Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-11-25
Wołów: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 382918 - 2010; data zamieszczenia: 25.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Wołów , ul. Więzienna 6, 56-100 Wołów, woj. dolnośląskie, tel. 071 3892525 w. 180, faks 071 3893310.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych w ilościach i asortymentach podanych wg Części I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X załączniki nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, znak sprawy D/Kw-220/15/10.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.31.00.00-4, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.85.11.00-9, 15.83.12.00-4, 15.33.11.42-4.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 21 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/15/10
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 21 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/15/10
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 21 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/15/10
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 21 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/15/10
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz pkt 5.1. siwz - z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 21 do siwz, znak sprawy D/Kw-220/15/10
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, oraz określa warunki tych zmian: Wzrost ceny może nastąpić raz na trzy miesiące w granicach nie przekraczających wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanego przez Prezesa GUS za kwartał poprzedzający podwyżkę, publikowanego w Monitorze Polskim.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl/pl/zamowienia-publiczne/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Wołowie; ul.Więzienna 6; 56-100 Wołów. SIWZ jest nieodpłatna.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2010 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny w Wołowie, 56-100 Wołów ul. Więzienna 6 - Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory owocowo warzywne: Koncentrat pomidorowy 30 % - PN-75/A-77601 - 3300 kg; Dżem truskawkowy PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 500 kg; Szczaw konserwowy - PN-A-77807:1997 - 400 kg; Ogórki konserwowe - PN-A-77801:1997 - 800 kg; Sałatka warzywna - PN-A-77807:1997 - 700 kg; Groszek konserwowy - PN-A-77807:1997 - 1100 kg; Fasolka konserwowa szparagowa - PN-A-77807:1997 - 1000 kg; Dżem wiśniowy - PN-A-75100:1994/ Az1:2000 - 2500 kg; Dżem truskawkowy - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2000 kg; Dżem z czarnej porzeczki - PN-A-75100:1994/Az1:2000 - 2300 kg; Chrzan tarty - PN-A-77807:1997 - 400 kg; Ananasy konserwowe - PN-A-77610:1998 - 600 kg; Brzoskwinie konserwowe - PN-A-77610:1998 - 300 kg; Kompot truskawkowy - PN-75/A-75953 - 2000 l; Kompot śliwkowy - PN-75/A-75953 - 1800 l; Papryka konserwowa - PN-A-77807:1997 - 1000 kg; Kukurydza konserwowa - PN-A-77807:1997 - 650 kg; Fasola konserwowa czerwona - PN-A-77807:1997 - 200 kg; Sałatka z kapusty czerwonej - PN-A-77807:1997 - 700 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.14.27-6, 15.33.10.00-7, 15.33.21.70-6, 15.33.15.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy: Miód naturalny płynny - PN-88/A-77626 -500 kg; Kakao rozpuszczalne witaminizowane - PN-A-88103:1998 - 100 kg; Krem orzechowo-czekoladowy - PN-A-88112:1998/Az1:2003 - 150 kg; Budyń waniliowy / bez cukru / PN-A-94051 - 400 kg; Kisiel / bez cukru / - PN-A-94051 - 100 kg; Kawa zbożowa - PN-ISO 3509:1994 - 700 kg; Herbata granulowana - PN-ISO 3720:1997 - 500 kg; Herbata liściasta - PN-ISO 3720:1997 - 20 kg; Kminek - PN-A-86953:1997/Az1:2002 - 10 kg; Przyprawa w płynie PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 3000 l; Pieprz czarny mielony - PN-A-86962:1997/Az1:2002 - 150 kg; Pieprz ziołowy - PN-A-86952:1997/Az1:2002 - 80 kg; Papryka mielona słodka - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 50 kg; Papryka mielona ostra - PN-A-86955:1997/Az1:2002 - 30 kg; Liść laurowy - BN-67/8132-10 - 20 kg; Ziele angielskie - BN-67/8132-14 - 19 kg; Majeranek - PN-A-86958:1997/Az1:2002 - 50 kg; Czosnek granulowany - PN-72/A-77603 - 50 kg; Ocet spirytusowy 10 % - PN-A-79733:1996/Az1:1999 - 1000 l; Kwasek cytrynowy spoż. w proszku - PN-81/A-79734 - 10 kg; Sól jadalna jodowana warzona - PN-C-84081-2:1998 - 6000 kg; Koperek zielony suszony - PN-72/A-77603 - 50 kg; Przyprawa do potraw - PN-A-86967:1998/Az1:2002 - 300 kg; Sos pieczarkowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 150 kg; Sos pieczeniowy w proszku - PN-A-86951:1997 - 100 kg; Rosół jarzynowy w proszku - PN-A-75980:1997 - 300 kg; Zupa pieczarkowa w proszku - PN-A-75980:1997 - 100 kg; Zupa ogonowa w proszku - PN-A-75980:1997 - 20 kg; Cynamon mielony - BN-68/8132-09 - 9 kg; Ketchup łagodny - PN-A-86951:1997 - 1200 kg; Majonez - PN-A-86950:1995/Ap1:2000 - 500 kg; Musztarda - PN-A-86964:2002 - 1200 kg; Napój w proszku - PN-A-94051:1996 - 100 kg; Woda mineralna niegazowana - PN-A-79034/A1:1997 - 3000 l; Cukier biały - PN-A-74850:1996 - 26000 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.16.00-8, 15.84.14.00-9, 15.98.10.00-8, 15.83.12.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwy: Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 1000 kg; Konserwa mięsna - PN-A-82022:1998/Az1:2000 - 2000 kg; Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 1500 kg; Konserwa - Pasztet drobiowy - PN-A-86525:1996/Az1:2000 - 2000 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część IV.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przetwory z przemiału zbóż: Kasza jęczmienna - średnia - PN-87/A-74203 - 7000 kg; Kasza manna - PN-88/A-74036 - 3000 kg; Ryż biały - PN-A-74220:1997 - 10000 kg; Mąka pszenna typ 500 - PN-A-74022:2003 - 7000 kg; Mąka żytnia typ 720 - PN-A-74032:2002 - 50 kg; Płatki kukurydziane - PN-A-74205:1997 - 500 kg; Płatki słodzone - 300 kg; Płatki owsiane - PN-82/A-74037 - 1600 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.21.50-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makarony: Makaron falbanka, świderki, kolanka - PN-A-74131:1999 - 11500 kg; Makaron spaghetti - PN-A-74131:1999 - 350 kg Makaron nitka, krajanka - PN-A-74131:1999 - 2000 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część VI.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Płatki ziemniaczane - PN-A-74722 - 3000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.30.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część VII.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Leczo pieczarkowe - PN-A-75032/A1:1996 - 3000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.35-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Część VIII.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty sojowe: Kostka sojowa - PN-ISO 5506:2002 - 800 kg; Granulat sojowy - PN-ISO 5506:2002 - 300 kg; Kotlety schabowe sojowe - PN-ISO 5506:2002 - 300 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Część IX.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi ruskie - PN-A-82300:1995 - 2500 kg; Pizza - PN 83-A 07005 - 400 kg; Zapiekanka - - PN 83-A 07005 - 300 kg;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Część X.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kwaszonki: Kapusta kwaszona - PN-72/A-77700 - 17000 kg; Ogórki kwaszone - PN -A- 77701:1997 - 6000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.14.80-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WOŁOWA
więcej: przetargi w Wołowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej i przedszkolnej
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.