eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Potulice › Dostawy artykułów spożywczych (znak sprawy 7/2012)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-02-29

Potulice: Dostawy artykułów spożywczych (znak sprawy 7/2012)
Numer ogłoszenia: 48137 - 2012; data zamieszczenia: 29.02.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 5874440, faks 052 5874400.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych (znak sprawy 7/2012).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Zamówienie dotyczy dostaw artykułów spożywczych, które zostało podzielone na 10 części (grupy). 2. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.3. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Dostawy w/w artykułów do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Potulicach. 2) Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 3) W/w artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub uszkodzenia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu. 4) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 7:00-11:00. 5) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.90.00.00-7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.04.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia poszczególnych warunków udziału w postępowaniu, na podstawie złożonego do oferty oświadczenia, o którym mowa w siwz rozdział IX, tj.: 1) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do siwz).

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

§ 4. 1. Strony ustalają, że treść umowy może ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2010r. Nr 113, poz. 759, Nr 161, poz. 1078, Dz. U. z 2011r. Nr 5, poz. 13, Nr 28, poz. 143, Nr 87, poz. 484, Nr 234, poz. 1386, Nr 240, poz. 1429). 2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; 2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 5) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3. 3. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 4. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5. 5. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 6. Zmiana postanowień niniejszej umowy na podstawie pkt 2 ppkt 2) nie może następować częściej niż raz na kwartał.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.03.2012 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego, w sekretariacie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: grupa 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Granulat sojowy - 2962 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 15 kg netto. CPV: 15890000-3, PN-ISO 5506:2002. b) Herbata granulowana - 1121 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 25 kg netto. CPV: 15863200-7, PN-ISO 3720:1997/Ap1:2006. c) Kakao - 24 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV 15841000-5, PN-A-88113:1998. d) Kawa zbożowa - 3042 kg netto (ilość szacunkowa), kawa zbożowa z prażonego żyta i cykorii, w pierwszym gatunku, w opakowaniach min. 25 kg netto. CPV: 15862000-8, PN-A-94013:1998/Az1:2001. e) Majeranek - 198 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15872300-4, PN-A-86958:1997/Az1:2002. f) Musztarda - 521 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15871250-1, PN-A-86964:2002/Az1:2004. g) Ocet spirytusowy 10% - 1297 litrów (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 0,5 litra. CPV: 15871110-8, PN-EN 13188:2002. h) Przyprawa do zup w płynie typu maggi - 3046 litrów (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 0,5 litra. CPV: 15871270-7, PN-A-94052:1996. i) Sól kuchenna jodowana warzona, drobno mielona - 7495 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15872400-5, PN-C-84081-2:1998. j) Przyprawa do mięs typu fix - 480 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 2 kg netto. CPV: 15871270-7, PN-A-86967:1998/Az1:2002. k) Miód naturalny - 112,35 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych 25g netto. CPV: 15831600-8, PN-A-77626:1988. l) Pieprz czarny mielony - 158 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15872100-2, PN-A-86952:1997/Az1:2002. m) Ziele angielskie - 70 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15870000-7, BN-64/8132-14. n) Liść laurowy - 64 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15870000-7, BN-67/3132-10..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.86.32.00-7, 15.84.10.00-5, 15.86.20.00-8, 15.87.23.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.12.70-7, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: grupa 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Bulion jarzynowy sypki - 3218 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15891500-5, PN-A-94052:1996. b) Zupa pieczarkowa sypka - 1260 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15891400-4, PN-A-75980:1997. c) Żurek sypki - 1006 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15891400-4, PN-A-75980:1997. d) Sos myśliwski sypki - 480 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15871260-4, PN-A-86951: 2006. e) Sos pieczeniowy sypki - 386 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych min. 5 kg netto. CPV: 15871260-4, PN-A-86951:2006..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: grupa 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Kasza jęczmienna średnia - 14512 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 25 kg netto. CPV: 15613000-8, PN-A-74203:1987. b) Kasza manna - 4637 kg netto (ilość szacunkowa) , w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15613000-8, PN-A-74036:1988. c) Ryż biały długoziarnisty - 11259 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 25 kg netto. CPV: 15614100-6, PN-A-94018. d) Mączka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) - 2341 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15620000-0, PN-A-74710:1993. e) Budyń bez cukru - 137 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15620000-0, PN-A-74723:1998. f) Kisiel bez cukru - 94 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15620000-0, PN-A-74723:1998..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.30.00-8, 15.61.41.00-6, 15.62.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: grupa 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Cukier biały - 26014 kg netto (ilość szacunkowa), suchy, czysty, o białej barwie, bez grudek i zanieczyszczeń, w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996/Az1:2005..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: grupa 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Mąka pszenna typ 500 - 11598 kg netto (ilość szacunkowa), w opakowaniach papierowych min. 25 kg netto. CPV: 15612100-2, PN-A-74022:2003..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.21.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: grupa 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Makaron (tzw. świderki) - 20358 kg netto (ilość szacunkowa). Makaron o swoistym wyglądzie dla danego rodzaju i formy, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny. Makaron w opakowaniach zbiorczych min. 10 kg netto. CPV: 15851100-9, PN-A-74131..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: grupa 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Woda mineralna niegazowana - 4581 litra (ilość szacunkowa), w butelkach plastikowych 1,5 litr (3054 szt. po 1,5 litra). CPV: 15981000-8, PN-Z-11001:1999. b) Woda mineralna gazowana - 12375 litrów (ilość szacunkowa), w butelkach plastikowych 1,5 litr (8250 szt. po 1,5 litra). CPV: 15981200-0, PN-Z-11001:1999..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.98.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: grupa 8.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Sok pomidorowy bez dodatku cukru - 148,83 litra (ilość szacunkowa), w opakowaniach od 0,25 litra do 0,33 litra (451 szt. opakowań po 0,33 litra). CPV: 15322100-2, Polska Norma: PN-A-75958:2002. b) Koncentrat pomidorowy 30% - 11847 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 1 kg netto. CPV: 15331427-6, Polska Norma: PN-A-77601:1975..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.27-6, 15.32.21.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: grupa 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Marmolada wieloowocowa - 12822 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 2 kg netto. CPV: 15332230-5, Polska Norma: PN-A-75103:1993. b) Dżem truskawkowy - 10755 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 2 kg netto. CPV: 15332296-5, Polska Norma: PN-A-75100:1994/Az1:2000..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.30-5, 15.33.22.96-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: grupa 10.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: a) Włoszczyzna suszona, minimum 5 składnikowa, tzw. kostka - 3804 kg (ilość szacunkowa), w opakowaniach min. 5 kg netto. CPV: 15331000-7, Polska Norma: PN-A-77603:2007..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.