Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-12-18
Sadki: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego
w Samostrzelu
Numer ogłoszenia: 370625 - 2008; data zamieszczenia: 18.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu , Samostrzel 7, 89-110 Sadki, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 386 88 76, faks 0-52 386 88 76.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.mowsam.website.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Opis przedmiotu zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Samostrzelu( kod CPV 15000000-8), według wyszczególnienia zawartego w Formularzu cenowym stanowiącym załączniki do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w następujących pakietach : Pakiet 1 - Warzywa i owoce Pakiet 2 - Nabiał Pakiet 3 - Mięso, wędliny (szynki, podroby) Pakiet 4 - Wyroby cukiernicze.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 32.20.00.0 - Warzywa, owoce i orzechy 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.11.30 - Wędliny 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy: 1. spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 Prawo Zamówień Publicznych 2. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy Pzp. 3. posiadają odpowiednie atesty dla żywności i opakowań do okazania na każde żądanie. 4. posiadają certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności, co również należy udokumentować(dotyczy części 5 - nabiał, 6 - mięso, wędliny (szynki, podroby)). 5. dla mięs i przetworów musi posiadać handlowy dokument identyfikacji, dla drobiu świadectwo weterynaryjne. 6. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn. 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywnościowych (Dz. U. Nr 21 poz. 179 z dn. 10.02.2003 r.) co należy odpowiednio udokumentować tj. wykonawca winien posiadać decyzję sanepidu dotyczącą zgody na przewóz artykułów spożywczych, 7. Dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne zamawiający odda wykonawcy przy następnej dostawie,.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty i oświadczenia: a) oświadczenie Wykonawcy, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 wskazanej wyżej ustawy Pzp - Załącznik Nr 1 do SIWZ, b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, c) oświadczenie wykonawcy, że posiada wymagane aktem prawnym atesty dla oferowanej żywności i opakowań do okazania na każde żądanie zamawiającego, d) wypełniony formularz ofertowy, - Załącznik nr 2 e) wypełniony formularz cenowy - Załącznik nr 3 f) Dla mięs i przetworów odpowiedni - handlowy dokument identyfikacyjny natomiast dla drobiu odpowiednie świadectwo weterynaryjne (zgodnie z pkt. III), g) Decyzję właściwego organu inspekcji sanitarnej lub weterynaryjnej dotyczącą zgody na przewóz (transport) żywności zgodnie z wymaganiami określonymi w pkt. III. h) Certyfikat HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności (dotyczy części nr 5 - nabiał, część nr 6 - mięso, wędliny (szynki, podroby))..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mowsam.website.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu
Samostrzel 7
89-110 Sadki.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.12.2008 godzina 10:00, miejsce: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Samostrzelu Samostrzel 7 89-110 Sadki sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa i owoce.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Cytryny 40 kg 2 Jabłka 2000 kg 3 Gruszka 100 kg 4 Sałata 200 szt. 5 Banan 120 kg 6 Nektarynka 60 kg 7 Mandarynki 80 kg 8 Winogrono 10kg 9 Truskawki 50 kg 10 Pieczarka 10 kg 11 Arbuz 40 kg 12 Ziemniaki 12000 kg 13 Marchew 1000 kg 14 Por 200 kg 15 Seler 200 kg 16 Pietruszka korzeń 150 kg 17 Buraki czerwone 500 kg 18 Kapusta młoda 200 szt. 19 Kapusta biała 600 kg 20 Kapusta pekińska 300 kg 21 Rzodkiewka (pęczek) 50 p. 22 Kapusta kiszona 350 kg 23 Kapusta czerwona 150 kg 24 Ogórek małosolny 80 kg 25 Fasolka szparagowa 120 kg 26 Kalafior 300 szt. 27 Papryka świeża 50 kg 28 Koper (pęczki) 200 p 29 Natka pietruszki (pęczki) 200 p 30 Szczypiorek (pęczki) 100 p 31 Cebula 300 kg 32 Ogórek kiszony 400 kg 33 Ogórek świeży 160 kg 34 Pomidor 500 kg 35 Brzoskwinia 100 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nabiał.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko 3,2% UHT 7500 l 2 Masło śmietankowe 200g mieszane 6500 szt. 3 Kefir 400g 2000 szt. 4 Masło roślinne kubek 150kg 5 Twaróg półtłusty 600 kg 6 Serek homogenizowany 125g 3800 szt. 7 Ser smażony 180g 325 szt. 8 Serek twarogowy 150g 480 szt. 9 Ser żółty 350 kg 10 Krem śniadaniowy 180g 325 szt. 11 Jogurt naturalny 150g 0% tłuszczu 1000 szt. 12 Jogurt owocowy 150g 3800 szt. 13 Jogurt z konfiturą 125 g 800 szt. 14 Ryż na mleku (różne smaki) 200g 800 szt. 15 Pudding z bita śmietaną 200 g (czekoladowy) 800 szt. 16 Pudding z bita śmietaną 200 g (śmietankowy) 800 szt. 17 Ser topiony kostka 100g 600 szt. 18 Ser topiony plastry 150g 400 szt. 19 Śmietana 12% UHT 0,5l 600szt 20 Śmietana zakwaszana 400g 18% 600 szt. 21 Margaryna 50 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso, wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mięso wieprzowe b/k II kl. 300 kg 2 Filet z kurczaka 600 kg 3 Karkówka b/k 400 kg 4 Żeberka wieprzowe paski 250 kg 5 Podudzie z kurczaka 500 kg 6 Kaszanka 80 kg 7 Wątróbka drobiowa 250 kg 8 Mięso mielone paczkowane 200 kg 9 Łopatka wieprzowa b/k 300 kg 10 Schab bez kości 200 kg 11 Podwawelska 60 kg 12 Parówki cienkie 90 kg 13 Parówki grube 100 kg 14 Boczek wędzony 200 kg 15 Boczek surowy b/k 200 kg 16 Mielonka wieprzowa 60 kg 17 Szynka konserwowa 60 kg 18 Szynka wiejska 60 kg 19 Pasztetowa 60 kg 20 Baleron drobiowy 60kg 21 Salceson ozorowy 30 kg 22 Szynka gotowana 60 kg 23 Polędwica parzona 60 kg 24 Szynkowa wieprzowa 60 kg 25 Żywiecka 60 kg 26 Blok drobiowy 60 kg 27 Myszka gotowana 60 kg 28 Krakowska parzona 60 kg 29 Śląska 200 kg 30 Zwyczajna 160 kg 31 Biała kiełbasa 50 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: wyroby cuiernicze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Drożdżówka z dżemem150g 800 szt. 2 Drożdżówka z serem150g 800 szt. 3 Drożdżówka z makiem150g 800 szt. 4 Drożdżówka z budyniem150g 800 szt. 5 Pączek 80g 800 szt. 6 Amerykanka 120g 800 szt. 7 Ekler z budyniem120g 800 szt. 8 Rogale z nadzieniem 120g 800 szt. 9 Ciastko francuskie 100g 800 szt..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin do Aresztu Śledczego w Sosnowcu
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
- Dostawa warzyw, owoców, mrożonek, jajek, artykułów spożywczych, mleka, mięsa i pieczywa
więcej: Warzywa, owoce i orzechy »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.