eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GóraDostawa produktów spożywczych, pieczywa, mięsa, wyrobów wędliniarskich, drobiu, ryb, mrożonek i warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-10-03

Góra: Dostawa produktów spożywczych, pieczywa, mięsa, wyrobów wędliniarskich, drobiu, ryb, mrożonek i warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej.
Numer ogłoszenia: 378118 - 2012; data zamieszczenia: 03.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Opieki Zdrowotnej Sp. z o.o. , ul. Hirszfelda 8, 56-200 Góra, woj. dolnośląskie, tel. 65 543 24 14, faks 65 543 22 51.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalgora.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Niepubliczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych, pieczywa, mięsa, wyrobów wędliniarskich, drobiu, ryb, mrożonek i warzyw dla potrzeb kuchni szpitalnej..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia podzielony jest na 7 części, zwane dalej pakietami. Pakiet nr 1 - różne produkty spożywcze Pakiet obejmuje 72 pozycje w tym: makarony, mąka, cukier, kasza, przyprawy, jaja; - dostawa 2 razy w miesiącu w godzinach od 1200 do 1300 , transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy, według aktualnego zapotrzebowania, - zamówienie telefonicznie lub faxem. (z dwudniowym wyprzedzeniem). - na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia, - Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia posiadający atest producenta, oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami i spełniający wszelkie normy ustanowione przez prawo w tym zakresie, - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Pakiet nr 2 - pieczywo: Pakiet obejmuje 3 pozycje: chleb foremkowy, 600 g krojony, pszenno-żytni bułka wrocławska 100g bułka tarta w opakowaniach ? kg; - dostawa codzienna od poniedziałku do soboty w godzinach od 600 do 7 00, transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, - zamówienie codzienne, telefoniczne lub fax (z jednodniowym wyprzedzeniem), Wymagany handlowy dokument identyfikacyjny do każdej faktury. - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Pakiet nr 3 - mięso: Pakiet obejmuje 6 pozycji: karkówka, łopatka, schab, wołowina gulaszowa, , flaki wołowe,żeberka wieprzowe; - dostawa dwa razy w tygodniu w godzinach od 7.00 - 8.00 transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem. Wykonawca dostarczy towar w pojemnikach zamkniętych zabezpieczających towar przed przenikaniem do wnętrza opakowania zanieczyszczeń i substancji szkodliwych dla zdrowia ludzi . Opakowania jednostkowe i zbiorcze powinny być wytrzymałe i spełniać wymagania dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny. Pakiet nr 4 - wyroby wędliniarskie Pakiet obejmuje 23 pozycje: różne gatunki kiełbas, mortadela, kaszanka, salceson, szynka gotowana i wędzona,pasztetowa,pieczeń, boczek. - dostawa dwa razy w tygodniu w godzinach od 7.00 - 8.00 transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, Wykonawca dostarczy towar w pojemnikach zamkniętych zabezpieczających towar przed przenikaniem do wnętrza opakowania zanieczyszczeń i substancji szkodliwych dla zdrowia ludzi . Opakowania jednostkowe i zbiorcze powinny być wytrzymałe i spełniać wymagania dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. - zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem. - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny. Pakiet nr 5 - drób Pakiet obejmuje 8 pozycji: kurczaki, ćwiartka z kurczaka, udka z kurczaka,skrzydełka. - dostawa dwa razy w tygodniu w godzinach od 7.00 - 8.00 transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, Wykonawca dostarczy towar w pojemnikach zamkniętych zabezpieczających towar przed przenikaniem do wnętrza opakowania zanieczyszczeń i substancji szkodliwych dla zdrowia ludzi . Opakowania jednostkowe i zbiorcze powinny być wytrzymałe i spełniać wymagania dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. - zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem. - miejsce dostawy: kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8, - osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk- kierownik kuchni. Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny. Pakiet nr 6 - ryby i mrożonki: Pakiet obejmuje 10 pozycji: filet mrożony z miruny, dorsza i mintaja, truskawki, szpinak, brokuły, fasolka. - dostarczane mrożonki będą odpowiadały wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę oraz będą spełniały obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także będą przechowywane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość; - Wykonawca dostarczy towar opakowany w szczelne torby foliowe z oznakowaniem nazwy produktu oraz producenta, masą netto a także terminem przydatności do spożycia oznaczonym w sposób trwały; - dostawa mrożonek odbywać się będzie dwa razy w miesiącu (w dni robocze) do godziny 1300, transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko według bieżącego zapotrzebowania; - zamówienie telefonicznie lub faxem z dwudniowym wyprzedzeniem; - na artykułach wymagana aktualna data ważności do spożycia oraz wymagany handlowy dokument identyfikacyjny do każdej faktury; - opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu umowy winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; - miejsce dostawy: Góra, ul. Hirszfelda 8 - kuchnia szpitala; - osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk - kierownik kuchni. Pakiet nr 7 - warzywa i owoce Pakiet obejmuje 26 pozycji, w tym: marchew, pietruszka, ziemniaki, ogórek kiszony, kapusta kiszona, biała ,pomidor, cebula, jabłka, - dostarczane warzywa muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę oraz będą spełniały obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także będą przechowywane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość; - produkty muszą być świeże, oryginalnie zapakowane lub luzem w odpowiednich pojemnikach (dotyczy niektórych warzyw) i przewożone w sposób gwarantujący właściwe warunki sanitarne na czas transportu i dostawy oraz składowania w magazynie; - nie dopuszcza się dostawy produktów o obniżonej wartości do spożycia (widoczne zewnętrznie a także ukryte wady jakościowe produktów); - do zakwestionowania jakości produktów w imieniu Zamawiającego upoważniony jest kierownik kuchni. - w sytuacji, w której Zamawiający stwierdzi złą jakość produktów (produkty przeterminowane, niewłaściwie zapakowane lub o niewłaściwym wyglądzie lub smaku) następuje zwrot produktów w całości lub części; - dostawa warzyw odbywać się będzie do trzech razy w tygodniu (w dni robocze) do godziny 1400, transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko według bieżącego zapotrzebowania; - zamówienie telefonicznie lub faxem z jednodniowym wyprzedzeniem. Wymagany handlowy dokument identyfikacyjny do każdej faktury; opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu zamówienia winno odpowiadać wymogom norm przedmiotowych; - miejsce dostawy: Góra, ul. Hirszfelda 8 - kuchnia szpitala; - osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru ze strony Zamawiającego jest Maria Parafiniuk - kierownik kuchni..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.20.00 - Drób 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Kupujący dopuszcza możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Sprzedającego w przypadku: a) promocyjnych obniżek cen jednostkowych przedmiotu umowy, b) zmian ilościowych zamawianego przedmiotu umowy w zakresie poszczególnych pozycji asortymentowych, do wysokości ogólnej wartości zastrzeżonej w umowie, c) innych okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub zmiany te są korzystne dla Kupującego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalgora.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowe Centrum Opieki Zdrowotnej w Górze, ulica Hirszfelda 8 Administracja - Pokój nr 6 , II piętro..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.10.2012 godzina 10:15, miejsce: Powiatowe Centrum Opieki Zdrowotnej w Górze, ulica Hirszfelda 8 Sekretariat - Pokój nr 6 , II piętro..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.