Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2009-12-01
Gdynia: wy³onienie Wykonawcy w zakresie dostawy produktów mleczarskich i jaj dla AMW na rok 2010
Numer og³oszenia: 413316 - 2009; data zamieszczenia: 01.12.2009
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte , ul. ¦midowicza 69, 81-103 Gdynia, woj. pomorskie, tel. (058) 6262537, faks 058 6262963.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.amw.gdynia.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: wy³onienie Wykonawcy w zakresie dostawy produktów mleczarskich i jaj dla AMW na rok 2010.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: CZÊ¦Æ I: Produkty mleczarskie CZÊ¦Æ II: jaja.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 03.14.25.00 - Jaja .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 02.01.2010.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1.1.posiadaja uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 1.2.posiadaja niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3.znajduje siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 1.4.nie podlega wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ustawy PZP). 2.Wykonawca musi zaoferowaæ przedmiot zamówienia zgodny z wymogami zamawiaj±cego, okre¶lonymi w SIWZ oraz zapewniæ realizacjê zamówienia we wskazanym w punkcie VIII SIWZ terminie. 3.Przedmiot zamówienia winien byæ wytwarzany zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami, a w szczególno¶ci z: -Ustaw± z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, -Rozporz±dzeniem (WE) nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 pa¼dziernika 2004r., w sprawie materia³ów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z ¿ywno¶ci± oraz uchylaj±ce Dyrektywy 80-590-EWG i 89-109-EWG, -Rozporz±dzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania ¶rodków spo¿ywczych (Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966) -Ustaw± z dnia 21 grudnia 2000r o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno - spo¿ywczych. (tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.) -Ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. (Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy. 4.Wykonawca stosuje i posiada wdro¿ony system HACCP; 5.Wykonawca potwierdzi, ¿e podjêta przez niego dzia³alno¶æ gospodarcza w zakresie produkcji, sk³adowania, konfekcjonowania i obrotu artyku³ami rolno-spo¿ywczymi zg³oszona zosta³a w³a¶ciwemu ze wzglêdu na miejsce zamieszkania lub siedzibê Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi Jako¶ci Handlowej Artyku³ów Rolno-Spo¿ywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych; Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.), o¶wiadczenie, ¿e towar bêd±cy przedmiotem zamówienia spe³nia wymagania obowi±zuj±cych przepisów prawa, a w szczególno¶ci: -Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, -Rozporz±dzenia (WE) nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 pa¼dziernika 2004r., w sprawie materia³ów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z ¿ywno¶ci± oraz uchylaj±ce Dyrektywy 80-590-EWG i 89-109-EWG, -Rozporz±dzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania ¶rodków spo¿ywczych (Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966) -Ustawy z dnia 21 grudnia 2000r o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno - spo¿ywczych. (tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.) -Ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. (Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; 6.Przedmiot zamówienia dostarczany bêdzie ¶rodkiem transportu spe³niaj±cym wymaganiawymagania okre¶lone w: -rozdziale IV za³±cznika nr II Rozporz±dzenia (WE) nr 852-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny ¶rodków spo¿ywczych, -w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. (t. j. Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225 z pó¼n. zm.), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; -Ustaw± z dnia 21 grudnia 2000r o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno - spo¿ywczych. (tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.). 7.Wykonawca musi przedstawiæ cenê oferty w oparciu o za³±cznik nr 3 do SIWZ odpowiednio dla ca³o¶ci przedmiotu zamówienia, przy uwzglêdnieniu wymagañ i zapisów niniejszej SIWZ i do¶wiadczenia zawodowego Wykonawcy. 8.Wykonawca powinien podpisaæ oraz wype³niæ formularz oferty wraz z za³±cznikami (za³±cznik nr 3) lub z³o¿yæ ofertê odpowiadaj±c± ich tre¶ci, stanowi±ce integraln± czê¶æ SIWZ. Ocena spe³nienia powy¿szych warunków bêdzie dokonywana metod± 0-1, tj. spe³nia lub nie spe³nia, w oparciu o dokumenty, o¶wiadczenia i inne materia³y do³±czone do oferty.
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1)aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert (wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert); 2)o¶wiadczenia, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne (za³±cznik nr 6); 3)o¶wiadczenia z art. 22 ustawy Pzp (za³±cznik nr 1); 4) wype³niony formularz ofertowy wraz z tabelami (za³±cznik nr 3); 5) o¶wiadczenie dot. przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 7); 6) dokument, w postaci kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em, potwierdzaj±cy, ¿e podjêta przez Wykonawcê dzia³alno¶æ gospodarcza w zakresie produkcji, sk³adowania, konfekcjonowania i obrotu artyku³ami rolno-spo¿ywczymi zg³oszona zosta³a w³a¶ciwemu ze wzglêdu na miejsce zamieszkania lub siedzibê Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi Jako¶ci Handlowej Artyku³ów Rolno-Spo¿ywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych; Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.) 7)Je¿eli oferta i za³±czniki zostan± podpisane przez upowa¿nionego przedstawiciela wykonawcy, nale¿y do³±czyæ w³a¶ciwe umocowanie prawne. 8) W przypadku Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania za granic±, w miejsce dokumentów, o których mowa w pkt X SIWZ (za³±cznik nr 2) zobowi±zany jest przed³o¿yæ dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci. 9) Je¿eli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê powy¿szych dokumentów, Wykonawca mo¿e je zast±piæ stosownym dokumentem, zawieraj±cym o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym, albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania. 10)o¶wiadczenie HACCP (za³±cznik nr 8).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.amw.gdynia.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: w siedzibie zamawiaj±cego bud. nr 10, pok. nr 121 w godz. od 11:00 do 13:00.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 09.12.2009 godzina 09:00, miejsce: w siedzibie zamawiaj±cego bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna czynna w godz.: 7.45- 10.00 i od 13.00 - 15.15 codziennie z wyj±tkiem sobót, niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Produkty mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Produkty mleczarskie.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 02.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Jaja.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Jaja.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 02.01.2010.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z GDYNI
- "Rozbiórka wie¿y widokowo-obserwacyjnej zlokalizowanej na Promenadzie Nadmorskiej w Ustce"
- Dostawa narzêdzi warsztatowych, elektronarzêdzi, wieloostrzowych narzêdzi skrawaj±cych o ruchu obrotowym, do magazynu S³u¿by Techniczno- Okrêtowej KPW Gdynia z podzia³em na czê¶ci
- Dostawa butelek filtruj±cych
- Zakup gad¿etów promocyjnych na Krajow± Konferencjê Elektroniki
- ¦wiadczenie us³ug pielêgnacyjnych obejmuj±cych przycinkê i nasadzenia drzew, ciêcia formuj±ce krzewów i ¿ywop³otów oraz koszenie terenów zielonych na terenach administrowanych przez ZBiLK w Gdyni.
- Zapewnienie kompleksowego wsparcia eksperckiego w zakresie optymalizacji procesów HR w Szpitale Pomorskie Sp. z o.o., które obejmuje przygotowanie, opracowanie i wdro¿enie nowoczesnych rozwi±zañ...
wiêcej: przetargi w Gdyni »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa nabia³u
- Sukcesywna Dostawa ¯ywno¶ci 2025
- Dostawa produktów spo¿ywczych
- Sukcesywna Dostawa ¯ywno¶ci
- Sukcesywne dostawy nabia³u oraz jaj kurzych na potrzeby Zak³adu Karnego w Barczewie
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych dla Zespo³u Szkó³ Samorz±dowych w Zagórniku
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.