eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KaliszPrzetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu ziemniaków jadalnych, warzyw i owoców, warzyw przetworzonych kwaszonych, warzyw strączkowych suchych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-22

Kalisz: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu ziemniaków jadalnych, warzyw i owoców, warzyw przetworzonych kwaszonych, warzyw strączkowych suchych
Numer ogłoszenia: 466330 - 2012; data zamieszczenia: 22.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Kalisz , ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 7654100, 7654104, faks 0-62 7654110.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna niemająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu ziemniaków jadalnych, warzyw i owoców, warzyw przetworzonych kwaszonych, warzyw strączkowych suchych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I Ziemniak jadalny wczesny, Ziemniak jadalny późny kod CPV 03212100-1; szacowana ilość 60000,00 kg Część II warzywa i owoce Kapusta biała kod CPV 03221410-3; szacowana ilość 6000,00 kg. Burak czerwony kod CPV 03221111-7; szacowana ilość 7500,00 kg; Cebula kod CPV 03221113-1, szacowana ilość 9000,00 kg Marchew kod CPV-03221112-4 szacowana ilość 7500,00 kg; Ogórki świeże kod CPV 03221270-9, szacowana ilość 1700,00 kg; Pietruszka korzeniowa kod CPV 03221000-6 szacowana ilość 5000,00 kg; Pomidory kod CPV 03221240-0, szacowana ilość 1200,00 kg Jabłka krajowe kod CPV 03222321-9 szacowana ilość 1000,00 kg Papryka czerwona słodka kod CPV 03221230-7 szacowana ilość 100,00 kg Por kod CPV 03221000-6, szacowana ilość 2500,00 kg Seler korzeniowy kod CPV 03221000-6, szacowana ilość 5000,00 kg Cukinia kod CPV 03221250-3, szacowana ilość 200,00 kg Kalafior św. kod CPV 03221420-6, szacowana ilość 500,00 kg Koperek kod CPV 03221000-6, szacowana ilość 60,00 kg część III warzywa przetworzone kwaszone Kapusta kwaszona PN-A-77701:1997, szacowana ilość 4500,00 kg Ogórek kwaszony PN-A-77701:1997, szacowana ilość 3500,00 kg. Część IV Groch cały suchy kod CPV 03212213-6 szacowana ilość 500,00 kg Fasola sucha średnia kod CPV 03221210-1, szacowana ilość 600,00 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 15.33.00.00-0.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu załącznik nr 3

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu załącznik nr 3

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu załącznik nr 3

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu załącznik nr 3

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu załącznik nr 3

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

w cz ęść IV warzywa strączkowe suche dopuszcz się zmiany, zmiana ta nie może przekroczyć kwartalnego wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych obwieszczanego przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego, ogłaszanego w Monitorze Polskim - Dziennik Urzędowy RP.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: dział kwatermistrzowski Zakładu Karnego w Kaliszu ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2012 godzina 10:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Kaliszu ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ziemniaki jadalne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniak jadalny wczesny, Ziemniak jadalny późny kod CPV 03212100-1; szacowana ilość 60000,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała kod CPV 03221410-3; szacowana ilość 6000,00 kg. Burak czerwony kod CPV 03221111-7; szacowana ilość 7500,00 kg; Cebula kod CPV 03221113-1, szacowana ilość 9000,00 kg Marchew kod CPV-03221112-4 szacowana ilość 7500,00 kg; Ogórki świeże kod CPV 03221270-9, szacowana ilość 1700,00 kg; Pietruszka korzeniowa kod CPV 03221000-6 szacowana ilość 5000,00 kg; Pomidory kod CPV 03221240-0, szacowana ilość 1200,00 kg Jabłka krajowe kod CPV 03222321-9 szacowana ilość 1000,00 kg Papryka czerwona słodka kod CPV 03221230-7 szacowana ilość 100,00 kg Por kod CPV 03221000-6, szacowana ilość 2500,00 kg Seler korzeniowy kod CPV 03221000-6, szacowana ilość 5000,00 kg Cukinia kod CPV 03221250-3, szacowana ilość 200,00 kg Kalafior św. kod CPV 03221420-6, szacowana ilość 500,00 kg Koperek kod CPV 03221000-6, szacowana ilość 60,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: warzywa przetworzone kwaszone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kwaszona PN-A-77701:1997, szacowana ilość 4500,00 kg Ogórek kwaszony PN-A-77701:1997, szacowana ilość 3500,00 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

    • 1. Cena - 5
    • 2. upust - 95

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: warzywa strączkowe suche.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Groch cały suchy kod CPV 03212213-6 szacowana ilość 500,00 kg Fasola sucha średnia kod CPV 03221210-1, szacowana ilość 600,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.