eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szklarska PorębaDostawa mięsa i jego przetworów dla Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie



Ogłoszenie z dnia 2011-11-06

Szklarska Poręba: Dostawa mięsa i jego przetworów dla Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie
Numer ogłoszenia: 366366 - 2011; data zamieszczenia: 06.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie , ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba, woj. dolnośląskie, tel. 75 717 20 26, faks 75 717 23 96.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.olimp-rzemieslnik.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: INSTYTUCJA GOSPODARKI BUDŻETOWEJ.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i jego przetworów dla Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Centrum Usług Logistycznych Zespołu Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie. Dostawy objęte przedmiotem zamówienia winny być świadczone niezależnie od warunków pogodowych, codziennie, na telefoniczne zgłoszenie Zamawiającego. Dopuszcza się złożenie zamówienia faksem lub e-mailem. Zamówienie realizowane ma być na drugi dzień po telefonicznym zamówieniu towaru przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Dostarczanie przedmiotu zamówienia winno odbywać się na ryzyko i koszt własny wykonawcy, własnym specjalistycznym transportem zgodnie z obowiązującym prawem i zasadami dobrej praktyki higienicznej. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesyłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawa następować będzie w dni powszednie od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 15:00. Dostarczany asortyment musi być świeży i spełniać wymogi jakościowe dotycząc wytwarzania, przechowywania i transportu produktów żywnościowych w systemie kontroli HACCP. Wszystkie wyroby objęte niniejszym postępowaniem (każda dostawa) muszą posiadać czytelne, trwałe metki z nazwą producenta, datą produkcji, wagą, datą przydatności do spożycia i nazwą dostarczonego wyrobu. Wymagane terminy przydatności do spożycia: mięso świeże w terminem przydatności min. 3 dni, mięso pakowane próżniowo z terminem przydatności min. 7 dni, wędliny pakowane próżniowo z terminem przydatności do spożycia min. 10 dni. NAZWA TOWARU NORMA OPIS SZACUNKOWA WIELKOŚĆ ZAMÓWIENIA W KG 1. karkówka wieprzowa bez kości, PN-86/A-82002, całkowicie odkostniona, słonina całkowicie zdjęta, 1440 kg 2.łopatka wieprzowa bez kości, PN-86/A-82002, mięso odtłuszczone, całkowicie odkostnione, 1920 kg 3. podgardle surowe, PN-86/A-82002, mięso odkostnione, 120 kg 4. schab z kością i polędwicą, PN-86/A-82002, słonina ze schabu zdjęta, 1800 kg 5. żeberka wieprzowe mięsne ,PN-86/A-82002, żeberka o niewielkim przeroście tłuszczowym, zawartością min. 5 cm mięsa nad kością, 600 kg 6. boczek surowy chudy, PN-86/A-82002, nie mrożony spełniający wymagania normy, 60kg 7. kurczak świeży cały, PN-92/A-86521, waga jednostkowa ok. 1,5 kg - 2,5 kg, 60 kg 8. filet z piersi z kurczaka świeżego, PN-92/A-86521, płaty pojedyncze lub podwójne, bez przylegającej skóry, 1200 kg 9. udka kurczaka świeże, PN-92/A-86521, pałka z udźcem bez korpusu waga 250-300 g., 960 kg 10. porcje rosołowe z kurczaka, PN-92/A-86521, porcja rosołowa z szyją, 480 kg 11. skrzydełka z kurczaka, PN-92/A-86521, skrzydełka z kawałkiem mięsa z przeznaczeniem na grilla, 420 kg 12. wołowina pieczeniowa, PN-88/A-82003, wołowina ekstra zrazowa bez kości, może być antrykot wołowy bez kości, 300kg 13. filet drobiowy faszerowany, PN-92/A-86521, Rolada z fileta drobiowego faszerowana , zawartość mięsa drobiowego: min. 50%, 180kg 14. szynka z indyka, PN-92/A-86521, może być polędwica z indyka wędzona, lekko rozdrobniona, parzona, zawartość mięsa drobiowego: min. 40 %, 180 kg 15. polędwica drobiowa, PN-92/A-86521 Polędwica z kurczaka wędzona, lekko rozdrobniona, parzona, zawartość mięsa drobiowego: min. 40 %, 120kg 16. szynka drobiowa, PN-A-82007, podwędzana, wyprodukowana z surowca drobiowego grubo rozdrobnionego, z dodatkiem przypraw, gotowana, nieprasowana, zawartość mięsa drobiowego: min. 40 %, 180 kg 17. wędzonka indycza, PN-92/A-86521, pierś z indyka, nie mielona, wędzona, zawartość mięsa drobiowego: min. 60 %, 120 kg 18. parówka drobiowa podwędzana, PN-92/A-86521, Drobno rozdrobniona homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość mięsa drobiowego: min. 30 %, 360 kg 19. serdelki drobiowe, PN-92/A-86521, Drobno rozdrobniona homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość mięsa drobiowego: min 30 %, długość do 9 cm., 480kg 20. galantyna z drobiu, PN-92/A-86521, mięso drobiowe w galarecie, formowane w formie rolady, zawartość mięsa drobiowego: min. 50 %, 180 kg 21. pasztet pieczony drobiowy, PN-92/A-86521, pasztet pieczony z mięsa drobiowego, pieczony w piecu w foremkach, zawartość mięsa drobiowego min. 60%, 180 kg 22. baleron gotowany, PN-A-82007, wędzonka wieprzowa, zawartość mięsa wieprzowego: min. 70 %, 300 kg 23. boczek wędzony, PN-A-82007, łuskany, parzony, chudy, spełniający normę tłuszczu dla boczku bez żeberek, zawartość mięsa wieprzowego: min. 80 %, 360kg 24. kiełbasa biała parzona , PN-A-82007 , Parzona, zawartość mięsa wieprzowego: min. 50 %, 120 kg 25. kiełbasa biała surowa, PN-A-82007, Surowa, zawartość mięsa wieprzowego: min. 50 %, 120 kg 26. kiełbasa krakowska parzona, PN-A-82007, grubo rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego, wędzona, parzona, zawartość mięsa min. 70 %, 600kg 27. kiełbasa śląska , PN-A-82007, kiełbasa średniorozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 40 %, kalibrowana na 100-130 g., 840 kg 28. kiełbasa szynkowa, PN-A-82007, kiełbasa grubo rozdrobniona czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 65 %, 600 kg 29.łopatka gotowana, PN-A-82007, porcja mięsa nierozdrobniona, peklowana, gotowana, podwędzana, zawartość mięsa min. 50 %, 180 kg 30. ogonówka, PN-A-82007, porcja mięsa nierozdrobniona, peklowana, gotowana, podwędzana, zawartość mięsa min. 70 %, 420kg 31. pieczeń a ala kaczka, PN-A-82007, mieszanka mięsa mielonego, wyprodukowana z mięsa, pieczona, zawartość mięsa min. 20 %, 120 kg 32. parówki wieprzowe, PN-A-82007, Drobno rozdrobniona homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min 30 %, 840 kg 33. pasztet pieczony wieprzowy, PN-A-82007, mieszanka mięsa mielonego, wyprodukowana z mięsa wieprzowego pieczona, zawartość mięsa min. 60 %, 120 kg 34. polędwica sopocka, PN-A-82007, wyrób wieprzowy o zachowanej strukturze tkankowej, parzony, wędzonka wieprzowa, zawartość mięsa wieprzowego min. 75 %, 240kg 35. szynka konserwowa, PN-A-82007 szynka konserwowa wieprzowa, formowana w kształcie bloku, wyrób parzony grubomielony, zawartość mięsa wieprzowego min. 55 %, 720kg 36. szynka wieprzowa gotowana, PN-A-82007, szynka wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 75 %, 300kg 37. szynka wiejska, PN-A-82007, skład: mięso szynki wieprzowej 75 %, z cienką warstwą tłuszczu, wędzony , parzony, 300 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00 - Produkty mięsne .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo Zamówień Publicznych (tekst jednolity z 2010 r. Dz. U. Nr 113, poz. 759 z pózn. zm.), spełniający warunki i wymagania określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz art. 22 ustawy prawo Zamówień Publicznych. Zamawiający uzna warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy za spełnione jeżeli wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy -w tym okresie, należycie wykonał (a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje) co najmniej jedną dostawę odpowiadającą przedmiotowi zamówienia o wartości min. 50 tysięcy netto rocznie. Zamawiający, na podstawie złożonych przez Wykonawcę dokumentów dokona oceny spełnienia warunków przedmiotowych. Nie spełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy, a ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Rabat udzielony na pozostałe asortyment nie wyszczególniony w formularzu cenowym - 10

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.olimp-rzemieslnik.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie, ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.11.2011 godzina 09:00, miejsce: Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie, ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba punkt: recepcja.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.