Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-12-30
Bytom: dostawy różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 424604 - 2010; data zamieszczenia: 30.12.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Bytomiu , ul. Wrocławska 4, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 3886210, faks 032 3886230.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy różnych produktów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Woda źródlana gazowana- butelka plastikowa 1,5 litra-3 000 Woda źródlana gazowana -butelka plastikowa 0,33-0,5 litra-1 000 Woda źródlana niegazowana - butelka plastikowa 1,5 litra-850 Woda źródlana niegazowana- butelka plastikowa 0,33-0,5 litra-150 Chleb pszenny 400 gram - krojony foliowany-4 500,Chleb zwykły 800 gram - krojony foliowany-53 000 Makaron świderki-2600,Makaron nitki-800,Cukier biały -7500 Barszcz biały - w proszku -100,Barszcz czerwony - w proszku-100,Czosnek suszony ( mielony )-25 Herbata expresowa-1,5 gram-20,Herbata granulowana-100,Jarzynka-450,Żelatyna spożywcza -60 Kawa zbożowa-50,Kisiel bez cukru-70,Koper suszony -25,Kwasek cytrynowy-10,Liść laurowy-5, Majeranek-7,Majonez-500,Musztarda -200,Ocet-320,Papryka mielona (słodka)-6,Papryka mielona (ostra)-5,Pietruszka suszona ( nać )-15,Pieczywo ryżowe-10,Pieprz prawdziwy mielony-25,Przyprawa do mięs-17,Przyprawa w płynie-1500,Rosół drobiowy-300,Rosół jarzynowy-350,Sól-1400,Syrop wysoko słodzony-1900,Zaprawa cytrynowa-150,Ziele angielskie-5Zupa pieczarkowa-100,Żurek-130 Ryż łuskany - długoziarnisty-2750,Mąka pszenna ( typ 500 )-2500,Kasza jęczmienna - drobna -800 Kasza jęczmienna- gruba -500Kasza manna-700,Płatki kukurydziane -100,Płatki owsiane-100 Mąka ziemniaczana -400,Bułka tarta -600,Twaróg chudy - krajanka-1850,Serek waniliowy do 150 gram-1300 Serek naturalny do 150 gram-130,Jogurt owocowy do 150 gram-1600,Jogurt naturalny do 150 gram-155 ,Śmietana 12% ( max.5 l )-430,Ser topiony 100 gram-800,Ser twardy-700,Kefir do 200 gram-650 Serek ziarnisty (wiejski) do 200 gram-850,Serek kanapkowy czysty do 150 gram-800 Mleko w proszku - granulowane odtłuszczone-1200,Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 30 % (margaryna kanapkowa)-8 000,Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 50 % (masło roślinne )-2 150,Olej roślinny-1000,Smalec wieprzowy-1150 Granulat sojowy-100,00,Kotlety sojowe(schabowe)-250,00,Krajanka sojowa-350,00,Kostka sojowa-250,00 Dżem truskawkowy-200,00,Marmolada wieloowocowa-1000,00,Dżem jednorazowy(25gram)-150,00 Brokuły mrożone-400,00,Kalafiory mrożone-450,00,Truskawki mrożone opakowanie do 10 kg-100,00 Szpinak mrożony-500,00,Kapusta kiszona-4000,00,Ogórki kiszone-4000,00,Ogórki konserwowe-700,00 Groszek konserwowy-550,00,Papryka konserwowa-300,00,Leczo pieczarkowe-600,00,Sałatka szwedzka-700,00 Pasta pomidorowa - 30 %-1000,00,Chrzan tarty-200,00,Fasolka konserwowa-700,00,Szczaw konserwowy-350,00,Ryba mrożona - filety z mintaja -zawartość glazury nie więcej niż 20%-500 Burgery rybne - mrożone -500,Makrela wędzona - II ( mała)-400,Śledzie - matjasy w wiadrach -600 Śledzie zielone - mrożone wyczyszczone bez głów-200,Paprykarz szczeciński - poniżej 350 gram-500 Szproty w pomidorach -poniżej 350 gram-500,Śledź w pomidorach -poniżej 350 gram-450 Sardynka w pomidorach -poniżej 350 gram-300,fasola biała średnia - 800,groch cały - 400 Jaja kurze - klasa M-50 000.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.98.10.00-8, 15.60.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.33.10.00-7, 15.20.00.00-0, 24.62.10.00-3, 01.11.22.00-7, 01.24.20.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 17.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 14.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie wymagane
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
metoda spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Strony ustalają, że ceny jednostkowe zawarte w umowie nie ulegną zmianie przez okres trwania umowy z zastrzeżeniem, że dopuszczalne są zmiany cen w przypadku, gdy w trakcie obowiązywania umowy ustawodawca dokona zmiany stawki podatku VAT - w zakresie uwzględniającym zmianę tej stawki. Zmiana ta nastąpi z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy
41-902 Bytom
ul. Wrocławska 4.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.01.2011 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy 41-902 Bytom ul. Wrocławska 4 SEKRETARIAT.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: woda źródlana.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda źródlana gazowana- butelka plastikowa 1,5 litra-3 000 Woda źródlana gazowana -butelka plastikowa 0,33-0,5 litra-1 000 Woda źródlana niegazowana - butelka plastikowa 1,5 litra-850 Woda źródlana niegazowana- butelka plastikowa 0,33-0,5 litra-150.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenny 400 gram - krojony foliowany-4 500 Chleb zwykły 800 gram - krojony foliowany-53 000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron świderki-2600 Makaron nitki-800.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały 7500 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Barszcz biały - w proszku -100,Barszcz czerwony - w proszku-100 Czosnek suszony ( mielony )-25,Herbata expresowa-1,5 gram-20, Herbata granulowana-100,Jarzynka-450,Żelatyna spożywcza -60 Kawa zbożowa-50,Kisiel bez cukru-70,Koper suszony -25 Kwasek cytrynowy-10,Liść laurowy-5,Majeranek-7,Majonez-500 Musztarda -200,Ocet-320,Papryka mielona (słodka)-6 Papryka mielona (ostra)-5,Pietruszka suszona ( nać )-15 Pieczywo ryżowe-10,Pieprz prawdziwy mielony-25,Przyprawa do mięs-17 Przyprawa w płynie-1500,Rosół drobiowy-300,Rosół jarzynowy-350 Sól-1400,Syrop wysoko słodzony-1900,Zaprawa cytrynowa-150 Ziele angielskie-5,Zupa pieczarkowa-100,Żurek-130.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: produkty przemiału ziarna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryż łuskany - długoziarnisty-2750,Mąka pszenna ( typ 500 )-2500 Kasza jęczmienna - drobna -800,Kasza jęczmienna- gruba -500 Kasza manna-700,Płatki kukurydziane -100,Płatki owsiane-100 Mąka ziemniaczana -400,Bułka tarta -600.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: artykuły mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Twaróg chudy - krajanka-1850,Serek waniliowy do 150 gram-1300 Serek naturalny do 150 gram-130,Jogurt owocowy do 150 gram-1600 Jogurt naturalny do 150 gram-155,Śmietana 12% ( max.5 l )-430 Ser topiony 100 gram-800,Ser twardy-700 Kefir do 200 gram-650,Serek ziarnisty (wiejski) do 200 gram-850 Serek kanapkowy czysty do 150 gram-800 Mleko w proszku - granulowane odtłuszczone-1200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: olej i tłuszcze roślinne lub zwierzęce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 30 % (margaryna kanapkowa)-8 000 Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 50 % (masło roślinne )-2 150 Olej roślinny-1000,Smalec wieprzowy-1150.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Granulat sojowy-100,00,Kotlety sojowe(schabowe)-250,00 Krajanka sojowa-350,00,Kostka sojowa-250,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem truskawkowy-200,00,Marmolada wieloowocowa-1000,00 Dżem jednorazowy(25gram)-150,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: warzywa przetworzone mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły mrożone-400,00 ,Kalafiory mrożone-450,00 Truskawki mrożone opakowanie do 10 kg-100,00,Szpinak mrożony-500,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: warzywa przetworzone kiszone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona-4000,00,Ogórki kiszone-4000,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórki konserwowe-700,00,Groszek konserwowy-550,00,Papryka konserwowa-300,00 Leczo pieczarkowe-600,00,Sałatka szwedzka-700,00,Pasta pomidorowa - 30 %-1000,00 Chrzan tarty-200,00,Fasolka konserwowa-700,00,Szczaw konserwowy-350,00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: ryby przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona - filety z mintaja -zawartość glazury nie więcej niż 20%-500 Burgery rybne - mrożone -500,Makrela wędzona - II ( mała)-400 Śledzie - matjasy w wiadrach -600 Śledzie zielone - mrożone wyczyszczone bez głów-200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: ryby przetworzone konserwy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Paprykarz szczeciński - poniżej 350 gram-500 Szproty w pomidorach -poniżej 350 gram-500 Śledź w pomidorach -poniżej 350 gram-450 Sardynka w pomidorach -poniżej 350 gram-300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: rośliny strączkowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasola biała- średnia-800,groch cały-400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.22.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: jaja kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze - klasa M-50 000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z BYTOMIA
- Usługa transportu sanitarnego dla WSS nr 4 w Bytomiu w zakresie transportu preparatów do żywienia pozajelitowego, płynów infuzyjnych oraz sprzętu medycznego
- Bieżące utrzymanie nawierzchni dróg na terenie Gminy Bytom w 2025r.
- Świadczenie usług przez specjalistów w ramach zadań wiodącego ośrodka koordynacyjno-rehabilitacyjno-opiekuńczego
- Zawarcie umowy ramowej na sukcesywne serwisowanie aparatów i sprzętu firmy "Dräger" będącego na wyposażeniu Centralnej Stacji Ratownictwa Górniczego S.A.
- "Rozbiórka budynku gospodarczego, wykonanie muru oporowego wraz z remontem istniejącej nawierzchni utwardzonej w rejonie budynku mieszkalnego przy ul. Ofiar Katynia 58 w Zabrzu" dla SRK S.A.
- Dostawa leków
więcej: przetargi w Bytomiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 18 WE WROCŁAWIU
- Dostawa mleka i przetworów mleczarskich dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej
- Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, dodatki gastronomiczne, produkty zbożowe, artykuły strączkowe, dżem i marmolada, cukier, mąka pszenna
- Artykuły spożywcze ( 1 /2025 )
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.