eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ManiowyDożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Czorsztyn

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-01-04

Maniowy: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Czorsztyn
Numer ogłoszenia: 4361 - 2011; data zamieszczenia: 04.01.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 418896 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Czorsztynie z siedzibą w Maniowach, ul. Gorczańska 3, 34-436 Maniowy, woj. małopolskie, tel. (018) 27 508 83, faks (018) 27 509 87.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Czorsztyn.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Czorsztyn z podziałem na cztery części: I. Szkoła Podstawowa w Maniowach - szacunkowo 18 ciepłych posiłków dziennie Gminne Publiczne Gimnazjum w Maniowach - szacunkowo 8 ciepłych posiłków dziennie; II. Szkoła Podstawowa w Kluszkowcach - szacunkowo 14 ciepłych posiłków dziennie III. Szkoła Podstawowa w Sromowcach Wyżnych - szacunkowo 5 ciepłych posiłków dziennie IV. Szkoła Podstawowa w Sromowcach Niżnych - szacunkowo 3 ciepłych posiłków dziennie Gminne Publiczne Gimnazjum w Sromowcach Niżnych - szacunkowo 7 kanapek lub drożdżówek dziennie. 1. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje wytwarzanie i dostarczanie: a) jednodaniowych gorących posiłków, w opakowaniach jednorazowych, gotowych do spożycia dzieciom i młodzieży uczęszczającej do Szkoły Podstawowej w Sromowcach Wyżnych, Szkoły Podstawowej w Sromowcach Niżnych, Szkoły Podstawowej w Maniowach, Gminnego Publicznego Gimnazjum w Maniowach, Szkoły Podstawowej w Kluszkowcach oraz b) kanapek i drożdżówek dla dzieci i młodzieży uczęszczających do Gminnego Publicznego Gimnazjum w Sromowcach Niżnych. 2. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 04 stycznia 2011 r. do 21 czerwca 2011 roku z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). 3. Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to 50 dzieci (liczba ta w trakcie roku 2010 może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Dzienna ilość posiłków: 7 kanapek lub drożdżówek, 43 ciepłe posiłki. Łączna szacunkowa ilość posiłków ciepłych w okresie trwania umowy to 4 558 zaś posiłków w formie kanapki i drożdżówki - 742. 4. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru zużytych naczyń i sztućców jednorazowych. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca biorący udział w niniejszym przetargu powinien zaoferować taką cenę, która będzie zawierała w sobie wszystkie nośniki kosztów ( również transportu) dla okresu wykonania zamówienia. 5. Każdy ciepły posiłek będzie składał się z jednego gorącego dania. Posiłki dostarczane będą na przemian: zupa z wkładką i drugie danie z surówką. Drugie danie mogą stanowić również - pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml i powinna zawierać wkładkę w postaci mięsa lub wędliny + 2 kromki chleba. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 450 gramów: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) 200g, mięso 100g i surówka 150g. Pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety - 200g. Zamawiający zastrzega sobie, aby nie podawano dzieciom skrzydełek drobiowych oraz aby mięso nie podawane było w dni postne. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 500 kcal. 6. Posiłek w formie kanapki i drożdżówki dostarczany będzie na przemian: 3 razy w tygodniu po 1 kanapce dziennie oraz 1 razy w tygodniu po jednej drożdżówce dziennie i 1 raz w tygodniu po jednym pączku. Wymagany skład pojedynczej kanapki: bułka sucha 100 g, masło 15g, wędlina lub ser 40 g, warzywo 2-4 g; łączna waga kanapki 160 g. Drożdżówka z nadzieniem czekoladowym 110 g, pączek z marmoladą 110 g. Wszystkie bułki i kanapki powinny być zapakowane pojedynczo w folię spożywczą. 7. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno sanitarnych. 8. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. 9. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Maniowach Jadłospis będzie układany przez wykonawcę na okres jednego tygodnia i dostarczany Dyrektorom szkół. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów szkół będą brane pod uwagę przez wykonawcę. Sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z dożywiania obciążają Dyrektorów placówek szkolnych. 10. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych szkół..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa:

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.01.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zajazd Czorsztyński Motel Restauracja Anna Dziurdzik, ul. Ks. A. Siudy 4, 34-436 Maniowy, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 31297,20 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 17525,93

  • Oferta z najniższą ceną: 17525,93 / Oferta z najwyższą ceną: 17525,93

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa:

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.01.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zajazd Czorsztyński Motel Restauracja Anna Dziurdzik, ul. Ks. A. Siudy 4, 34-436 Maniowy, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 16852,34 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 9437,04

  • Oferta z najniższą ceną: 9437,04 / Oferta z najwyższą ceną: 9437,04

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa:

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.01.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Restauracja Flisak Golec Grażyna, ul. Nadwodnia 35, 34-443 Sromowce Niżne, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7738,32 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4814,81

  • Oferta z najniższą ceną: 4814,81 / Oferta z najwyższą ceną: 4814,81

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa:

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.01.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Restauracja Flisak Golec Grażyna, ul. Nadwodnia 35, 34-443 Sromowce Niżne, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 6508,41 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4046,02

  • Oferta z najniższą ceną: 4046,02 / Oferta z najwyższą ceną: 4046,02

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.