Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-11-18
Płońsk: Zamówienie publiczne na dostawy pieczywa, konserw mięsnych oraz różnych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 373288 - 2010; data zamieszczenia: 18.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Płońsku , ul. Warszawska 49, 09-100 Płońsk, woj. mazowieckie, tel. 0-23 662-27 38, faks 0-23 662-21 48.
- Adres strony internetowej zamawiającego: as_plonsk@sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie publiczne na dostawy pieczywa, konserw mięsnych oraz różnych artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I zamówienia grupa 15800000-6 : Pieczywo Chleb krojony pszenno-żytni 600 g pakowany w folii w ilości 19 000 kg PN-93/A-74103 CPV 15811100-7 Część II zamówienia grupa 15800000-6: Różne artykuły spożywcze 1.Makaron świderki gruby pakowany w torby foliowe o gramaturze 10-20 kg w ilości 1100 kg PN- A-74131, CPV 15851110-2 2.Kawa zbożowa pakowana w torebkach o gramaturze od 0,200 do 0,500 kg w ilości 170 kg PN - A - 94013, CPV 15861000-1 3.Herbata granulowana pakowana w torebkach o gramaturze 100 g w ilości 18 kg PN ISO 3720, CPV 15863000-5 4.Majeranek pakowany w torebkach o gramaturze od 10-20g w ilości 7 kg PN- A-86958 , CPV 15872000-1 5.Pieprz ziołowy pakowany w torebki o gramaturze od 10-20g w ilości 8 kg PN-A-86965, CPV 15872100-2 6.Sól jadalna pakowana w torebki o gramaturze 1 kg w ilości 500 kg PN-C-84081 CPV 15872400-5 7.Bulion z kury sypki pakowany w torebki o gramaturze od 1-5 kg w ilości 60 kg PN-A-94052, CPV 15891500-5 8.Przyprawa do zup w płynie pakowana w butelki o pojemności od 0,5-1 L w ilości 60 L, CPV 15891500-1 9.Ocet 10% pakowany w butelki o pojemności 0,5 L w ilości 80 L PN - EN13188, CPV 15871120-1 10.Musztarda wyciskana pakowana w butelki o gramaturze 1 kg w ilości 120 kg PN - A - 86964, CPV 15871250-1 11.Miód sztuczny pakowany w słoiki o gramaturze od 0,200-0,400 kg w ilości 200 kg PN- 88/A77626, CPV 15831600-8 12.Cukier biały kryształ pakowany w torebki o gramaturze 1 kg w ilości 1 200 kg PN -A-74850, CPV 15831200-4 Część III zamówienia grupa 15100000-9: Konserwy 1.Konserwa mięsna wieprzowa o gramaturze od 0,200-0,400kg, w ilości 500 kg PN-A-82022, CPV 15131000-5 2.Pasztet z drobiu konserwa o gramaturze od 0,200-0,400 kg w ilości 500 kg PN-A-82022, CPV 15131300-8.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.13.13.00-8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3,
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr3,
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dysponuje potencjałem technicznym jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr3,
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dusponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr3,
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3,
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy
09-100 Płońsk
ul.Warszawska 49.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2010 godzina 11:30, miejsce: Areszt Śledczy 09-100 Płońsk ul.Warszawska 49 (Sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb krojony pszenno-żytni 600 g pakowany w folii w ilości 19 000 kg PN-93/A-74103 CPV 15811100-7.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Różne artykuły spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Makaron świderki gruby pakowany w torby foliowe o gramaturze 10-20 kg w ilości 1100 kg PN- A-74131, CPV 15851110-2 2.Kawa zbożowa pakowana w torebkach o gramaturze od 0,200 do 0,500 kg w ilości 170 kg PN - A - 94013, CPV 15861000-1 3.Herbata granulowana pakowana w torebkach o gramaturze 100 g w ilości 18 kg PN ISO 3720, CPV 15863000-5 4.Majeranek pakowany w torebkach o gramaturze od 10-20g w ilości 7 kg PN- A-86958 , CPV 15872000-1 5.Pieprz ziołowy pakowany w torebki o gramaturze od 10-20g w ilości 8 kg PN-A-86965, CPV 15872100-2 6.Sól jadalna pakowana w torebki o gramaturze 1 kg w ilości 500 kg PN-C-84081 CPV 15872400-5 7.Bulion z kury sypki pakowany w torebki o gramaturze od 1-5 kg w ilości 60 kg PN-A-94052, CPV 15891500-5 8.Przyprawa do zup w płynie pakowana w butelki o pojemności od 0,5-1 L w ilości 60 L, CPV 15891500-1 9.Ocet 10% pakowany w butelki o pojemności 0,5 L w ilości 80 L PN - EN13188, CPV 15871120-1 10.Musztarda wyciskana pakowana w butelki o gramaturze 1 kg w ilości 120 kg PN - A - 86964, CPV 15871250-1 11.Miód sztuczny pakowany w słoiki o gramaturze od 0,200-0,400 kg w ilości 200 kg PN- 88/A77626, CPV 15831600-8 12.Cukier biały kryształ pakowany w torebki o gramaturze 1 kg w ilości 1 200 kg PN -A-74850, CPV 15831200-4.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.85.11.10-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa mięsna wieprzowa o gramaturze od 0,200-0,400kg, w ilości 500 kg PN-A-82022, CPV 15131000-5 2.Pasztet z drobiu konserwa o gramaturze od 0,200-0,400 kg w ilości 500 kg PN-A-82022, CPV 15131300-8.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z PŁOŃSKA
więcej: przetargi w Płońsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
- Sukcesywne dostawy nabiału, tłuszczów, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju
- Dostawy świeżego pieczywa, ciast i wyrobów ciastkarskich, ryb wykonywane sukcesywnie w okresie 12 miesięcy oraz artykułów spożywczych wykonywane do 30.11.2025 r.
- Sukcesywne dostawy pieczywa do AŚ w Częstochowie .
- Dostawa artykułów pieczywa i wyrobów ciastkarskich dla Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego w Andrychowie
- Dostawy pieczywa, bułek pszennych oraz bułki tartej do Aresztu Śledczego w Międzyrzeczu
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.