Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-11-29
Kraków: Dostawa produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 387820 - 2010; data zamieszczenia: 29.11.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Uniwersytecki w Krakowie , ul. Kopernika 19, 31-501 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 424 71 21,012 424 70 46, faks 012 424 71 22, 012 424 71 20.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.su.krakow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.61.00.00-7, 15.81.10.00-6, 15.51.11.00-4, 15.54.21.00-8, 15.51.20.00-0, 03.14.25.00-3, 15.11.00.00-2, 15.11.00.00-2, 15.33.14.00-1, 15.53.00.00-2, 03.31.10.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Wadium dla całego zamówienia wynosi: 13.720 zł, w tym dla poszczególnych części: Część 1 - 450 zł. Część 2 - 760 zł. Część 3 - 2.680 zł. Część 4 - 2.940 zł. Część 5 - 390 zł. Część 6 - 2.890 zł. Część 7 - 1.240 zł. Część 8 - 410 zł. Część 9 - 40 zł. Część 10 - 1.060 zł. Część 11 - 270 zł. Część 12 - 590 zł.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy Formularz oferty, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. 2. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy arkusz kalkulacyjny, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1a do specyfikacji. 3. Pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej. 4. Kserokopia dowodu wniesienia wadium w przypadku wpłaty przelewem.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
reguluje wzór umowy (załącznik nr 3 do specyfikacji). Zamawiający dopuszcza zmiany umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w zakresie producenta oferowanego produktu, w szczególności gdy: a) w wyniku zmiany umowy możliwe będzie podniesienie jakości lub walorów smakowych dostarczanych produktów; b) zaoferowany produkt zostanie wycofany z rynku.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.su.krakow.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Uniwersytecki w Krakowie, Dział Zamówień Publicznych, ul. Kopernika 19, 31-501 Kraków - odpłatnie (10 zł), lub bezpłatnie ze strony internetowej.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2010 godzina 12:00, miejsce: Szpital Uniwersytecki w Krakowie, Dział Zamówień Publicznych, ul. Kopernika 19, 31-501 Kraków, I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Cukier i produkty cukrowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Cukier kryształ - 2500 kg 2 . Cukier puder - 24 kg 3 . Cukier waniliowy - 40 szt. 4 . Dżem owocowy różne smaki - 200 kg 5 . Miód naturalny - 150 kg 6 . Powidło śliwkowe - 290 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mączne sypkie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Kasza manna - 700 kg 2 . Kasza perłowa średnia - 600 kg 3 . Makaron 4 - jajeczny , gruby i cienki, różne rodzaje i kształty - 1500 kg 4 . Mąka pszenna poznańska - 2700 kg 5 . Mąka ziemniaczana - 200 kg 6 . Płatki owsiane górskie - 300 kg 7 . Ryż biały zwykły - 1700 kg 8 . Ryż paraboliczny - 100 kg 9 . Makaron rurki - 100 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Bułka pszenna zwykła - 120000 szt. 2 . Bułka słodka maślana - 10000 szt. 3 . Chleb myślenicki zwykły pszenny krojony pakowany w folię - 14000 szt. 4 . Chleb pszenno razowy krojony pakowany w folię - 8500 szt. 5 . Weka pszenna krojona bez cukru - 8000 szt. 6 . Bułka tarta - 500 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Nabiał i jego przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Mleko 2% luz pasteryzowane - 30000 l 2 . Ser biały twarogowy półtłusty - 4400 kg 3 . Ser żółty półtłusty - 360 kg 4 . Ser topiony różne smaki - 150 kg 5 . Serek topiony różne smaki - 150 kg 6 . Serek homogenizowany różne smaki - 2000 szt. 7 . Serek śniadaniowy typu fromage różne smaki - 2000 szt. 8 . Serek śniadaniowy typu maślany różne smaki - 2000 szt. 9 . Jogurt naturalny oraz inne różne smaki - 8000 szt. 10 . Śmietana 18% - 700 l 11 . Śmietana 30% - 50 l.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.54.21.00-8, 15.51.20.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jajka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Jajko I gatunek - 32000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mięso czerwone i jego przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Mięso wołowe pieczeń, chude, świeże - 1300 kg 2 . Mięso wołowe gulasz, chude, świeże - 1500 kg 3 . Mięso wieprzowe od szynki, chude, świeże - 900 kg 4 . Mięso schab wieprzowy bez kości, chudy, świeży - 1200 kg 5 . Karczek wieprzowy chudy, świeży - 80 kg 6 . Parówki wieprzowe, chude, świeże - 240 kg 7 . Szynka wieprzowa gotowana chuda 1 - gatunek, świeża - 240 kg 8 . Baleron gotowany wieprzowy chudy 1 - gatunek, świeży - 240 kg 9 . Kiełbasa szynkowa chuda 1 - gatunek, świeża - 240 kg 10 . Kiełbasa krakowska parzona chuda 1 - gatunek, świeża - 240 kg 11 . Kiełbasa zwyczajna świeża, chuda - 70 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso białe i jego przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Filet z indyka świeży, chudy - 1200 kg 2 . Kurczaki świeze, chude - 1000 kg 3 . Ćwiartka tylna z kurczaka(nóżka) świeża, chuda - 500 kg 4 . Pałki z kurczaka, chude, świeże - 400 kg 5 . Pasztet drobiowy - 3000 szt. 6 . Szynka drobiowa chuda 1 - gatunek, świeża - 200 kg 7 . Polędwica drobiowa chuda 1 - gatunek, świeża - 200 kg 8 . Polędwica sopocka drobiowa chuda 1 - gatunek, świeża - 200 kg 9 . Parówka drobiowa chuda 1 - gatunek, świeża - 100 kg 10 . Salceson z indyka chudy 1 - gatunek, świeży - 250 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Fasolka szparagowa cięta zielona - 400 kg 2 . Groszek mrożony zielony - 60 kg 3 . Kalafior mrożony róża - 500 kg 4 . Marchew mrożona - 300 kg 5 . Mieszanka kompotowa - 400 kg 6 . Mieszanka jarzynowa - 600 kg 7 . Sałatka jarzynowa - 100 kg 8 . Pieczarki mrożone - 120 kg 9 . Papryka mrożona - 30 kg 10 . Seler mrożony - 200 kg 11 . Szpinak - 100 kg 12 . Aronia - 50 kg 13 . Czarna porzeczka - 50 kg 14 . Frytki ziemniaczane - 50 kg 15 . Kuleczki ziemniaczane - 80 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Produkty konserwowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Groszek konserwowy - 200 szt. 2 . Kukurydza konserwowa - 150 szt. 3 . Fasolka czerwona konserwowa - 50 szt. 4 . Tuńczyk konserwowy w oleju - 100 szt. 5 . Ananas w puszce plastry - 40 szt. 6 . Brzoskwinia w puszce połówki w syropie - 40 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Tłuszcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Masło extra - 2000 kg 2 . Margaryna zwykła - 480 kg 3 . Olej uniwersalny - 850 l.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Ryby świeże i mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Filety z mintaja mrożone luz - 600 kg 2 . Filety z pangi mrożone luz - 100 kg 3 . Łosoś dzwonki - 80 kg 4 . Makrela wędzona świeża - 30 kg 5 . Karp świeży patroszony - 120 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Przyprawy i inne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 . Rosół drobiowy sypki - 70 kg 2 . Bulion grzybowy sypki - 50 kg 3 . Przyprawa do drobiu sypka - 60 kg 4 . Przyprawa do mięsa sypka - 20 kg 5 . Przyprawa do ryb sypka - 5 kg 6 . Herbata w saszetkach - 150 kg 7 . Kawa zbożowa - 360 kg 8 . Kakao naturalne - 20 kg 9 . Ketchup łagodny - 50 kg 10 . Koncentrat pomidorowy - 250 kg 11 . Kwasek cytrynowy - 30 kg 12 . Kminek - 20 szt. 13 . Liść laurowy - 80 szt. 14 . Majeranek - 400 szt. 15 . Musztarda stołowa łagodna - 100 szt. 16 . Majonez pikantny - 250 szt. 17 . Przyprawa w płynie maggi - 600 l 18 . Ocet - 30 l 19 . Pieprz naturalny - 25 kg 20 . Papryka mielona - 3 kg 21 . Sól kuchenna - 1200 kg 22 . Czosnek granulowany - 25 kg 23 . Sos sałatkowy zioła ogrodowe - 500 szt. 24 . Ziele angielskie - 50 szt. 25 . Chrzan tarty - 250 szt. 26 . Żelatyna spożywcza - 900 szt. 27 . Koper suszony - 100 szt. 28 . Grzyby suszone - 20 szt. 29 Śliwki suszone - 30 szt. 30 . Wafle ryżowe krążek bez cukru - 50 szt. 31 . Sucharki spożywcze bez cukru - 30 szt. 32 . Herbatniczki typu petitki - 9000 szt. 33 . Gałka muszkatołowa mielona - 100 szt. 34 . Cynamon mielony - 100 szt. 35 . Proszek do pieczenia - 50 szt. 36 . Rodzynki spożywcze bez pestek - 50 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00-7, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 24.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Robota budowlana w trybie zaprojektuj i wybuduj polegająca na: Przebudowie stołówki i zaplecza gastronomicznego wraz ze zmianą sposobu użytkowania na pomieszczenia konferencyjno-biurowe z zapleczem
- Wykonanie modernizacji wewnętrznych linii zasilających elektrycznych WLZ w budynkach mieszkalnych ul. Kobierzyńska 51 (kl. IV-V), Grota Roweckiego 15 (kl. VI-VII), Grota Roweckiego 39 w Krakowie.
- Wymiana oświetlenia klatek schodowych na oświetlenie typu LED w budynkach mieszkalnych ul. Kobierzyńska 51, 99, Lipińskiego 20 w Krakowie.
- Wymiana 65 sztuk zaworów gazowych na klatkach schodowych w budynku mieszkalnym ul. Lipińskiego 8-10 w Krakowie.
- Świadczenie usług telefonii ruchomej wraz z dostawą kart SIM na potrzeby Izby Administracji Skarbowej w Krakowie
- Wykonywanie remontu wraz z montażem klimatyzacji w apartamencie ŁK 3 w Ośrodku AGH w Łukęcinie ul. Leśna 3 - DE.dzp.272-88/25
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych (dżemy i koncentraty) dla jednostek penitencjarnych podległych Okręgowemu Inspektoratowi Służby Więziennej w Koszalinie
- Dostawa artykułów spożywczych do szkół Gminy Gniezno _1
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawa nabiału do Zakładu Karnego w Zamościu
- Artykuły sypkie ( 1 /2025 )
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora PetÖfi w Ostródzie
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.