Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-10-29
Komańcza: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 359542 - 2014; data zamieszczenia: 29.10.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łupkowie , Łupków 45, 38-543 Komańcza, woj. podkarpackie, tel. 013 467-70-49, faks 0-13 4677011.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa następujących artykułów spożywczych podzielonych na zadania:Zadanie I - Konserwy rybne- paprykarz z ryb, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem, w ilości 2 200 kg, - konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 170 g, z samootwieraczem, w ilości 250 kg,- konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem w ilości 450 kg. Zadanie II - Różne artykuły spożywcze - jaja kurze, świeże, spożywcze, klasy ekstra lub standard, w ilości 25 000 szt., - olej roślinny jadalny, rafinowany, konfekcjonowany, w ilości 1 500 l., - musztarda stołowa w opakowaniach do 1 kg, w ilości 100 kg,- ketchup w opakowaniach do 1 kg, w ilości 100 kg,- ocet spirytusowy zwykły 10 %, w ilości 250 l., - sól warzona, próżniowa, jodowana, spożywcza, w ilości 2 500 kg, - przyprawa w płynie w opakowaniach do 5 l, w ilości 3 000 l, - koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniach od 200 g do 1 kg, w ilości 1 600 kg, - herbata czarna granulowana, w ilości 300 kg,- kawa zbożowa, w ilości 300 kg, - groszek konserwowy w opakowaniach do 1 kg, w ilości 500 kg, - chrzan tarty, w ilości 300 kg, - fasola biała (jadalna), odmiany Jaś, w całości, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w ilości 2 500 kg, - groch łuskany (jadalny), suszony, ziarna jednorodne odmianowo, w ilości 1500 kg, - cukier biały kryształ w opakowaniach do 25 kg, w ilości 5 500 kg, - dżem owocowy w opakowaniach do 15 kg, CPV 15332290-3, w ilości 1 500 kg,- marmolada owocowa w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 500 kg, -woda mineralna niegazowana, w butelkach o pojemności 1,5 l, w ilości 1 500 szt. Zadanie III - Ryba i kura - ryba morska mrożona, filet, ilość glazury 3 - 5 % wagi ryby (mrożona w blokach), w ilości 1 600 kg, - kurczak ogólnospożywczy, cały, mrożony, oskubany i wypatroszony, bez głowy, łap oraz szyi, serca, wątroby i żołądka, w ilości 1 700 kg, - filet z piersi kurczaka, mrożony, w ilości 500 kg.-burgery rybne panierowane, mrożone, jednolite o wyrównanej wielkości, całe, 1szt. 80-100 g masy netto w ilości 200 kg. Zadanie IV - Przyprawy, zupy, sosy, napoje - przyprawa do mięs w proszku, w ilości 20 kg,- przyprawa do ryb w proszku, w ilości 10 kg,- przyprawa do bigosu w proszku, w ilości 10 kg,- czosnek mielony, w ilości 12 kg, - kminek, w ilości 30 kg, - liść laurowy, w ilości 28 kg, - majeranek, w ilości 25 kg,- cynamon, w ilości 10 kg,- pieprz czarny mielony, w ilości 55 kg,- pieprz ziołowy mielony, w ilości 55 kg,- ziele angielskie, w ilości 30 kg, - papryka mielona, w ilości 50 kg, - mieszanka warzywna suszona, w ilości 100 kg,- koper suszony, w ilości 20 kg,- natka pietruszki suszona, w ilości 20 kg,- bulion jarzynowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg,- rosół drobiowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg,- żurek w proszku, w ilości 200 kg, - zupa grzybowa w proszku, w ilości 250 kg, - zupa ogonowa w proszku, w ilości 250 kg, - sos pieczarkowy w proszku, w ilości 250 kg,- sos pieczeniowy w proszku, w ilości 250 kg,- sos biały w proszku, w ilości 150 kg,- sos gulaszowy w proszku, w ilości 200 kg,- sos węgierski w proszku, w ilości 220 kg,- sos koperkowy w proszku, w ilości 100 kg.- napój pomarańczowy w proszku, w ilości 500 kg,- napój wiśniowy w proszku, , w ilości 500 kg, - napój malinowy w proszku, w ilości 500 kg.- kwasek cytrynowy, w ilości 10 kg. Zadanie V - Sałatki - leczo pieczarkowe w opakowaniach do 3 kg, w ilości 1 000 kg,- sałatka szwedzka w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg,- sałatka obiadowa w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg,- sałatka z czerwonej kapusty w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 000 kg.Zadanie VI - Makaron, kasza, mąka, ryż - makaron różny (nitki, świderki, muszelki, kolanka), w ilości 6 500 kg,- kasza jęczmienna, w ilości 3 000 kg,- kasza manna, w ilości 2 000 kg,- ryż spożywczy, biały, w ilości 4 000 kg,- mąka pszenna typ 650, w ilości 3 500 kg.- mąka ziemniaczana, w ilości 300 kg.Zadanie VII - Wyroby garmażeryjne - kluski śląskie mrożone, w ilości 1 000 kg, - pierogi ruskie mrożone, w ilości 3 500 kg,- uszka z grzybami mrożone, w ilości 100 kg.1. Ilości podane powyżej są szacunkowe i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza i magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 3. Transport artykułów spożywczych odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy.4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów spożywczych zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy.5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów spożywczych w swoich magazynach, w dniu dostawy każdej partii.6. Dostawa artykułów spożywczych do magazynu zamawiającego odbywać się będzie w godz. 8.00 - 13.30, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu, dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m.8. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów spożywczych w trakcie obowiązywania umowy na podstawie zmiany stawki podatku VAT. 9. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca może w trakcie realizacji dostaw dokonać zmiany cen umownych o wskaźnik wzrostu lub obniżki cen towarów i usług konsumpcyjnych (kwartał bieżący do kwartału poprzedzającego), obwieszczony przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego i publikowany w Monitorze Polskim. Zmiana ceny może nastąpić w przypadku co najmniej 0,5 % - wej zmiany wskaźnika, nie częściej niż raz na kwartał i nie wcześniej niż po okresie 3 miesięcy od daty podpisania umowy..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00 - Cukier biały 15.89.43.00 - Dania gotowe 15.24.10.00 - Ryby w folii lub puszkowane 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.11.21.00 - Świeży drób 03.15.25.00 - 03.15.25.00 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.87.12.30 - Ketchup 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.24.00 - Sól 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.86.10.00 - Kawa 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 03.22.12.10 - Fasola 03.22.12.20 - Groch 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.22.90.00 - Mrożone produkty rybne .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu odbędzie się na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, przy zastosowaniu formuły: spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów spożywczych w trakcie obowiązywania umowy na podstawie zmiany stawki podatku VAT. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca może w trakcie realizacji dostaw dokonać zmiany cen umownych o wskaźnik wzrostu lub obniżki cen towarów i usług konsumpcyjnych (kwartał bieżący do kwartału poprzedzającego), obwieszczony przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego i publikowany w Monitorze Polskim. Zmiana ceny może nastąpić w przypadku co najmniej 0,5 % - wej zmiany wskaźnika, nie częściej niż raz na kwartał i nie wcześniej niż po okresie 3 miesięcy od daty podpisania umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.11.2014 godzina 12:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Łupkowie.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych - 6 części
- Zakup i sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 7 im. Adama Mickiewicza w Pile w okresie od 24.02.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawy artykułów spożywczych oraz produktów mącznych do COSSW w Kulach oraz COSSW OZ Sulejów
- Dostawa artykułów spożywczych.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 3 im. Juliusza Słowackiego w Czechowicach -Dziedzicach w 2025 r.
- Dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.