eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ŁódźUsługi gastronomiczne i hotelarskie dla Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-11-25

Łódź: Usługi gastronomiczne i hotelarskie dla Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi
Numer ogłoszenia: 382612 - 2010; data zamieszczenia: 25.11.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 340742 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut Medycyny Pracy im. prof. dra med. Jerzego Nofera, ul. Św. Teresy od Dzieciątka Jezus 8, 91-348 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6314871, faks 042 6314872.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka badawczo rozwojowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi gastronomiczne i hotelarskie dla Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są usługi gastronomiczne i hotelarskie w podziale na trzy części. Wykonawcy mogą złożyć oferty na wszystkie części zamówienia lub na poszczególne z nich. Część I: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia dla uczestników następujących szkoleń: 1. 2 - dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniach: - 15-16 listopada 2010 r. 2. 1-dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniu - 18 listopada 2010 r. 3. 1 - dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniu - 2 grudnia 2010 r. Zakres zamówienia Kompleksowa obsługa restauracyjna obejmująca: Wyżywienie dla 20 uczestników oraz 3 organizatorów każdej sesji szkoleniowej - po dwie przerwy kawowe oraz jedna obiadowa podczas każdego szkolenia-konferencji - łącznie w ciągu czterech dni. Wyżywienie musi być zapewnione łącznie dla co najmniej 23 osób podczas każdego dnia szkolenia zorganizowanego w siedzibie zamawiającego, co oznacza, że dostawca usług zobowiązuje się dostarczyć wyżywienie, o którym mowa w niniejszym zamówieniu, do siedziby zamawiającego. W czasie każdego dnia konferencji będą miały miejsce 2 przerwy kawowe oraz 1 przerwa obiadowa. Posiłki w czasie przerw kawowych i obiadowej powinny być podawane na zastawie szklanej, porcelanowej lub podobnej. Konsumpcja obiadów na siedząco przy stołach. Zamawiający nie zapewnia ani stołów ani krzeseł. Napoje jak: kawa, herbata powinny być gorące, a dania obiadowe muszą być świeżo przyrządzone i również gorące. Przerwy kawowe oraz obiady winny być podawane na zastawie. Konsumpcja obiadów winna odbywać się na siedząco przy stołach. Uwaga: Zamawiający nie zapewnia zastawy ani stołów i krzeseł. Wykonawca przedstawi cenę posiłku dla 1 osoby za dzień i 92 osoboposiłków Wykonawca zapewni następujące menu: 2 przerwy kawowe w dzień (kawa, herbata, woda mineralna, ciasteczka kruche) Obiady wg poniższego menu: 1. dzień (15 listopada) Zupa borowikowa z kluseczkami Karczek grillowany, ćwiartki ziemniaków zapiekane, buraczki Lody z owocami 2. dzień (16 listopada) Barszcz ukraiński z pielmeni Roladki ze schabu w sosie pieczeniowym, pyzy ziemniaczane, kapusta modra Pannacotta z wiśniami 3. dzień (18 listopada) Zupa pomidorowa z mozzarellą i pulpecikami Indyk z pistacjami w sosie tzatziki, gałuszki, surówka z białej kapusty Szarlotka 4. dzień (2 grudnia) Zupa krupnik Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria Sakiewka z truskawką Część II: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia dla uczestników następujących szkoleń: 1. 2,5- dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniach 15-17 listopada 2010 r.; 2. 2,5- dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniach 17-19 listopada 2010 r.; Zakres zamówienia: Kompleksowa obsługa restauracyjna obejmująca: Wyżywienie musi być zapewnione dla 20 uczestników oraz 3 organizatorów każdej sesji szkoleniowej: 2 przerwy kawowe i 1 obiadowa podczas każdego dnia szkolenia (łącznie: w ciągu 5 dni), przy czym w dniu 17 listopada obiad i przerwy kawowe będą łącznie dla co najmniej 40 uczestników i 6 organizatorów. Zapewnienie wyżywienia łącznie dla co najmniej 23 osób podczas każdego dnia szkolenia zorganizowanego w siedzibie zamawiającego, co oznacza, że Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć wyżywienie, o którym mowa w niniejszym zamówieniu do siedziby zamawiającego. W czasie każdego dnia konferencji będą miały miejsce 2 przerwy kawowe oraz 1 przerwa obiadowa. Posiłki w czasie przerw kawowych i obiadowej powinny być podawane na zastawie szklanej, porcelanowej lub podobnej. Konsumpcja obiadów na siedząco przy stołach. Zamawiający nie zapewnia zastawy ani stołów i krzeseł. Napoje jak: kawa, herbata powinny być gorące, a dania obiadowe muszą być świeżo przyrządzone i również gorące. Wykonawca przedstawi cenę posiłku dla 1 osoby za dzień i 138 osoboposiłków Menu 2 przerwy kawowe w dzień (kawa, herbata, woda mineralna, ciasteczka kruche) Obiady wg poniższego menu: 1. dzień (15 listopada) Zupa borowikowa z kluseczkami Karczek grillowany, ćwiartki ziemniaków zapiekane, buraczki Lody z owocami 2. dzień (16 listopada) Barszcz ukraiński z pielmeni Roladki ze schabu w sosie pieczeniowym, pyzy ziemniaczane, kapusta modra Pannacotta z wiśniami 3. dzień (17 listopada) Barszcz biały z jajkiem przepiórczym Filet rybny, ziemniaki, kapusta kiszona Sernik wiedeński 4. dzień (18 listopada) Zupa pomidorowa z mozzarellą i pulpecikami Indyk z pistacjami w sosie tzatziki, gałuszki, surówka z białej kapusty Szarlotka 5. dzień (19 listopada) Zupa borowikowa z kluseczkami Karczek grillowany, ćwiartki ziemniaków zapiekane, buraczki Lody z owocami Część III: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie jednego 2,5-dniowego szkolenia w dn. 24-26 listopada 2010 roku. Zakres zamówienia: Kompleksowa obsługa hotelarska i restauracyjna obejmująca: 1. 2 noclegi dla 22 uczestników sesji szkoleniowej: pierwszy - 24-25 listopada, drugi - 25-26 listopada. 2. całodniowe wyżywienie dla 20 uczestników sesji szkoleniowej oraz 5 organizatorów: 2 przerwy kawowe i 1 obiadowa każdego dnia - łącznie w ciągu 3 dni szkoleniowych, a dodatkowo: 2 śniadania - 25, 26 listopada; oraz 2 kolacje - 24, 25 listopada (w tym jedna uroczysta - 24 listopada). warunkiem jest zorganizowanie jednego 2,5- dniowego szkolenia. Szkolenia zorganizowane zostaną w Łodzi - w mieście, gdzie swoją siedzibę ma zamawiający a tym samym dysponuje pełną bazą dydaktyczną. Firma będzie posiadała co najmniej trzy gwiazdki w standardzie. W miejscu organizacji szkolenia firma będzie posiadała bazę sportowo - rekreacyjną, w tym jako warunek konieczny - siłownię wyposażoną w nowoczesne urządzenia do ćwiczeń - w trakcie trwania szkolenia uczestnicy będą korzystać z urządzeń na siłowni w celach dydaktycznych; - Ze względów organizacyjnych firma zapewni wyżywienie dla uczestników i organizatorów w miejscu prowadzenia szkolenia; - Szkolenia zorganizowane zostaną w sali szkoleniowej spełniającej następujące wymagania: a) sala szkoleniowa pomieści 25 osób jednocześnie (miejsca siedzące przy stołach); b) sala będzie wyposażona w sprzęt multimedialny (rzutnik multimedialny, ekran do rzutnika, komputer) oraz system nagłośnieniowy (mikrofony, głośniki); c) sala będzie klimatyzowana lub będzie możliwość przewietrzenia sali jeśli zajdzie taka potrzeba; d) zostanie wydzielone pomieszczenie w pobliżu sali szkoleniowej na zorganizowanie cateringu dla co najmniej 25 osób (miejsca siedzące); e) w przypadku, gdy sala jest wystawiona na intensywne światło słoneczne w godzinach organizacji szkolenia w oknach sali powinny być zainstalowane rolety; d) sala będzie zarezerwowana dla uczestników szkolenia przez co najmniej 9 godzin, od godziny 9 rano każdego dnia; - W trakcie szkolenia przygotowane zostaną: po 2 przerwy kawowe (po około 15 min każda) i 1 obiadowa (około 45 min) podczas każdego dnia szkolenia; - W trakcie przerw kawowych dla uczestników przygotowany zostanie catering: napoje (kawa, herbata, woda, sok plus cukier i mleko do kawy) w ilości nieograniczonej oraz przekąski (ciastka różnego rodzaju w ilości po minimum 15 dag na każdego uczestnika każdego dnia); ponadto uczestnicy będą mieć możliwość skorzystania z napojów (jw.) również przed rozpoczęciem się warsztatów szkoleniowych każdego dnia; napoje jak: kawa, herbata powinny być gorące, a dania obiadowe muszą być świeżo przyrządzone i również gorące. - Pierwszego dnia szkolenia (24 listopada) będzie zorganizowana elegancka kolacja. Dla uczestników i organizatorów zostaną zapewnione 2 ciepłe posiłki oraz przekąski. Dodatkowo organizator zapewni do kolacji alkohol (wino). - W trakcie przerwy obiadowej sugerujemy przygotowanie menu złożonego z dwóch dań (zupy + drugiego dania i kompotu z owoców) oraz deseru. Każdego dnia powinny być do wyboru dwa różne zestawy obiadowe - nie powtarzające się (łącznie co najmniej 6 różnych zestawów obiadowych podczas całej sesji szkoleniowej), w tym jedno danie jarskie każdego dnia, propozycja menu na obiad podczas jednego dnia: Zestaw I: Zupa typu żurek z kiełbaską; Mięso drobiowe z warzywami; Kluski mączne; Kapusta lub buraczki Sok owocowy lub kompot lub woda Zestaw II Kremowa zupa warzywna z grzankami lub makaronem; Pieczona ryba w ziołach; Ziemniaki gotowane lub pieczone; Zestaw surówek; Sok owocowy lub kompot lub woda.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia dla uczestników następujących szkoleń: 1. 2 - dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniach: - 15-16 listopada 2010 r. 2. 1-dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniu - 18 listopada 2010 r. 3. 1 - dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniu - 2 grudnia 2010 r.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.11.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.P.H.U. Kaprys Spółka Cywilna Pensjonat Villa Rosa Włodzimierzów Irena Brzeska i Krzysztof Brzeski, ul. Wyszyńskiego 23, 97-330 Sulejów, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9858,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 5519,53

  • Oferta z najniższą ceną: 5519,53 / Oferta z najwyższą ceną: 5519,53

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie wyżywienia dla uczestników następujących szkoleń: 1. 2,5- dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniach 15-17 listopada 2010 r.; 2. 2,5- dniowego szkolenia, które odbędzie się w siedzibie zamawiającego w dniach 17-19 listopada 2010 r.;

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.11.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.P.H.U. KAPRYS Spółka Cywilna Pensjonat Villa Rosa Włodzimierzów Irena Brzeska i Krzysztof Brzeski, ul. ks.kard. Stefana Wyszyńskiego 23, 97-330 Sulejów, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15345,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 8279,30

  • Oferta z najniższą ceną: 8279,30 / Oferta z najwyższą ceną: 8279,30

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie jednego 2,5-dniowego szkolenia w dn. 24-26 listopada 2010 roku. Kompleksowa obsługa hotelarska i restauracyjna obejmująca: 1. 2 noclegi dla 22 uczestników sesji szkoleniowej: pierwszy - 24/25 listopada, drugi - 25/26 listopada. całodniowe wyżywienie dla 20 uczestników sesji szkoleniowej oraz 5 organizatorów: 2 przerwy kawowe i 1 obiadowa każdego dnia - łącznie w ciągu 3 dni szkoleniowych, a dodatkowo: 2 śniadania - 25, 26

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.11.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • POLISH TRAVEL QUO VADIS sp. z.o.o, ul. Ptasia 2, 00-138 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 15007,20 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 18466,90

  • Oferta z najniższą ceną: 16923,97 / Oferta z najwyższą ceną: 18466,90

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.