eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrakówDostawy wyrobów mięsnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-07

Kraków: Dostawy wyrobów mięsnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 369586 - 2014; data zamieszczenia: 07.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy wyrobów mięsnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Mięso drobiowe 1Kurczak świeży kg 720 kurczak cały, wypatroszony, sprawiony, niemrożony2Ćwiartka tylna z kurczaka kg 360 mięso świeże, nie mrożone, waga jednostkowa w zakresie 250g - 350g 3 Filet z kurczaka kg 300świeży, nie mrożony, bez skóry i kości 4Filet z indykakg21świeży, nie mrożony, bez skóry i kości 5 Mięso mielone z indyka kg 540 świeże, nie mrożone, bez dodatku innych mięs niż drób 6 Żołądki drobiowe z kurcząt kg 480 świeże, nie mrożone Grupa II - Wędliny drobiowe 1 Pasztet drobiowy pieczony kg 500 luz lub foremka, bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób2Kiełbasa drobiowa typu mielonkakg500 bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób3Kiełbasa drobiowa typu mortadelakg500bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób4Szynka drobiowa mielonakg560bez dodatków skór, podrobów, tłuszczu, produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 5 Szynka drobiowa kg 310 bez dodatków skór, podrobów, tłuszczu, produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 6 Parówki drobiowe kg 370 cienkie, o jednakowej długości każda, waga jednostkowa ok.100g, bezdodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7 Filet wędzony z indyka kg 60 bez dodatków skór, podrobów, tłuszczu, produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 8 Keks z warzywami kg 500 pieczeń, bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób Grupa III - Mięso wieprzowe i wołowe Mięso wieprzowe i wołowe - w elementach gastronomicznych, świeże, nie mrożone 1 Karczek wieprzowy b/k kg 125 bez skóry, bez kości 2 Łopatka wieprzowa b/k kg 500 bez skóry, bez kości 3 Mięso gulaszowe wieprzowe kg 500 - 4 Schab b/k kg 42 bez kości 5 Mięso mielone wieprzowe kg 620 bez dodatku innych mięs 6 Kości wieprzowo/wołowe kg 1080 - 7 Mięso wołowe gulaszowe kg 120 - 8 Wątroba wieprzowa kg 650 - 9 Smalec wieprzowy kg 85 - Grupa IV - Wędliny wieprzowe i wołowe Wędliny świeże, nie mrożone 1 Boczek wędzony gotowany kg 240 - 2 Kiełbasa wiejska kg 210 - 3 Kiełbasa biała parzona kg 560 o jednakowej długości każda, waga jednostkowa w granicach 100 - 120g 4 Kiełbasa golonkowa kg 250 - 5 Kiełbasa mortadela kg 500 - Kiełbasa parówkowa kg 500 o jednakowej długości każda, waga jednostkowa w granicach 100 - 110 7 Kiełbasa toruńska kg 500 - 8 Kiełbasa zwyczajna kg 840 - 9 Kiełbasa żywiecka kg 250 - 10 Lancheon kg 500 - 11 Mielonka wieprzowa kg 500 - 12 Kiełbasa mortadela z papryką kg 500 - 13 Kiełbasa mortadela z pieczarkami kg 500 - 14 Parówka cienka kg 250 o jednakowej długości każda, waga jednostkowa w granicach 100 - 110 g 15 Kaszanka kg 840 - 16 Pasztetowa wieprzowa kg 250 - 17 Salceson kg 250 - 18 Szynka konserwowa mielona kg 40 - 19 Kiełbasa krakowska kg 250 - 20 Smalec topiony z cebulą 100g kg 250 pojemnik (foremka) o wadze netto produktu 100g 21 Szynka wołowa kg 60 - 22 Polędwica sopocka kg 60- Grupa V - Konserwy mięsne 1 Konserwa mięsna typu (mielonka) 300g kg 360 Opakowanie jednostkowe 300 g 2 Konserwa mięsna typu (przysmak śniadaniowy a 300g kg 360 Opakowanie jednostkowe 300 g 3 Konserwa mięsna typu (turystyczna)a 300g kg 360 Opakowanie jednostkowe 300 g 4 Konserwa mięsna typu (mielonka) 100 - 130 g kg 40 Opakowanie jednostkowe W granicach 100 - 130g 5 Konserwa mięsna typu (turystyczna) 100 - 130 g kg 40 Opakowanie jednostkowe W granicach 100 - 130g 6 Pasztet drobiowy-puszka 100g - 130g kg 540 Opakowanie jednostkowe W granicach 100 - 130g bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7 Pasztet mazowiecki 300g lub 290g kg 500 Opakowanie jednostkowe 290 g lub 300 gJeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających II. Opis dodatkowy: 1.Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa lub trzy razy w tygodniu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2.Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3.Dostarczane artykuły winny posiadać zbliżoną gramaturę, jednakowy termin przydatności do spożycia całej dostarczonej partii. 4. Minimalne terminy przydatności dostarczanych produktów to odpowiednio: W zakresie wędlin drobiowych - 10 dni; W zakresie wędlin wieprzowych i wołowych - 10 dni; W zakresie konserw mięsnych - 60 dni 5.Wymagane opakowanie konserw: puszka stalowa z wieczkiem łatwootwieralnym lub opakowanie typu alupak. 6. Produkty tj.: pasztet drobiowy pieczny, kiełbasa drobiowa mielona typu mielonka, kiełbasa drobiowa mielona typu mortadela, szynka drobiowa mielona, szynka drobiowa, parówki drobiowe, pasztet drobiowy puszka 100g - 130g muszą być bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób. 7.Dostawca winien dostarczyć przy pierwszej dostawie składy surowcowe wyrobów które będą dostarczane zamawiającemu..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.11.21.20-3, 15.11.21.30-6, 15.11.23.00-9, 15.11.40.00-0, 15.13.11.35-0, 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.13.11.34-3, 15.41.21.00-0, 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Termin płatności / w zakresie od 14 do 30 dni/ - 10

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.11.2014 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 18.12.2014.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso drobiowe 1Kurczak świeży kg 720 kurczak cały, wypatroszony, sprawiony, niemrożony2Ćwiartka tylna z kurczaka kg 360 mięso świeże, nie mrożone, waga jednostkowa w zakresie 250g - 350g 3 Filet z kurczaka kg 300świeży, nie mrożony, bez skóry i kości 4Filet z indykakg21świeży, nie mrożony, bez skóry i kości 5 Mięso mielone z indyka kg 540 świeże, nie mrożone, bez dodatku innych mięs niż drób 6 Żołądki drobiowe z kurcząt kg 480 świeże, nie mrożone.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30-6, 15.11.21.20-3, 15.11.23.00-9, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Termin płatności / w zakresie od 14 do 30 dni/ - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Pasztet drobiowy pieczony kg 500 luz lub foremka, bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób2Kiełbasa drobiowa typu mielonkakg500 bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób3Kiełbasa drobiowa typu mortadelakg500bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób4Szynka drobiowa mielonakg560bez dodatków skór, podrobów, tłuszczu, produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób5Szynka drobiowakg310 bez dodatków skór, podrobów, tłuszczu, produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 6 Parówki drobiowe kg 370 cienkie, o jednakowej długości każda, waga jednostkowa ok.100g, bezdodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7 Filet wędzony z indyka kg 60 bez dodatków skór, podrobów, tłuszczu, produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 8 Keks z warzywami kg 500 pieczeń, bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Termin płatności / w zakresie od 14 do 30 dni/ - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso wieprzowe i wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wołowe Mięso wieprzowe i wołowe - w elementach gastronomicznych, świeże, nie mrożone 1 Karczek wieprzowy b/k kg 125 bez skóry, bez kości 2 Łopatka wieprzowa b/k kg 500 bez skóry, bez kości 3 Mięso gulaszowe wieprzowe kg 500 - 4 Schab b/k kg 42 bez kości 5 Mięso mielone wieprzowe kg 620 bez dodatku innych mięs 6 Kości wieprzowo/wołowe kg 1080 - 7 Mięso wołowe gulaszowe kg 120 - 8 Wątroba wieprzowa kg 650 - 9 Smalec wieprzowy kg 85.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.11.11.00-0, 15.41.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Termin płatności / w zakresie od 14 do 30 dni/ - 10

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wędliny wieprzowe i wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny świeże, nie mrożone 1 Boczek wędzony gotowany kg 240 - 2 Kiełbasa wiejska kg 210 - 3 Kiełbasa biała parzona kg 560 o jednakowej długości każda, waga jednostkowa w granicach 100 - 120g 4 Kiełbasa golonkowa kg 250 - 5 Kiełbasa mortadela kg 500 - Kiełbasa parówkowa kg 500 o jednakowej długości każda, waga jednostkowa w granicach 100 - 110 7 Kiełbasa toruńska kg 500 - 8 Kiełbasa zwyczajna kg 840 - 9 Kiełbasa żywiecka kg 250 - 10 Lancheon kg 500 - 11 Mielonka wieprzowa kg 500 - 12 Kiełbasa mortadela z papryką kg 500 - 13 Kiełbasa mortadela z pieczarkami kg 500 - 14 Parówka cienka kg 250 o jednakowej długości każda, waga jednostkowa w granicach 100 - 110 g 15 Kaszanka kg 840 - 16 Pasztetowa wieprzowa kg 250 - 17 Salceson kg 250 - 18 Szynka konserwowa mielona kg 40 - 19 Kiełbasa krakowska kg 250 - 20 Smalec topiony z cebulą 100g kg 250 pojemnik/foremka o wadze netto produktu 100g 21 Szynka wołowa kg 60 - 22 Polędwica sopocka kg 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.13.11.34-3, 15.41.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Termin płatności / w zakresie od 14 do 30 dni/ - 10

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Konserwy mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięsne 1 Konserwa mięsna typu (mielonka) 300g kg 360 Opakowanie jednostkowe 300 g 2 Konserwa mięsna typu (przysmak śniadaniowy a 300g kg 360 Opakowanie jednostkowe 300 g 3 Konserwa mięsna typu (turystyczna)a 300g kg 360 Opakowanie jednostkowe 300 g 4 Konserwa mięsna typu (mielonka) 100 - 130 g kg 40 Opakowanie jednostkowe W granicach 100 - 130g 5 Konserwa mięsna typu (turystyczna) 100 - 130 g kg 40 Opakowanie jednostkowe W granicach 100 - 130g 6 Pasztet drobiowy-puszka 100g - 130g kg 540 Opakowanie jednostkowe W granicach 100 - 130g bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7 Pasztet mazowiecki 300g lub 290g kg 500 Opakowanie jednostkowe 290 g lub 300 g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Termin płatności / w zakresie od 14 do 30 dni/ - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.