To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-02-08
Katowice: ROPS-PSO/3321/2/11 - Świadczenie usług cateringowych na terenie województwa śląskiego, podczas form doskonalenia zawodowego organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu systemowego pod nazwą: Kształcenie i doradztwo dla kadr pomocy i integracji społecznej województwa śląskiego
Numer ogłoszenia: 44815 - 2011; data zamieszczenia: 08.02.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 9999 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego, ul Modelarska 10, 40-142 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 730 68 68, faks 32 730 68 71.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ROPS-PSO/3321/2/11 - Świadczenie usług cateringowych na terenie województwa śląskiego, podczas form doskonalenia zawodowego organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu systemowego pod nazwą: Kształcenie i doradztwo dla kadr pomocy i integracji społecznej województwa śląskiego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na terenie województwa śląskiego, podczas form doskonalenia zawodowego organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu systemowego pod nazwą: Kształcenie i doradztwo dla kadr pomocy i integracji społecznej województwa śląskiego. 2. Zakres świadczonej usługi: Przedmiotowa usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie w wyznaczonym czasie i w wyznaczonym miejscu cateringu, na który składa się gorący posiłek jednodaniowy o charakterze drugiego dania oraz przerwa kawowa. Do świadczenia usługi Wykonawca użyje środków (tj. produktów spożywczych, naczyń i sztućców oraz środka transportu) zabezpieczonych we własnym zakresie. 3. Czas realizacji: Dni powszednie (poniedziałek - sobota) w godzinach 8.30 - 15.00 w okresie obowiązywania umowy. Posiłki należy dostarczyć: a) na przerwę kawową w każdym dniu szkolenia, najpóźniej 30 minut przed rozpoczęciem zajęć, tj. ok. godziny 8.30. Składniki przerwy kawowej (tj. kawa, herbata z dodatkami, woda mineralna, przekąska) powinny być dostępne dla uczestników spotkań w czasie trwania szkolenia, tj. najpóźniej do godziny 15.00. Naczynia, opakowania, sztućce i resztki przerwy kawowej należy zabrać najpóźniej 30 minut po zakończeniu szkolenia, tj. około godziny 15.30; b) na przerwę obiadową w każdym dniu szkolenia, nie wcześniej niż na 30 minut i nie później niż na 10 minut przed wynikającą z harmonogramu przerwą. Naczynia, opakowania, sztućce i resztki posiłku należy zabrać najpóźniej 15 minut po zakończeniu przerwy obiadowej, tj. najpóźniej około godziny 13.00. 4. Określenie ilości i gramatury posiłków: a) zestawienie asortymentu dla przerwy kawowej dla 15 osób - 100 gram kawy rozpuszczalnej, - 30 saszetek herbaty czarnej po 2 gramy, - 7,5 litra wody mineralnej podanej w dzbankach szklanych, - 200 gram cukru białego, - 1 litr mleka do kawy 2 % w dwóch dzbankach szklanych, - 2 cytryny pokrojone w plastry z wykałaczkami, - przekąskę dla każdego uczestnika szkolenia według wyboru: owoc 180 g (jabłko / banan / mandarynka / brzoskwinia / gruszka) lub jogurt 180 g lub serek homogenizowany 140 g Poza asortymentem w/w Wykonawca dostarczy: - 30 sztuk kubeczków do napojów gorących, - 30 sztuk kubeczków do napojów zimnych, - 15 plastikowych talerzyków - 30 sztuk mieszadełek, - 30 sztuk serwetek, - 15 plastikowych łyżeczek w przypadku, gdy jako przekąska podawany będzie jogurt lub serek - 2 pojemniki na zużyte komponenty przerwy kawowej (np. torebki po herbacie itp.). b) Zestawienie menu w trakcie przerwy obiadowej dla jednej osoby - ziemniaki tłuczone lub kluski śląskie lub ryż z warzywami lub kasza gryczana na sypko - 200 gram; - pieczeń wieprzowa duszona 150 g + sos 20 g lub udziec z kurczaka 170 g lub gulasz wołowy w jarzynach 200 g lub kotlet devolay 100 g lub filet z dorsza smażony w panierce 170 g lub zrazy wołowe 150 g + sos 20 g lub kotlet mielony 150 g lub potrawka z kurczaka 200 g lub kotlet schabowy panierowany 100 g lub pierogi z kapustą i grzybami 200 g; - surówka z kapusty czerwonej lub buraki z jabłkami lub surówka z kapusty białej i marchwi lub mizeria ze śmietaną lub surówka z marchwi i jabłek lub warzywa gotowane lub surówka z kapusty pekińskiej z majonezem lub surówka z kapusty kiszonej i marchewki lub marchewka duszona z zielonym groszkiem lub sałatka szwedzka - 150 g; - napój owocowy w kartoniku o pojemności nie mniejszej niż 0,2 litra. Przed podpisaniem umowy z wybranym w postępowaniu Wykonawcą przedstawi on Zamawiającemu menu obiadowe złożone z nie mniej niż 10 zestawów, które będą podawane uczestnikom form doskonalenia zawodowego w okresie realizacji umowy. Menu powinno uwzględniać wszystkie wskazane powyżej potrawy, przy czym w piątki obowiązywać będzie menu jarskie. W przypadku organizowania pozaszkolnych form doskonalenia zawodowego w soboty, Zamawiający dokona wyboru posiłku z przedstawionego przez Wykonawcę menu. Zaakceptowane przez Zamawiającego menu stanowić będzie załącznik do umowy zawartej w wyniku przeprowadzonego postępowania. Przykładowe menu znajdują się w tabelach 1 i 2 (strona 11 i 12 szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia). Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym (pudełko styropianowe, zamykane, trójdzielne) z kompletem sztućców jednorazowych, serwetek oraz napojem w opakowaniu jednorazowym. Obiad należy dostarczyć jako wyporcjowany. Zamawiający dopuszcza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę własnej zastawy stołowej (np. porcelanowych talerzy, filiżanek oraz szklanek) i sztućców stalowych, niemniej jednak posiłek musi zostać podany jako wyporcjowany. Zamawiający dopuszcza +/- 5% wahania w gramaturze przekąsek i posiłków, o których mowa powyżej. 5. Temperatury potraw serwowanych konsumentom powinny wynosić odpowiednio: - dla potraw na zimno (surówki, sałatki, zimne sosy, napoje zimne, itp.) - maksimum 4 °C, - dla gorących dań głównych (dania mięsne, drobiowe, podrobowe, rybne itp.) - minimum 63 °C. 6. Warunki, które zapewnia Zamawiający: Zamawiający zapewni Wykonawcy nieodpłatny dostęp do: - sal, na których będą świadczone usługi, - niezbędnej ilości stołów, na których Wykonawca będzie przygotowywał posiłki do wydania, - przynajmniej jednego warnika o pojemności nie mniejszej niż 10 litrów, - bieżącej wody. 7. Inne warunki realizacji zamówienia: a) podane ilości osobodni są szacunkowe; Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie; b) Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci zarówno w trakcie spotkań, jak i po ich zakończeniu we własnym zakresie; c) Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę w obiekcie (obiektach), dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu (obiektów) do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia osób; d) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia; e) Wykonawca odpowiada za należytą eksploatację pomieszczeń i wyposażenia zapewnionych przez Zamawiającego w związku z wykonywaniem przedmiotu umowy (w tym sal szkoleniowych, stołów i udostępnionego sprzętu); f) rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się na podstawie faktur VAT wraz ze specyfikacjami określającymi faktyczną liczbę uczestników każdego ze szkoleń, przedstawianych przez niego po zakończeniu każdego tygodnia, w którym realizowana była przedmiotowa usługa; g) wynagrodzenie obliczone będzie jako iloczyn faktycznej ilości wydanych posiłków na danym szkoleniu oraz ceny jednostkowej (wynikającej z oferty Wykonawcy) i płatne na rachunek Wykonawcy w terminie do 60 dni, licząc od dnia otrzymania przez Zamawiającego prawidłowej pod względem formalnym i rachunkowym faktury VAT wraz ze specyfikacją określającą liczbę wydanych posiłków w poszczególnych dniach po każdym tygodniu realizacji usługi, przy czym Strony ustalają, że za datę terminowej płatności uważa się datę obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego. II. Część I - Katowice: Okres realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy do 30 czerwca 2011 roku; Szacunkowa liczba osobodni: 4100. III. Część II - Częstochowa: Okres realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy do 30 czerwca 2011 roku; Szacunkowa liczba osobodni: 550. IV. Część III - Bielsko-Biała: Okres realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy do 30 czerwca 2011 roku; Szacunkowa liczba osobodni: 550. V. Część IV- Rybnik: Okres realizacji zamówienia: od dnia zawarcia umowy do 30 czerwca 2011 roku; Szacunkowa liczba osobodni: 420..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie współfinansowane jest przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach projektu systemowego pod nazwą: Kształcenie i doradztwo dla kadr pomocy i integracji społecznej województwa śląskiego realizowanego przez przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: Część I - Katowice
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.01.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWO-USŁUGOWE "POSTĘP" SP. Z O.O.
- Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe POSTĘP Sp. z o.o., ul. Odrodzenia 9, 41-209 Sosnowiec, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 71258,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 51209,00
Oferta z najniższą ceną: 51209,00 / Oferta z najwyższą ceną: 143500,00
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: Część II - Częstochowa
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.01.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- VIP CATERING S.C. Paweł Sucharski, Eulalia Sucharska, ul. Chełmońskiego 25, 42-200 Częstochowa, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9559,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 10450,00
Oferta z najniższą ceną: 10450,00 / Oferta z najwyższą ceną: 11000,00
Waluta: PLN.
Część NR: 3
Nazwa: Część III - Bielsko-Biała
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.01.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma Handlowo-Usługowa MASTERHAND Cezary Zatorski, ul. Piastowska 7, 43-300 Bielsko-Biała, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9559,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 7920,00
Oferta z najniższą ceną: 7920,00 / Oferta z najwyższą ceną: 9790,00
Waluta: PLN.
Część NR: 4
Nazwa: Część IV- Rybnik
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.01.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWO-HANDLOWE "IWO" IWONA GARCZAREK-CIEKOT
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUGOWO-HANDLOWE "IWO" IWONA GARCZAREK-CIEKOT
- Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe IWO Iwona Garczarek-Ciekot, ul. Pszczyńska 89A, 44-100 Gliwice, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7299,60 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 7770,00
Oferta z najniższą ceną: 7770,00 / Oferta z najwyższą ceną: 11340,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KATOWIC
- "Świadczenie usług konserwacyjnych wraz z wykonywaniem drobnych napraw oraz usuwanie awarii w obiekcie WFOŚiGW zlokalizowanym w Katowicach przy ul. Plebiscytowej 19 ...
- Serwis pogwarancyjny aparatury medycznej dla Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii
- Odbiór, wywóz i utylizacja odpadów komunalnych, segregowanych, odpadów wielkogabarytowych oraz gruzu z budynków Urzędu Miasta Katowice, siedzib OSP i Rad Dzielnic w roku 2025 r.
- Zakup i dostawa (wraz z rozładunkiem) sprzętu serwerowo -sieciowego na potrzeby Ministerstwa Przemysłu
- USŁUGA UBEZPIECZENIA SPZOZ MSWiA w KATOWICACH
- Ubezpieczenie mienia i odpowiedzialności cywilnej dla spółki Katowickie Inwestycje S.A.
więcej: przetargi w Katowicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Małkowicach w 2025 r.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddz. przedszkolnych i uczniów klas I - VIII S P im. Stulecia Odzyskania Niepodległości Polski w Minodze na zasadach cateringowych w 2025r.
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.