eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KomańczaDostawa artykułów spożywczych

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-12-22

Komańcza: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 416372 - 2014; data zamieszczenia: 22.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 359542 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza, woj. podkarpackie, tel. 013 467-70-49, faks 0-13 4677011.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa następujących artykułów spożywczych podzielonych na zadania:Zadanie I - Konserwy rybne- paprykarz z ryb, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem, w ilości 2 200 kg, - konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 170 g, z samootwieraczem, w ilości 250 kg,- konserwy ze szprot całych lub w kawałkach, w sosie pomidorowym, o gramaturze 300 - 330 g, z samootwieraczem w ilości 450 kg. Zadanie II - Różne artykuły spożywcze - jaja kurze, świeże, spożywcze, klasy ekstra lub standard, w ilości 25 000 szt., -olej roślinny jadalny, rafinowany, konfekcjonowany, w ilości 1 500 l., - musztarda stołowa w opakowaniach do 1 kg, w ilości 100 kg,- ketchup w opakowaniach do 1 kg, w ilości 100 kg,- ocet spirytusowy zwykły 10 %, w ilości 250 l., - sól warzona, próżniowa, jodowana, spożywcza, w ilości 2 500 kg, - przyprawa w płynie w opakowaniach do 5 l, w ilości 3 000 l,- koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniach od 200 g do 1 kg, w ilości 1 600 kg, - herbata czarna granulowana, w ilości 300 kg,- kawa zbożowa,w ilości 300 kg, - groszek konserwowy w opakowaniach do 1 kg, w ilości 500 kg, - chrzan tarty, w ilości 300 kg, - fasola biała (jadalna), odmiany Jaś, w całości, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, w ilości 2 500 kg, - groch łuskany (jadalny), suszony, ziarna jednorodne odmianowo, w ilości 1500 kg, - cukier biały kryształ w opakowaniach do 25 kg, w ilości 5 500 kg, - dżem owocowy w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 500 kg,- marmolada owocowa w opakowaniach do 15 kg, w ilości 1 500 kg,-woda mineralna niegazowana, w butelkach o pojemności 1,5 l, w ilości 1 500 szt.Zadanie III - Ryba i kura - ryba morska mrożona, filet, ilość glazury 3 - 5 % wagi ryby (mrożona w blokach), w ilości 1 600 kg, - kurczak ogólnospożywczy, cały, mrożony, oskubany i wypatroszony, bez głowy, łap oraz szyi, serca, wątroby i żołądka, w ilości 1 700 kg, - filet z piersi kurczaka, mrożony, w ilości 500 kg.-burgery rybne panierowane, mrożone, jednolite o wyrównanej wielkości, całe, 1szt. 80-100 g masy netto w ilości 200 kg.Zadanie IV - Przyprawy, zupy, sosy, napoje - przyprawa do mięs w proszku, w ilości 20 kg,- przyprawa do ryb w proszku, w ilości 10 kg,- przyprawa do bigosu w proszku, w ilości 10 kg,- czosnek mielony, w ilości 12 kg, - kminek, w ilości 30 kg, - liść laurowy, w ilości 28 kg, - majeranek, w ilości 25 kg,- cynamon, w ilości 10 kg,- pieprz czarny mielony, w ilości 55 kg,- pieprz ziołowy mielony, w ilości 55 kg,- ziele angielskie, w ilości 30 kg, - papryka mielona, w ilości 50 kg,- mieszanka warzywna suszona, w ilości 100 kg,- koper suszony, w ilości 20 kg,- natka pietruszki suszona, w ilości 20 kg,- bulion jarzynowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg,- rosół drobiowy - bulion baza w proszku, w ilości 200 kg,- żurek w proszku, w ilości 200 kg, - zupa grzybowa w proszku, w ilości 250 kg, - zupa ogonowa w proszku, w ilości 250 kg, - sos pieczarkowy w proszku, w ilości 250 kg,- sos pieczeniowy w proszku, w ilości 250 kg,- sos biały w proszku, w ilości 150 kg,- sos gulaszowy w proszku, w ilości 200 kg,- sos węgierski w proszku, w ilości 220 kg,- sos koperkowy w proszku, w ilości 100 kg.- napój pomarańczowy w proszku, w ilości 500 kg,- napój wiśniowy w proszku, w ilości 500 kg, - napój malinowy w proszku, w ilości 500 kg.- kwasek cytrynowy, w ilości 10 kg.Zadanie V - Sałatki - leczo pieczarkowe w opakowaniach do 3 kg, w ilości 1 000 kg,- sałatka szwedzka w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg,- sałatka obiadowa w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 800 kg,- sałatka z czerwonej kapusty w słoikach o pojemności 500 - 1 700 ml, w ilości 1 000 kg.Zadanie VI - Makaron, kasza, mąka, ryż - makaron różny (nitki, świderki, muszelki, kolanka), w ilości 6 500 kg,- kasza jęczmienna, w ilości 3 000 kg,- kasza manna, w ilości 2 000 kg,- ryż spożywczy, biały, w ilości 4 000 kg,- mąka pszenna typ 650, w ilości 3 500 kg.- mąka ziemniaczana, w ilości 300 kg.Zadanie VII - Wyroby garmażeryjne - kluski śląskie mrożone, w ilości 800 kg, - pierogi ruskie mrożone, w ilości 3 500 kg,- uszka z grzybami mrożone, w ilości 100 kg.1. Ilości podane powyżej są szacunkowe i mogą ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego.2. Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Zakładu Karnego w Łupkowie, Łupków 45, 38-543 Komańcza i magazyn Oddziału Zewnętrznego w Moszczańcu, Moszczaniec 14, 38-543 Komańcza. 3. Transport artykułów spożywczych odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy.4. Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianych artykułów spożywczych zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie na 48 godzin przed realizacją dostawy.5. Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanych artykułów spożywczych w swoich magazynach, w dniu dostawy każdej partii.6. Dostawa artykułów spożywczych do magazynu zamawiającego odbywać się będzie w godz. 8.00 - 13.30, z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt.7. Z uwagi na konstrukcję bram wjazdowych w Zakładzie Karnym w Łupkowie i Oddziale Zewnętrznym w Moszczańcu, dostawy muszą być realizowane samochodem o wysokości do 3,40 m.8. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny artykułów spożywczych w trakcie obowiązywania umowy na podstawie zmiany stawki podatku VAT. 9. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca może w trakcie realizacji dostaw dokonać zmiany cen umownych o wskaźnik wzrostu lub obniżki cen towarów i usług konsumpcyjnych (kwartał bieżący do kwartału poprzedzającego), obwieszczony przez prezesa Głównego Urzędu Statystycznego i publikowany w Monitorze Polskim. Zmiana ceny może nastąpić w przypadku co najmniej 0,5 % - wej zmiany wskaźnika, nie częściej niż raz na kwartał i nie wcześniej niż po okresie 3 miesięcy od daty podpisania umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00 - Cukier biały 15.89.43.00 - Dania gotowe 15.24.10.00 - Ryby w folii lub puszkowane 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.11.21.00 - Świeży drób 03.15.25.00 - 03.15.25.00 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.87.12.30 - Ketchup 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.24.00 - Sól 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.86.10.00 - Kawa 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 03.22.12.10 - Fasola 03.22.12.20 - Groch 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.22.90.00 - Mrożone produkty rybne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Konserwy rybne

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • KONSHURT Marek Kasprzyk, ul. Korfantego 26, 42-202 Częstochowa, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 22760,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 17164,35

  • Oferta z najniższą ceną: 17164,35 / Oferta z najwyższą ceną: 26268,90

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Różne artykuły spożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowa SAD Zofia Drągowska-Gąsior, Rudna Wielka 283, 36-054 Mrowla, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 86480,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 70422,93

  • Oferta z najniższą ceną: 70422,93 / Oferta z najwyższą ceną: 123990,87

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Ryba i kura

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • JAWIT A. i J. Białas, L. i W. Lampara Spółka Jawna, ul. Mięsowicza 2a, 38-400 Krosno, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35796,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 35125,50

  • Oferta z najniższą ceną: 35125,50 / Oferta z najwyższą ceną: 35125,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Przyprawy, zupy, sosy, napoje

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Handlowe POLARIS, Małgorzata Gruszczyńska, ul. Żołnierska 20 a, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24791,90 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 18405,03

  • Oferta z najniższą ceną: 18405,03 / Oferta z najwyższą ceną: 112884,60

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: Sałatki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FH GRACJA Jolanta Zdunek, ul. Mickiewicza 13, 98-354 Siemkowice, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 17480,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 12445,80

  • Oferta z najniższą ceną: 12445,80 / Oferta z najwyższą ceną: 24497,46

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: Makaron, kasza, mąka, ryż

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przetwórstwo Zbożowe Michał Kaczmarek, Sobiesiernie 17, 62-300 Września, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 39240,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 33667,20

  • Oferta z najniższą ceną: 33667,20 / Oferta z najwyższą ceną: 51692,40

  • Waluta: PLN.

Część NR: 7   

Nazwa: Wyroby garmażeryjne

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 03.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 3.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • JAWIT A. i J. Białas, L. i W. Lampara Spółka Jawna, ul. Mięsowicza 2a, 38-400 Krosno, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19610,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 20338,50

  • Oferta z najniższą ceną: 17321,85 / Oferta z najwyższą ceną: 36544,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.