Ogłoszenie z dnia 2011-12-07
Łęczna: DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Numer ogłoszenia: 414416 - 2011; data zamieszczenia: 07.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 2 w Łęcznej z Klasami Integracyjnymi i Oddziałami Sportowymi , ul. Jaśminowa 6, 21-010 Łęczna, woj. lubelskie, tel. 0-81 4627003, faks 0-81 4628415.
- Adres strony internetowej zamawiającego: zs2-leczna.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej, w tym: artykuły ogólnospożywcze, mleko i przetwory mleczne, mięso i produkty mięsne, pieczywo, produkty owocowo-warzywne, mrożonki, ryby...
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.10.00.00-9, 03.22.00.00-9, 15.33.11.70-9, 15.50.00.00-3, 03.31.10.00-2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.Spełniają warunki określone przepisami art. 22 ust1.tj. spełniają warunki, dotyczące: a)Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. b)Posiadania wiedzy i doświadczenia. c)Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. d)Sytuacji ekonomicznej i finansowej 2.Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 P.z.p. 3.Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają Lidera do reprezentowania w postępowaniu, załączając do oferty stosowne pełnomocnictwo. 4.Oświadczenia i dokumenty będą oceniane pod względem formalno-prawnym, pod względem ich aktualności i treści, a także czy informacje w nich zawarte potwierdzają spełnienie wymagań Zamawiającego. Sposób dokonywania oceny spełnienia warunków wymaganych od wykonawców będzie oparty na zasadzie: spełnia/nie spełnia. 5.Wykonawcy, którzy nie wykażą spełnienia warunków udziału w postępowaniu podlegać będą wykluczeniu z udziału w postępowaniu. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 6.W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki o których mowa w pkt.2, niniejszego rozdziału musi spełniać każdy z wykonawców. Warunki o których mowa w pkt.1 niniejszego rozdziału wykonawcy mogą spełniać łącznie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- koncesję, zezwolenie lub licencję
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
- zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs2-leczna.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół nr 2 z Klasami Integracyjnymi i Oddziałami Sportowymi w Łęcznej ul. Jaśminowa 6, 21-010 Łęczna..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.12.2011 godzina 11:00, miejsce: sekretariat Zespołu Szkół nr 2 z Klasami Integracyjnymi i Oddziałami Sportowymi w Łęcznej ul. Jaśminowa 6, 21-010 Łęczna..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PRODUKTY OGÓLNOSPOŻYWCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały, sypki, op. Papierowe 1 kg gat. I Mąka pszenna, op. Papierowe 1 kg gat. I Mąka ziemniaczana op. Papierowe 1 kg gat. I Kasza jęczmienna op. min 400 g. gat. I Kasza jęczmienna saszetka 100 g. gat. I Kasza gryczana saszetka 100g gat. I Ryż biały op. Papierowe 1 kg gat. I Ryż biały saszetka 100g. gat. I Makaron (kolanka, świderki, nitki, rurki , łazanka, spaghetti) op. Min. O,5 kg gat. I Skład: 100% mąka z pszenicy durum Sól jodowana op. Foliowe 1 kg gat. I Barszcz biały w postaci proszku bez konserwantów, op. min 1 kg gat. I Barszcz czerwony w postaci proszku bez konserwantów, op. Min. 1 kg gat. I Fasola sucha op. Foliowe min. 500g gat. I Groch łuskany op. Foliowe min 500g gat. I Pieczarki gat. I Kukurydza konserwowa op. Puszka min. 340/285g gat. I Ogórki konserwowe, op. Słoik min.0,9 l gat. I Koncentrat pomidorowy 30% op. Słoik/puszka min 800 g. gat. I Chrzan tarty op. Słoik min. 600 g. gat. I Seler cięty sałatkowy op. Słoik min. 1700ml. Gat. I Szczaw konserwowy op. Słoik min.330 g. gat. I Dżemy niskosłodzone op. Słoik/wiaderko plastikowe min 900g smaki: wiśnia czarna porzeczka, brzoskwinia gat. I Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia op. Min.5l Butelka plastikowa gat. I Jabłka prażone op. Min 900g słoik / wiaderko plastikowe gat. I Cukier puder, op. Min. 400g. gat. I Galaretka owocowa, bez sztucznych barwników, różne smaki, op. Papierowe, min 75 g Pierz czarny mielony, op. Papierowe, 20g. gat. I Pieprz ziołowy, op. Papierowe 20g. gat. I Majeranek otarty, op. Papierowe 14g. gat. I Liść laurowy, op. 6g. gat. I Sosy sałatkowe różne smaki w postaci proszku op. Min.600g. gat. I Soda oczyszczana op. Papierowe min 100g. gat. I Cukier wanilinowy, op. Papierowe min. 30g. gat. I Ziele angielskie op. Papierowe 15g.gat. I Przyprawa do potraw w postaci proszku, op. Min. 250g gat. I Skład: marchew suszona 5%,pietruszka suszona 3%,seler suszony 2,2 %, tłuszcz roślinny, por suszony 0,6% suszona natka pietruszki..., bez konserwantów i sztucznych barwników. Przyprawa do kurczaka w postaci proszku op. Min 250g. gat. I Skład: papryka 18,9%, cebula suszona 6 %, czosnek 5,4 %, mąka pszenna, majeranek, pieprz, seler suszony, kolendra, tymianek, kurkuma, natka pietruszki, liść laurowy, imbir ....., bez konserwantów i sztucznych barwników. Przyprawa do mięs w postaci proszku op. Min. 250g. gat. I Skład: papryka,8% mąka pszenna, cebula suszona 3 %, aromaty, tłuszcz roślinny, czosnek 1,4%, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz,oregano,tymianek,gałka muszkatołowa, majeranek ...., bez konserwantów i sztucznych barwników. Przyprawa do bigosu w postaci proszku op. Min. 20g. gat. I bez konserwantów i sztucznych barwników. Przyprawa do dań chińskich w postaci proszku op. Min. 700g.gat. I Przyprawa do gulaszu w postaci proszku op. Min. 1kg gat. I Skład: papryka mielona, maltodekstryna, sól, tłuszcz roślinny, cebula suszona, 8,5 %, pomidory suszone mielone 4,6 %, cukier, aromaty, sos sojowy suszony, czosnek, kminek, majeranek, liść laurowy... bez konserwantów i sztucznych barwników. Przyprawa w do zup w płynie op. Min 1 litr .Skład: woda, sól, ekstrakty drożdżowe(w tym jęczmień),cukier, aromaty, tłuszcz kurzy(5%), skrobia modyfikowana, regulator kwasowości, kwas cytrynowy. Rosół drobiowy w postaci proszku op. Min. 500g. gat. I Majonez op. Słoik/wiaderko plastikowe min. 700g. gat. I Kwasek cytrynowy, op. Papierowe min. 20g. gat. I Przyprawa do ryb w postaci proszku op. Min.600 g. gat. I Przyprawa do flaków w postaci proszku, op. Papierowe min 20g. Ocet 10 % op. Butelka min 0,5 l gat. I Jaja Sosy w postaci proszku (bolognese, myśliwski, słodkokwaśny,grzybowy,pieczeniowy,serowy,węgierski)op. Min 700g gat. I bez konserwantów i sztucznych barwników..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet rybny mrożony (miruna, błękitek, mintaj, dorsz) gat. I Paluszki rybne z fileta gat. I.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Śmietana 18% op. Min 400 ml gat. I Śmietana 22 % op. Min 1l gat. I Śmietana 22 % do ubijania op. Min 1 l gat. I Śmietana 12 % op. Min 1 l Twaróg półtłusty op. Min 250g gat. I Ser żółty gat. I Mleko 2%-3% op. Folia min 1 l Masło op. Min 200g gat. I.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanka kompotowa op. min 2 kg gat. I Wiśnie b/ pestki op. min 2 kg Truskawki op. Min 2 kg Mieszanka chińska op. min 2 kg gat. I Kalafior op. min 2 kg gat. I Brokuł op. Min. 2 kg gat. I Fasolka szparagowa op. Min. 2 kg gat. I Groszek zielony op. Min. 2 kg gat. I Bukiet warzyw op. Min 2 kg gat. I Zupa jarzynowa op. Min 2 kg gat. I Marchewka z groszkiem op. Min 2kg gat. I.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty owocowo - warzywne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki gat. I Marchewka gat. I Pietruszka gat. I Seler gat. I Buraki czerwone gat. I Por gat. I Kapusta biała gat. I Kapusta czerwona gat. I Kapusta pekińska gat. I Kapusta włoska gat. I Kapusta młoda gat. I Koperek gat. I Natka pietruszki gat. I Ogórki świeże gat. I Pomidory gat. I Sałata gat. I Papryka gat. I Cebula gat. I Czosnek gat. I Kalafior gat. I Brokuł gat. I Fasolka szparagowa gat. I Szczypiorek gat. I Rzodkiewka gat. I Szczaw gat. I Wiśnie gat. I Porzeczka czarna gat. I Śliwki gat. I Truskawki gat. I Jabłka.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły, krojony 600 g. Bułka tarta op. Papierowe min. 500g. Pączki 100 g.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso drobiowe gulaszowe gat. I Ćwiartka kurczaka gat. I Kurczaki gat. I Filet z kurczaka gat. I Filet z indyka gat. I Mięso drobiowe typu gyros bez przypraw gat. I Porcja rosołowa Mięso gulaszowe wieprzowe gat. I Schab b/kości gat. I Karkówka b/kości gat. I Szynka wieprzowa surowa b/kości gat. I Kości pokrzeptowe gat. I Łopatka wieprzowa b/kości gat. I Kiełbasa zwyczajna gat. I Kiełbasa typ. Parówki gat. I Boczek surowy łuskany gat. I Boczek wędzony łuskany gat. I Smalec op. Min 200 g gat. I Flaki suche podgotowane, krojone gat.I.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Warzywa kiszone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona gat. I Ogórki kiszone gat. I.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŁĘCZNEJ
więcej: przetargi w Łęcznej »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do końca roku 2025 (Przedszkole Samorządowe nr 3 w Wieliczce)
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Bursy Szkolnej nr 1 w Jeleniej Górze w 2025 r.
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Glinojecku"
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności : pieczywo, nabiał, mięso i wędliny, drób, art. spożywcze, warzywa, owoce i mrożonki na potrzeby szpitala
- Dostawa artykułów spożywczych i mięsnych dla potrzeb Zespołu Opieki Zdrowotnej Nr 2 w Rzeszowie
więcej: Warzywa, owoce i orzechy »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.