Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-11-23
Warszawa: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 10 pakietów
Numer ogłoszenia: 393824 - 2011; data zamieszczenia: 23.11.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Nr 4 , ul. Elektoralna 15/17, 00-137 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 620 42 46, faks 22 620 42 46.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole4.com.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 10 pakietów.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na 10 pakietów: 1. pieczywo, pieczywo cukiernicze, 2. artykuły mleczarskie, 3. warzywa, owoce krajowe, 4. owoce i cytrusy importowane, 5.mięso i wędliny, 6. mrożonki, 7. ryby, 8. artykuły ogólnospożywcze, 9. jaja, 10. woda.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 03.22.22.00-5, 15.33.11.00-8, 03.31.10.00-2, 03.14.25.00-3, 41.11.00.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przedszkole4.com.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Przedszkole nr 4 00-137 Warszawa ul. Elektoralna 15/17.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.11.2011 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole nr 4 00-137 Warszawa ul. Elektoralna 15/17.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo, pieczywo cukiernicze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb baltonowski krojony 400 g - 500 g Szt 900, Chleb razowy krojony 400 g Szt 250, Chleb razowy ze słonecznikiem krojony 400g Szt 100, Chałka 300g Szt 200, Grahamki z posypką 3g Szt 3500, Bułka paryska 300g krojona Szt 950, Kajzerki 3 g Szt 3000, Bułka tarta 0,5 kg Szt 150, Bułeczki maślane 80 g -100 g Szt 500, Drożdżówka z jabłkiem, 100 g -120 g Szt 500, Drożdżówka z serem, 100 g -120 g Szt 500, Drożdżówka z budyniem, 100 g -120 g Szt 500, Pączki liliputy, małe Kg 50, Pączki z marmoladą 100 g -120 g Szt 250, Jagodzianki, 100 g -120 g Szt 320.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko pasteryzowane w folii 1 litr 3,2% tłuszczu Litr 1750, Mleko pasteryzowane w folii 1 litr 3,2% tłuszczu z dopłatą Litr 1750, Mleko UHT 3,2% tłuszczu Litr 200, Mleko UHT 3,2% tłuszczu z dopłatą Litr 200, Masło świeże w kostkach op. 200 g o zawartości tłuszczu mlecznego min 40% Szt 1400, Śmietana 18% tłuszczu w opakowaniach plastik op. 400g Szt 900, Ser twarogowy półtłusty Kg 480, Ser topiony śmietankowy w bloczkach op. 100g Szt 150, Ser żółty Gouda tłusty Kg 65, Ser żółty Gouda tłusty z dopłatą Kg 65, Serek homogenizowany waniliowy op. 150 g Szt 2000, Deser budyniowy op. 100g typu monte Szt 2000, Jogurt owocowy z syropem op. 130g (NIETERMIZOWANY) Szt 1500, Jogurt pitny op. 100g typu actimel Szt 1500, Jogurt naturalny op. 500g minimum 2% tłuszczu Szt 800.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa, owoce krajowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuł świeży, gat. I Szt 120, Cebula biała, świeża, gat. I Kg 130, Czosnek, gat. I Szt 180, Kalafior, świeży, gat. I Szt 30, Kapusta biała w główkach, świeża, gat. I Kg 50, Kapusta kiszona, gat. I Kg 80, Kapusta pekińska , świeża, gat. I Kg 220, Kapusta włoska, świeża, gat. I Kg 40, Kapusta czerwona, świeża, gat. I Kg 40, Koper świeży, gat. I Szt 220, Marchew, świeża, gat. I Kg 260, Natka, świeża, gat. I Szt 250, Ogórek świeży, gat. I Kg 140, Ogórek kiszony, gat. I Kg 220, Ogórek małosolny, świeży, gat. I kg 40, Papryka czerwona, świeża, gat. I Kg 110, Pieczarki, świeże, gat. I Kg 60, Pietruszka, świeża, gat. I Kg 30, Pomidory, świeże, gat. I Kg 150, Pory, świeże, gat. I Kg 20, Rzodkiewka, świeża, gat. I Szt 120, Sałata, świeża, gat. I Szt 100, Cykoria, świeża, gat. I Kg 5, Sałata lodowa, świeża, gat. I Szt 85, Seler korzeniowy świeży, gat. I Kg 30, Szczypiorek, świeży, gat. I Szt 80, Ziemniaki młode, gat. I Kg 700, Ziemniaki późne sypkie, białe, gat. I (preferowane odmiany irga, irys) Kg 3500, Brzoskwinia krajowa, świeża, gat. I Kg 50, Gruszki, świeże, gat. I Kg 200, Jabłka świeże, soczyste, słodkie, gat. I Kg 850, Maliny w opakowaniu tekturowym 500g, świeże, gat. I Szt 40, Morele krajowe, świeże, gat. I Kg 50, Truskawki, pakowane w łubianki świeże, gat. I Kg 140, Śliwki, świeże, słodkie, gat. I Kg 150.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.22.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Owoce i cytrusy importowane.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Arbuz, dojrzały, słodki, świeży, gat.I Kg 100, Banany, bez plam , gat.I Kg 720, Brzoskwinie świeże, słodkie, soczyste, gat.I Kg 50, Cytryny, gat.I Kg 30, Kiwi dojrzałe, słodkie, gat.I Szt 600, Mandarynki, słodkie, soczyste, gat.I Kg 250, Nektarynki świeże, słodkie, soczyste, gat.I Kg 50, Pomarańcze słodkie, soczyste, gat.I Kg 50, Winogrona białe, ciemne różowe, słodkie, gat.I Kg 320, Melon słodki, soczysty, gat.I Kg 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso z piersi indyka bez skóry, gat. I Kg 180, Mięso z piersi kurczaka bez skóry, gat. I Kg 220, Udka (pałki) z kurczaka, gat. I Kg 130, Szyja indycza, gat. I Kg 250, Schab wieprzowy środkowy, gat. I Kg 80, Wieprzowina łopatka, gat. I Kg 60, Wieprzowina szynka surowa, gat. I Kg 220, Szponder wołowy, rosołowy, gat. I Kg 30, Kiełbasa krakowska, gat. I Kg 50, Parówki wieprzowe lub drobiowe (zawartość mięsa wieprzowego, drobiowego, cielęcego, minimum 80%) typu sokołów, gat. I Kg 80, Kiełbasa podwawelska, gat. I Kg 50, Kiełbasa żywiecka, gat. I Kg 40, Mielonka tyrolska, gat. I Kg 20, Polędwica sopocka, gat. I Kg 80, Szynka z piersi indyka, gat. I Kg 40, Szynka wieprzowa delikatesowa bez tłuszczu, gat. I Kg 40, Szynkowa wieprzowa, gat. I Kg 25.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły, opakowanie nie większe niż 2500 g, gat. I Kg 50, Bukiet warzyw, opakowanie nie większe niż 2500 g, gat. I Kg 80, Buraki mrożone wiórki, opakowanie 450g - 500 g, gat. I Kg 220, Fasolka szparagowa, opakowanie nie większe niż 2500 g, gat. I Kg 70, Kalafior mrożony, opakowanie nie większe niż 2500 g,gat. I Kg 70, Marchewka z groszkiem, opakowanie nie większe niż 2500 g, gat. I Kg 120, Mieszanka kompotowa, opakowanie nie większe niż 2500 g, gat. I Kg 200, Marchewka mini, opakowanie nie większe niż 2500 g ,gat. I Kg 40, Mieszanka warzywna, opakowanie nie większe niż 2500 g , gat. I Kg 120, Porzeczka czarna, opakowanie nie większe niż 2500 g , gat. I Kg 150, Śliwki bez pestek, opakowanie nie większe niż 2500 g ,gat. I Kg 50, Truskawki, opakowanie nie większe niż 2500 g , gat. I Kg 130, Włoszczyzna krojona, opakowanie nie większe niż 2500 g , gat. I Kg 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mintaj mrożony, filety mrożone pojedynczo, nie więcej niź 3% glazury technologicznej, I gat. kg 150, Makrela wędzona świeża, gat.I kg 50, Dorsz filet bez skóry, bez ości, nie więcej niź 3% glazury technologicznej, gat.I kg 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ananas plastry w syropie puszka 650g, gat. I Szt 250, Bazylia op. 10 g-15g Szt 50, Barszcz biały w proszku, op.66 g szt 300, Biszkopty, gat. I Kg 30, Brzoskwinia-połówki w syropie puszka 850 g Szt 250, Budyń waniliowy lub śmietankowy, bez sztucznych barwników, z cukrem, op. 60 g, gat. I Szt 400, Cynamon , op. 10 g -15 g Szt 40, Chrzan w słoikach 300 g , bez dodatku octu Szt 30, Ciasteczka kruche, gat. I Kg 70, Cukier op. 1000 g gat. I Kg 700, Cukier puder, op. 400 g Szt 40, Cukier waniliowy, op.32 g Szt 300, Cukierki czekoladowe i czekoladowe z galaretką Kg 60, Drożdże op. 100 g, gat.I Szt 40, Drożdże instant, op. 7 g. gat.I Szt 70, Dżem owocowy z zawartością owocu 45 g w 100 g wyrobu gotowego słoik ok. 280 g, różne smaki Szt 250, Groch nasiona suche Kg 35, Galaretka owocowa, bez sztucznych barwników, różne smaki, op. papierowe, min.75 g. Szt 100, Groszek konserwowy w puszce, 400 g. gat. I Szt 80, Herbata czarna ekspresowa, typu lipton, op.100 szt. Szt 35, Herbata owocowa ekspresowa hibiskus, op. 20 szt Szt 100, Jajko czekoladowe z niespodzianką w środku typu kinder Szt 500, Kasza jęczmienna perłowa op. 1000 g, gat.I Kg 100, Kakao proszek, op. 100g, o obniżonej zawartości tłuszczu, 11% tłuszczu kakaowego, typu wedel Szt 90, Kasza gryczana op. 1000g , gat.I Kg 50, Kasza manna op. 1000 g, gat.I Kg 30, Kawa zbożowa rozpuszczalna, op. 500g Szt 50, Ketchup o zawartości pomidorów 45 g na 100g bez konserwantów, łagodny, op. 480 g Szt 30, Koncentrat buraczany, op. 300 ml., do sporządzenia 4-6 litrów gotowego barszczu, typu krakus, gat.I Szt 70, Kisiel bez konserwantów i sztucznych barwników op.77 g. gat. I Szt 100, Koncentrat pomidorowy, bez konserwantów, bez dodatków, zawartość ekstraktu 30%, min.190 g Szt 380, Krakersy, op. 180g, typu lajkonik Szt 80, Kukurydza konserwowa w puszce, bez cukru, op. 425 g Szt 50, Kwasek cytrynowy, min 20 g. Szt 70, Liście laurowe, op. 6g -10 g Szt 50, Majeranek op. 10g-15 g Szt 50, Majonez, op. 400g w słoiku , bez konserwantów, gat. I Szt 100, Makaron z pszenicy durum 100%, op. 400 g -500 g. Kg 160, Mąka ziemniaczana, op.1000 g, gat.I Kg 20, Mąka pszenna, op.1000 g, gat.I Kg 350, Mięta ekspresowa op. 20 szt Szt 30, Miód pszczeli naturalny, gat.I Kg 20, Krem czekoladowo - orzechowy, op. 630g, typu nutella Szt 40, Oregano, op. 10 g Szt 50, Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia butelka. 1 litr Litr 230, Papryka słodka w proszku op. 10g - 20 g Szt 60, Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, butelka szklana, 500 ml Szt. 10, Paluszki słone, op. 150g Szt 80, Pieprz prawdziwy mielony, op. 10-20 g Szt 60, Płatki czekoladowe lub cynamonowe op. 500 g typu nesquick Szt 150, Pieprz ziołowy op. 10 -20 g. Szt 20, Proszek do pieczenia op. 30 g Szt 30, Płatki owsiane błyskawiczne, op. 500g Szt 35, Płatki ryżowe op. 500 g Szt 40, Ptasie mleczko typu wedel op. 420g Szt 500, Przyprawa warzywna do potraw bez sztucznych dodatków, bez wzmacniaczy smaku, barwników, typu podravka-natur opak. 150g Szt 50, Rodzynki op. 200 g Szt 50, Ryż biały długoziarnisty I klasa Kg 90, Sok owocowy 100%, bez konserwantów, bez barwników, bez cukru, op. 0,2 l Szt 1200, Sok owocowy 100%, bez konserwantów, bez barwników, bez cukru, op. 1 l Szt 500, Przecier pomidorowy 500g , pomidory 99.5%, bez konserwantów, typu pudliszki Szt 100, Sos do spaghetti z minimalną zawartością pomidorów 22%, typu łowicz słoik, op. 350g Szt 200, Sól kamienna op. 1000g Kg 110, Szczaw konserwowy, op. słoik 350g, gat I Szt 120, Suszone morele, gat.I Kg 10, Syrop owocowy, zawartość ekstraktu nie mniej niż 62%, bez konserwantów, butelka szklana 420 ml. Szt 60, Tymianek op. 10 g -15 g Szt 50, Wafel oblewany czekoladą typu prince-polo, 36 g Szt 800,, Woda niegazowana but. plastikowe, 1,5 litra Szt 300, Zacierki op. 250g Szt 120, Ziele angielskie op. 10 g -15 g Szt 60, Zioła prowansalskie op. 10-15 g. Szt 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja ściółkowe L, świeże, klasa A, gat. I szt 5500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Woda.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda źródlana, niegazowana, butle o pojemności ok. 19 litrów hermetyczne zamykana szt. 120.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 41.11.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Wykonanie instalacji fotowoltaicznej na dachu budynku użytkowego przy ul. Szwoleżerów 5 w Warszawie w formule "zaprojektuj i wybuduj"
- Remont lokalu mieszkalnego (pustostanu) nr 481 w budynku przy ul. Blacharskiej 1 w Warszawie w branży budowlanej, sanitarnej i elektrycznej.
- Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym w zakresie sortowania, przyjmowania, przemieszczania i doręczania przesyłek pocztowych, paczek oraz ich ewentualnych zwrotów
- Modernizacja systemów energetycznych - montaż systemu zarządzania budynkami (BMS) w budynkach Szpitala Grochowskiego im. dr med. Rafała Masztaka Sp. o.o. w formule "Zaprojektuj i Wybuduj"
- "Interwencyjne zbieranie, transport i utylizacja odpadów przez Wykonawcę z terenu pasa drogowego dr. woj. administrowanych przez MZDW w Warszawie z podziałem na 27 części" - nr postępowania 071/25
- Remont chodnika w ul. Robinii na odcinku od zjazdu do posesji nr 32 do ul. Michałowicza.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWY MLEKA I PRODUKTÓW MLECZNYCH
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części na potrzeby Zakładu Aktywności Zawodowej w Świerzawie (produkty ogólnospożywcze, mrożonki owocowe i warzywne, produkty mleczarskie)
- DOSTAWY PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH SUCHYCH ORAZ KONSERW
- Dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych
- "DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH DO STOŁÓWKI W DOBRZENIU WIELKIM PRZEZ OKRES 12 MIESIĘCY"
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na bieżące potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.