eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krosno OdrzańskieSukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Szczawnie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-12-05

Krosno Odrzańskie: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Szczawnie.
Numer ogłoszenia: 412080 - 2011; data zamieszczenia: 05.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Szczawno, ul. Parkowa 2, 66-600 Krosno Odrzańskie, woj. lubuskie, tel. 0509 413169.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip-dpsszczawno.alte.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Szczawnie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych: Pakiet I - mięso, produkty mięsne, wędliny i drób - CPV 151 10000-2, 151 00000-9, 151 31130-5, 151 12000-6; Pakiet II - pieczywo - CPV 158 11000-6; Pakiet III - produkty mleczarskie - CPV 155 00000-3; Pakiet IV - jaja - CPV 031 42500-3; Pakiet V - ryby przetworzone i konserwowe - CPV 152 00000-0; Pakiet VI - warzywa, owoce i ziemniaki - CPV 03221000-6, 032 22321-9, 032 12100-1; Pakiet VII - makaron, cukier biały, mąka oraz różne produkty spożywcze - CPV 158 51100-9, 158 31200-4, 156 12100-2, 15800000-6. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentacji dołączonej do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (załącznik nr 2 w pakietach: nr I, nr II, nr III, nr IV, nr V, nr VI, nr VII)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-2, 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5, 15.11.20.00-6, 15.81.10.00-6, 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.20.00.00-0, 03.22.10.00-6, 03.22.23.21-9, 03.21.21.00-1, 15.85.11.00-9, 15.83.12.00-4, 15.61.21.00-2, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wymagane oświadczenie.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wymagane oświadczenie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wymagane oświadczenie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wymagane oświadczenie.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wymagane oświadczenie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    Wymagane oświadczenie.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip-dpsszczawno.alte.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Szczawnie ul. Parkowa 2 66-600 Krosno Odrzańskie Sekretariat - pokój 330..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Szczawnie ul. Parkowa 2 66-600 Krosno Odrzańskie Sekretariat - pokój 330..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet I - mięso, produkty mięsne, wędliny i drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Boczek parzony-kg-140; 2. Łopatka b/k-kg-200; 3. Karkówka z/k-kg-350; 4. Kości wieprzowe-kg-1600; 5. Serdelki wieprzowe-kg-600; 6. Kiełbasa zwyczajna-kg-770; 7. Mortadela-kg-400; 8. Mielone z łopatki-kg-330; 9. Kaszanka-kg-320; 10. Salceson włoski-kg-230; 11. Żeberka-kg-180; 12. Wątroba wieprzowa-kg-100; 13. Nogi wieprzowe-kg-120; 14. Golonki wieprzowe-kg-120; 15. Baleron wędzony wiejski-kg-20; 16. Blok turystyczny-kg-430; 17. Metka wędzona-kg-160; 18. Kiełbasa żywiecka-kg-20; 19. Szynka drobiowa-kg-120; 20. Pasztet wiejski-kg-180; 21. Schab z kością-kg-150; 22. Kiełbasa biała surowa-kg-30; 23. Ogonówka wędzona-kg-20; 24. Wątrobianka wędzona-kg-330; 25. Smalec w osłonce-kg-160; 26. Szynka myszka-kg-20; 27. Kiełbasa belwederska-kg-50; 28. Boczek prasowany-kg-140; 29. Pasztet śniadaniowy-kg-180; 30. Kiełbasa kanapkowa-kg-290; 31. Kiełbasa podwawelska-kg-200; 32. Biodrówka-kg-190; 33. Wątroba z indyka-kg-60; 34. Mielonka-kg -120; 35. Kurczak świeży-kg-710;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet II - pieczywo - CPV 158 11000-6;.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb baltonowski krojony 600g/szt-szt-16 000; 2. Chleb razowy krojony 600g/szt -szt-1 830; 3. Bułka tarta kg-170; 4. Drożdżówka mała 100g/szt-szt-1200; 5. Bułka wyborowa 50g/szt-szt-300;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet III - produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko w proszku granulowane 0,25 kg/szt, odtłuszczone, zawartość białka min. 36%-kg-970; 2. Ser seropodobny żółty-kg- 300; 3. Margaryna do pieczenia 0,25 kg/szt -Dobra gospodyni-kg-990; 4. Margaryna do pieczenia 1 kg/szt - Dobra Gospodyni-kg-270; 5. Ser topiony-kg-450; 6. Śmietana 12%-l-1420; 7. Drożdże-kg-9; 8. Twaróg chudy-kg-890; 9. Jogurt 125g/szt. -szt-1200..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet IV - jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świeże jajka pow. 60 g/szt-szt-22 000..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet V - ryby przetworzone i konserwowe - CPV 152 00000-0;.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ryba mrożona (kostka mintaj)-kg-380; 2. Ryba wędzona (makrela)-kg-180; 3. Śledź (matias)-kg-160; 4. Konserwa rybna 330 g/szt-kg-330; 5. Sałatka z makreli z warzywami (330g)-kg-160;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet VI - warzywa, owoce i ziemniaki - CPV 03221000-6, 032 22321-9, 032 12100-1;.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Buraki czerwone, odmiana jadalna, minimalna średnica korzenia- 6cm-kg-1100; 2. Marchew jadalna- średnica korzenia w najszerszym przekroju od 2,5 do 6 cm- kg-2000; 3. Cebula do spożycia, odmiana jadalna, średnica nie mniejsza niż 4 cm-kg-580; 4. Seler korzeniowy, odmiana jadalna, średnica od 7÷13 cm-kg-430; 5. Por-kg-220; 6. Kapusta biała-kg-1000; 7. Pietruszka korzeniowa, odmiana jadalna, średnica 2,5÷6cm-kg-430; 8. Pomidory , odmiana jadalna-kg-500; 9. Ogórki-kg-360; 10. Kapusta kiszona-kg-240; 11. Ogórek kiszony-kg-340; 12. Kapusta pekińska-kg-70; 13. Nektarynki -kg-60; 14. Pieczarki -kg-150; 15. Natka pietruszki -pęczek-100; 16. Rzodkiewka -pęczek-50; 17. Sałata -szt-200; 18. Szczypior -pęczek-100; 19. Koper -pęczek-200; 20. Jabłka-kg-200; 21. Banan -kg-300 22. Ziemniaki jadalne późne, workowane, średnica kłębów w cm - poprzeczna 4, podłużna 4,5. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg-kg-14600..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet VII - makaron, cukier biały, mąka oraz różne produkty spożywcze - CPV 158 51100-9, 158 31200-4, 156 12100-2, 15800000-6..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Herbata granulowana op. 80 g-kg-73; 2. Olej roślinny-1-400; 3. Kasza jęczmienna -kg-250; 4. Kasza manna-kg-100; 5. Płatki owsiane-kg-110; 6. Ryż-kg-410; 7. Koncentrat pomidorowy 30% max. op. 3kg-kg-160; 8. Dżem (marmolada) max op. 10 kg-kg-460; 9. Budyń 100g/szt -szt-100; 10. Kisiel 100g/szt -szt-1800; 11. Musztarda max op. 10 kg -kg-150; 12. Ketchup max op. 10 kg -kg-80; 13. Mąka ziemniaczana -kg-50; 14. Przyprawa magii -1-60; 15. Przyprawa Degusta max op. 1 kg -kg-93; 16. Sól -kg-400; 17. Pieprz prawdziwy max op. 1 kg -kg-10; 18. Pieprz ziołowy max op. 1 kg -kg-1; 19. Papryka słodka max op. 1 kg -kg-5; 20. Majeranek max op. 1 kg -kg-6; 21. Liść laurowy max op. 1 kg -kg-1; 22. Ziele angielskie max op. 1 kg -kg-1; 23. Kakao ciemne max op. 1 kg -kg-20; 24. Kawa zbożowa max op. 1kg -kg-170; 25. Zupa barszcz biały -kg-26; 26. Zupa żurek -kg-24; 27. Fasola sucha -kg-120; 28. Groch łuskany -kg-80; 29. Majonez max op. 3 kg -kg-200; 30. Aromaty 10 ml/szt -szt-80; 31. Cynamon -kg-2; 32. Szczaw konserwowy -kg-60; 33. Papryka konserwowa 540g/szt -kg-90; 34. Groszek konserwowy 260g/szt -kg-160; 35. Cukier waniliowy 30g/szt -szt-1000; 36. Zupa ogonowa -kg-30; 37. Fasola konserwowa 260g/szt -kg-200; 38. Zupa grzybowa -kg-25; 39. Kasza gryczana -kg-140; 40. Czosnek granulowany -kg-12; 41. Kukurydza konserwowa (op.250g/szt) -kg-80; 42. Ocet - l-65; 43. Soda (op. 50g) -szt-120; 44. Żelatyna (op. 50g) -szt-120; 45. Kompot wiśniowy 0,9l -szt-67; 46. Miód 0,9kg -szt-50; 47. Proszek do pieczenia -szt-200; 48. Chrzan 0,9 kg -szt-12; 49. Ćwikła z chrzanem 0,9 kg -szt-24; 50. Makaron -kg-640; 51. Cukier paczkowany kryształ opakowanie 1 kg -kg-1 800; 52. Mąka Premium typ 450 opak. 1 kg -kg-1150; 53. Mąka Premium tortowa opak. 1 kg -kg-400;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.83.12.00-4, 15.61.21.00-2, 15.00.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.