Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-11-27
Konin: Dostawa środków spożywczych dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie
Numer ogłoszenia: 475306 - 2012; data zamieszczenia: 27.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Zespolony , ul. Szpitalna 45, 62-504 Konin, woj. wielkopolskie, tel. 063 2404133, faks 063 2404134.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-konin.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa środków spożywczych dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa środków spożywczych w następującym asortymencie i ilościach: Pakiet 1 Dostawy średnio (2 x w tygodniu) w dni robocze: L.p.Asortyment (gramatura, opakowanie),Jedn.,Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Herbata granulowana (op. 500 g), kg, 50, 600. 2. Soda oczyszczona (op.1000 g) , kg, 3, 36. 3. Herbata ekspresowa (op. 130 g), kg, 2, 24. 4. Ocet spirytusowy 10% (1 l), l, 10, 120. 5. Makaron spaghetti (op. 500 g), kg, 25, 300. 6. Makaron nitka (op. 1000 g), kg, 110, 1320. 7. Makaron gruby (op. 1000 g) kg, 70, 840. 8. Ryż ( op. 1000g), kg, 240, 2880. Pakiet 2 Dostawy średnio (1 x w tygodniu) w dni robocze: L.p.Asortyment (gramatura, opakowanie),Jedn. ,Ilość jedn.w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Pieprz czarny naturalny (op. 500 g), kg, 3, 36. 2. Jarzynka drobna (op. 1000 g), kg, 80, 960. 3. Kwasek cytrynowy (op. 100 g), kg , 14, 168. 4. Majeranek (op. 50 g), kg , 2,80, 33,60. 5. Liść laurowy (op. 30 g) , kg, 0,20, 2,40. 6. Papryka mielona (op. 50 g), kg, 1,40, 16,80. 7. Susz kopru (op. 30 g) , kg, 1,50, 18. 8. Susz pietruszki (op. 30 g), kg, 1,50, 18. 9. Majonez (op. 400 g) , kg, 5, 60. 10. Musztarda (op. 200 g), kg, 8,50, 102. Pakiet 3 Dostawy średnio (3 x w miesiącu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie) ,Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Cukier (op. 1000g), kg, 530, 6360. 2. Miód naturalny porcja (25 g) , szt. ,350, 4200. 3. Sól jodowana(op. 1000 g), kg , 140, 1680. 4. Kawa naturalna mielona (500 g), kg, 8, 96. Pakiet 4 Dostawy średnio (1 raz w tygodniu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Glukoza spożywcza (op.400 g), kg, 11,40, 136,80. 2. Przyprawa do zup (1 l) l., 30, 360. 3. Kleik ryżowy (op. 170 g - 200 g), kg, 7, 84. 4. Mąka ziemniaczana(op. 1000g), kg, 30, 360. 5. Kawa zbożowa rozpuszczalna(op. 150 g lub 200 g), kg, 33, 396. Pakiet 5 Dostawy średnio (1 x w miesiącu) w dni robocze: L.p.Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn. , Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn.w 12 m-c: 1. Kotlet sojowy - proszek: teksturat matriks (op. min. 12 kg), kg,12,70 ,152,40. 2. Przedmiot zamówienia powinien być oznakowany, opatrzony etykietą zawierającą: - nazwę i adres producenta - nazwę środka spożywczego - wartość i wartość energetyczną w 100 g produktu - termin przydatności do spożycia - określenie warunków przechowywania - numer partii..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie zastosowano
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia zamawiający nie opisuje sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom postawionym przez Zamawiającego Wykonawca ma obowiązek złożyć: - zaświadczenie Państwowej Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu zakładu do obrotu produktami żywnościowymi oraz sprawowaniu nad nim urzędowej kontroli /podst. prawna art. 64, ust. 1 ustawy z dn. 26.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225)/.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza obniżenie ceny w każdym przypadku.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-konin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Zespolony w Koninie, ul. Szpitalna 45, 62-504 Konin, Sekcja zamówień publicznych, pokój 3/14, II piętro.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Szpital Zespolony w Koninie, ul. Szpitalna 45, 62-504 Konin, Kancelaria pokój 3/13, II piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (2 x w tygodniu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Herbata granulowana (op. 500 g), kg, 50, 600. 2. Soda oczyszczona (op.1000 g) , kg, 3, 36. 3. Herbata ekspresowa (op. 130 g), kg, 2, 24. 4. Ocet spirytusowy 10% (1 l), l, 10, 120. 5. Makaron spaghetti (op. 500 g) , kg, 25, 300, 6. Makaron nitka (op. 1000 g), kg, 110, 1320. 7. Makaron gruby (op. 1000 g) ,kg, 70, 840. 8. Ryż ( op. 1000g) ,kg, 240, 2880..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (1 x w tygodniu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Pieprz czarny naturalny (op. 500 g), kg , 3, 36. 2. Jarzynka drobna (op. 1000 g), kg, 80, 960. 3. Kwasek cytrynowy (op. 100 g) , kg , 14, 168. 4. Majeranek (op. 50 g), kg , 2,80, 33,60. 5. Liść laurowy (op. 30 g) , kg, 0,20, 2,40. 6. Papryka mielona (op. 50 g), kg, 1,40, 16,80. 7. Susz kopru (op. 30 g) , kg, 1,50, 18. 8. Susz pietruszki (op. 30 g) , kg, 1,50, 18. 9. Majonez (op. 400 g), kg., 5, 60. 10. Musztarda (op. 200 g) , kg, 8,50, 102..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (3 x w miesiącu) w dni robocze: L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn. , Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Cukier (op. 1000g) , kg, 530, 6360. 2. Miód naturalny porcja (25 g) , szt., 350, 4200. 3. Sól jodowana (op. 1000 g) kg , 140, 1680. 4. Kawa naturalna mielona (500 g), kg, 8, 96..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (1 raz w tygodniu) w dni robocze: L.p Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn., Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c.: 1. Glukoza spożywcza (op.400 g), kg, 11,40, 136,80. 2. Przyprawa do zup (1 l), l., 30, 360. 3. Kleik ryżowy (op. 170 g - 200 g), kg., 7, 84. 4. Mąka ziemniaczana(op. 1000g), kg, 30, 360. 5. Kawa zbożowa rozpuszczalna(op. 150 g lub 200 g), kg,33, 396..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy średnio (1 x w miesiącu) w dni robocze : L.p. Asortyment (gramatura, opakowanie), Jedn. , Ilość jedn. w 1 m-c, Ilość jedn. w 12 m-c: 1. Kotlet sojowy - proszek: teksturat matriks (op. min. 12 kg),kg,12,70, 152,40..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KONINA
- Dostawa oleju napędowego do kontenerowej stacji paliw PGKiM Sp. z o.o. w Koninie
- Konserwacja budynków i lokali komunalnych zarządzanych przez PGKiM Sp. z o.o. w Koninie
- Wyposażenie pracowni informatycznej oraz pracowni magazynier-logistyk w sprzęt komputerowy oraz oprogramowanie w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Stefana Batorego w Koninie
- "Dostawa ziemniaków i jabłek"
- Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego świeżego oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich
- Utrzymanie, konserwacja i remont bieżący sieci kanalizacji deszczowej na terenie miasta Konina
więcej: przetargi w Koninie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa artykułów ogólnospożywczych w 2025 roku na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jaworze podzielonych na 8 grup"
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ IM. JANA PAWŁA II W OBROWIE W 2025 ROKU
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Przedszkola w Czudcu w 2025 roku".
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.