±cego integraln± czê¶ci± SIWZ, oraz o o¶wiadczenie potwierdzaj±ce stosowanie systemu HACCP i dokument, w postaci kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em, potwierdzaj±cy, ¿e podjêta przez Wykonawcê dzia³alno¶æ gospodarcza w zakresie produkcji, sk³adowania, konfekcjonowania i obrotu artyku³ami rolno -spo¿ywczymi zg³oszona zosta³a w³a¶ciwemu ze wzglêdu na miejsce zamieszkania lub siedzibê Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi Jako¶ci Handlowej Artyku³ów Rolno - Spo¿ywczych(podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych; Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.)

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca musi posiadaæ wiedzê i do¶wiadczenie niezbêdne do wykonania przedmiotu zamówienia. Ocena spe³nienia warunku bêdzie dokonywana metod± 0-1, tj. spe³nia/nie spe³nia, w oparciu o o¶wiadczenie do³±czone do oferty, którego wzór stanowi za³±cznik nr 2 do formularza oferty bêd±cego integraln± czê¶ci± SIWZ

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca musi dysponowaæ odpowiednim potencja³em technicznym. Ocena spe³nienia warunku bêdzie dokonywana metod± 0-1, tj. spe³nia/nie spe³nia, w oparciu o o¶wiadczenie do³±czone do oferty, którego wzór stanowi za³±cznik nr 2 do formularza oferty bêd±cego integraln± czê¶ci± SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca musi dysponowaæ osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Ocena spe³nienia warunku bêdzie dokonywana metod± 0-1, tj. spe³nia/nie spe³nia, w oparciu o o¶wiadczenie do³±czone do oferty, którego wzór stanowi za³±cznik nr 2 do formularza oferty bêd±cego integraln± czê¶ci± SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Wykonawca musi znajdowaæ siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej pozwalaj±cej na realizacjê zamówienia. Ocena spe³nienia warunku bêdzie dokonywana metod± 0-1, tj. spe³nia/nie spe³nia, w oparciu o o¶wiadczenie do³±czone do oferty, którego wzór stanowi za³±cznik nr 2 do formularza oferty bêd±cego integraln± czê¶ci± SIWZ

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY , US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane dostawy, us³ugi lub roboty budowlane odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • inne dokumenty

    o¶wiadczenie, ¿e towar bêd±cy przedmiotem zamówienia spe³nia wymagania obowi±zuj±cych przepisów prawa

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

o¶wiadczenie, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, o¶wiadczenie potwierdzaj±ce stosowanie systemu HACCP, dokument, w postaci kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em, potwierdzaj±cy, ¿e podjêta przez Wykonawcê dzia³alno¶æ gospodarcza w zakresie produkcji, sk³adowania, konfekcjonowania i obrotu artyku³ami rolno -spo¿ywczymi zg³oszona zosta³a w³a¶ciwemu ze wzglêdu na miejsce zamieszkania lub siedzibê Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi Jako¶ci Handlowej Artyku³ów Rolno - Spo¿ywczych

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.amw.gdynia.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: w siedzibie zamawiaj±cego bud. nr 5, pok. nr 251 w godz. od 11:00 do 13:30.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 16.11.2010 godzina 09:00, miejsce: w siedzibie zamawiaj±cego bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna czynna w godz.: 7.45- 10.00 i od 13.00 - 15.15 codziennie z wyj±tkiem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: produkty mleczarskie.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: jaja kurze ¶wie¿e roz. L - du¿e od ok. 63g do 73g klasy A.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.