eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KamińskPrzedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego świeżych warzyw i owoców z odmian późnych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-10-11

Kamińsk: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego świeżych warzyw i owoców z odmian późnych.
Numer ogłoszenia: 394268 - 2012; data zamieszczenia: 11.10.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Więziennictwo.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego świeżych warzyw i owoców z odmian późnych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres poszczególnych części zamówienia oraz wymagania Zamawiającego odnośnie przedmiotu zamówienia: CZĘŚĆ I 1) Cebula biała w ilości 18 000 kg; 2) Burak ćwikłowy w ilości 16 000 kg; 3) Marchew bez naci w ilości 17 000 kg; 4) Kapusta biała w ilości 12 000 kg; 5) Seler korzeń bez naci w ilości 5 500 kg; 6) Pietruszka korzeń bez naci w ilości 5 000 kg; 7) Por w ilości 5 500 kg; CZĘŚĆ II 1)Kapusta kiszona w ilości 11 000 kg; 2)Ogórek kwaszony w ilości 11 000 kg; CZĘŚĆ III Jabłka tegoroczne z odmian półsłodkich w ilości 25 000 kg; CZĘŚĆ IV Ziemniaki jadalne z odmian późnych w ilości 150 000 kg. 2.Opis przedmiotu zamówienia z podziałem na części. 2.1. Część I CEBULA BIAŁA - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd: czysta, zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, dojrzała, z szyjką zaschniętą, okryta co najmniej dwiema warstwami suchej łuski, w tym jednej nie popękanej; 2) kształt : kulisty lub lekko spłaszczony; 3) barwa : łuski suchej - jasnożółta do jasnobrązowej. 4) barwa: łuski mięsistej - kremowa lub kremowo zielonkawa; 5) korzenie : całkowicie zaschnięte; 6) powinna być zachowana jednolitość odmiany, średnica nie mniej niż 4 cm. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. BURAKI ĆWIKŁOWE - muszą być dostarczone w stanie świeżym, z odmian późnych pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone i zebrane w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd korzeni: czyste, bez uszkodzeń, kształt kulisty lub lekko spłaszczony charakterystyczny dla danej odmiany; 2) zabarwienie przekroju : ciemnoczerwone; 3) średnica korzeni od 6 cm. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. MARCHEW - bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) korzenie marchwi muszą być : zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, bez bocznych rozgałęzień lub rozwidleń; 2) barwa korzeni marchwi musi być : jednolita, typowa dla odmiany; 3) kształt marchwi musi być: o kształcie stożkowym, gładkim o świeżym wyglądzie. 4) nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany; 5) średnica mierzona w najszerszym przekroju od 4 cm.; 6) nie dopuszcza się korzeni o żółtym zabarwieniu; 7) marchew musi być wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. KAPUSTA BIAŁA - musi być dostarczona w stanie świeżym z odmian późnych - pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe: 1) wygląd główek: całe, świeże, czyste, zdrowe, jędrne, z liśćmi przyciętymi, prawidłowo wykształcone, okrągłe i ścisłe, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi liśćmi; 2) jednolitość: jednolite odmianowo, zbliżone pod względem wielkości i średnicy, średnica nie mniejsza niż 20 cm . Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. SELER - bez naci, musi być dostarczony w stanie świeżym, z odmian późnych - pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd korzeni: całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, z krótko przyciętymi korzeniami bocznymi, o miąższu białym lub kremowo - białym bez pustych komór wewnętrznych, 2) średnica korzeni od 10 cm, Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. PIETRUSZKA - bez naci, musi być dostarczona w stanie świeżym, z odmian późnych - pochodzących z odpowiednich gleb, nie przenawożona i zebrana w odpowiednim terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd korzeni : całe, czyste, zdrowe, kształtne, niezwiędnięte, nie sparciałe, bez rozgałęzień i narośli; 2) zabarwienie charakterystyczne dla danej odmiany; 3) średnica korzeni w najszerszym miejscu od 3 cm. 4) do spożycia oraz przechowywania zimowego. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. POR - musi być dostarczony w stanie świeżym z odmian późnych - pochodzący z odpowiednich gleb, nie przenawożony i zebrany we właściwym terminie agrotechnicznym. Wymagania jakościowe : 1) wygląd: cały, świeży, czysty, zdrowy, jędrny, z liśćmi przyciętymi do długości nie przekraczającej 2 długości części wybielonej (cebuli rzekomej), prawidłowo wykształcony, prosty i ścisły, o świeżym wyglądzie z usuniętymi zwiędniętymi lub uschniętymi liśćmi; 2) jednolity odmianowo, zbliżony pod względem wielkości i średnicy, średnica części wybielonej nie mniejsza niż 2 cm. Przeznaczenie: do spożycia w stanie świeżym oraz przechowywania zimowego. 2.2. Część II KAPUSTA KISZONA - musi być zebrana we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodząca z odpowiednich gleb, nie przenawożona. Wymagania jakościowe: 1) barwa kapusty kiszonej musi być: biała do kremowej - jednolita, nie dopuszcza się kapusty o żółtym zabarwieniu; 2) nie może zawierać domieszek innych odmian; 3) kształt zewnętrzny na przekroju - skrawki nitkowate, podłużne; 4) konsystencja , wrażenie w dotyku - skrawki muszą być jędrne i chrupkie; 5) smak - kwaskowy, charakterystyczny dla kapusty kiszonej. Opakowanie i oznakowanie: kapusta kiszona powinna być pakowana w pojemniki ( beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze (sucha masa - bez jej zalewy) od 80 kg do 100 kg netto, które będą zwracane po ich opróżnieniu. OGÓRKI KWASZONE - muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odpowiednich gleb, nie przenawożone. Wymagania jakościowe: 1) wygląd: całe, pełne w środku: jednolite odmianowo; 2) zbliżone pod względem wielkości i średnicy. Opakowanie i oznakowanie: ogórki kwaszone powinny być pakowane w pojemniki (beczki plastikowe) posiadające atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością o wadze masy netto od 100 kg do 120 kg, które będą zwracane po ich opróżnieniu. 2.3. Część III JABŁKA z odmian półsłodkich- muszą być zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, pochodzące z odmian późnych. Wymagania jakościowe : 1) dostarczone w stanie świeżym, z odmian odpowiednich do pory roku; 2) odmiany jabłek półsłodkich, 3) owoce: zdrowe, całe, czyste, jędrne, nie popękane, dojrzałe, nie przemarznięte; 4) barwa jednolita, typowa dla odmiany; 5) kształt owocu: kształtne, niezwiędnięte o gładkim i świeżym wyglądzie; 6) dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu, nie może zawierać domieszek innych odmian - musi być zachowana jednolitość odmiany średnica mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym od 6 cm, waga 1 sztuki od 100 g do 150 g ; 7) smak i zapach charakterystyczny dla w/w owoców, bez posmaków i zapachów obcych; 8) owoce wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego; 2.4. Część IV ZIEMNIAKI JADALNE PÓŹNE - muszą być dostarczone w stanie świeżym, powinny pochodzić z odpowiednich gleb lżejszych, racjonalnie nawożonych mineralnie (nieprzenawożone azotem), zebrane we właściwym terminie agrotechnicznym, przechowywane w temperaturze i wilgotności powietrza zalecanej dla danego gatunku. Wymagania jakościowe : 1) wygląd bulwy ziemniaka: okrągło - owalny, kształtny (regularny charakterystyczny dla danej odmiany), skórka mocna i gładka, czysta bez uszkodzeń mechanicznych, muszą być dojrzałe, zdrowe, suche, nie zazielenione; 2) zabarwienie przekroju: miąższ kremowy o małej zdolności do ciemnienia bulw surowych a tym samym po dokonaniu obróbki termicznej; 3) musi być zachowana jednolitość odmiany tj: tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości; 4) wymagana średnica: poprzeczna min. 5,0 cm i podłużna min. 7,5 cm . 3. Inne wymagania odnośnie zamawianego powyżej asortymentu. 1) Przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych, zapach charakterystyczny dla w/w artykułów; 2) Dostawa partii przedmiotu zamówienia - kształtem i wielkością jednolite pod względem gramatury, musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, w ramach jednej dostawy. 3) Jednostkowe opakowanie i oznakowanie dostawy: opakowania - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH na możliwość kontaktu z żywnością, warzywa powinny zostać dostarczone w jednorazowych bezzwrotnych workach (ażurowych) o wadze 25 kg lub 30 kg netto bezzwrotne, bądź pojemnikach (skrzynki drewniane lub plastikowe oraz beczki plastikowe), które będą zwracane po ich opróżnieniu. oznakowanie - powinno zawierać: nazwę producenta lub dostawcy - adres, nazwę artykułu spożywczego, a etykieta powinna uwzględniać, wagę danego produktu, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień); 4) Minimalny termin przydatności do spożycia: od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 3 miesiące (licząc termin od dnia dostawy)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.00 - Warzywa korzeniowe i bulwiaste 03.22.14.00 - Warzywa kapustne 03.22.23.21 - Jabłka 03.21.21.00 - Ziemniaki 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 7.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca wykaże się spełnieniem tego warunku składając oświadczenie - Załącznik nr 2 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Poprawnie wypełniony Formularz ofert cenowej stanowiący Załącznik nr 1 do SIWZ. 2. Pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kamińsku ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk 11 - 220 Górowo Iławeckie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.10.2012 godzina 10:30, miejsce: Zakład Karny w Kamińsku ul. XXX - lecia PRL 1, Kamińsk 11 - 220 Górowo Iławeckie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.